Ha 12 napig nem eszek semmit akkor mennyit fogyok? (izomból , zsírból stb. ) Nem akarom csinálni mert tudom hogy hülyeség csak kíváncsi vagyok.
Mikor vizsgaidoszakok voltak meg szerelmi banatom volt akkor napokig alig ettem (tenleg nagyon minimalisan ettem) es ment le belolem rendesen (ugy kb 2-3 kilo alig egy het alatt).
De ilyenkor veszelyes ezt csinalni, egy az hogy tonkreteszed a gyomrod, ketto hogy csak izombol fogysz(attol a zsir meg ottmarad)... es a masik hogy nagyon konnyen visszahizod utana.
12 nap, 0 tápanyag? Hmm... valószínűleg a mentő fog elvinni.
Ne így akarj fogyni! Egyébként meg sok mindentől függ, pl. tesi adottságoktól is.
Valószínűleg nem halna bele, ha egészséges és van fölöslege s izma, de azért kemény stressz lenne a testének.
Biztos vagyok benne, hogy ezt nem lehet megmondani. Nem is mindenki fogyna ugyanannyit s nem ugyanabból. Egy izmosabb, magasabb embernél eleve több a kalóriaigény, s ott a sok szép energiapazarló izom, amit le lehet építeni egy ilyen vészhelyzetben... Akinek csak minimális alapizomzata van, de hája inkább, ott a test logikusan gondolkodva a zsírraktárakhoz nyúl, nem az alapvető működéshez szükséges izomzatot bontja le. A zsírraktárnak igazából az a feladata, hogy éhezéskor energiát biztosítson, csak a már említett erőforrásigényes extra izomzat bekavar (ja és fehérje is kell a testnek, ezért is fogy az izom, valahonnan szereznie kell).
Aki koplal, az egy idő után elveszti a hája zömét, ennyit tudok állítani, de hogy 12 nap alatt mi történik, azt nem tudhatom.
Én egyszer 11 napig szinte semmit nem ettem (nem jószántamból), akkor 4 kilót fogytam, valószínűleg izomból is, mert zsírból ez sok lenne, hiába volt feleslegem. Vissza is jött hamar, de én örültem, hogy van mit ennem :D
Embere is válogatja, hogy mi történik... Nyilván. A párom, legalábbis régebben, nagyon érzékenyen reagált a kalóriabevitelre, ha kicsit többet evett, azonnal hízott, ha kihagyott 1-1 étkezést, fogyott. Én pedig stagnáltam bármivel, amire képes voltam kényszer nélkül, pedig elég kísérletező kedvű voltam igen fiatalon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!