Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá? (életmód...

Hogyan kezdjek hozzá? (életmódváltás)

Figyelt kérdés

Évekig rengeteg édességet,szénhidrátot, egészségtelen ételt ettem, most viszont rájöttem, hogy szeretnék ezen változtatni.

Nem vagyok nagyon hízékony típus, csak néhány kiló felesleg van rajtam. Már kezdek rászokni a zöldségekre, gyümölcsökre, mert ugye ezeket is hanyagoltam. A térdem miatt már évek óta nem sportolok, így a mozgással bajban leszek.

Nem vagyunk gazdagok, itthon állítunk elő sok mindent magunknak,(pl.kenyér) így a legdrágább Update kaják és hasonlók nem jöhetnek szóba.

Ötleteket várnék, ki hogyan változtatott már életmódot, és mi lett az eredménye.

2014. aug. 16. 15:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Akit esetleg érdekel: 18/L, 167cm, 58kg
2014. aug. 16. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Az adatok jónak tűnnek, bár nem tudjuk, hogyan oszlik el rajtad. Szerintem nem nagyon kell fogynod, egyébként is fog még alakulni a tested.

Ami az étkezést illeti. Először is leszögezem, hogyha egészségesen szeretnél élni, ahhoz egyáltalán nem kell update kaja. Anélkül is simán megoldható. Az egészséges, változatos, rost és vitamindús táplálkozáson van a hangsúly.

Az pl. tök jó, ha sok mindent magatoknak csináltok meg, ergo kevesebb félkész, készterméket fogyasztotok. Tehát megspórolt egy csomó adalékanyagot, tartósítószert, ami szuper dolog. :)

A lényeg, naponta 5x egyél kisebb adagokat, és igyál 2-2,5 liter vizet. Gyümölcsöket inkább délelőtt, és mértékkel fogyassz, ugyanis nehezebben emésztődik meg, másrészt a cukortartalma miatt sem tanácsos estére enni.

Nem tudom, milyen lisztet használtok, de fokozatosan át lehetne térni a zablisztre, tk. lisztre. Összességében nem jön ki drágábban, mi eddig akárhányszor vettünk tk. kenyeret, mindenki kevesebbet evett belőle és jól lakott. Más a sűrűsége, az összetétele, számunkra tényleg laktatóbb volt, így bár drágább, mint a fehér kenyér, de tovább kitartott. A liszttel is hasonló lesz, ha levezetjük.

A ch-ra azért figyelni kell, nem kell ész nélkül fogyasztani, sőt. Reggelire mehet pl. tk., zablisztes kenyér formájában sonkával, paradicsommal, paprikával. Esetleg zabpehelyből zabkása gyümölccsel, fűszerrel (fahéj, holland kakaó stb.). Ezek azért jók, mert lassú felszívódású szénhidrátok.

Tízóraira nem kell sokat enni, csak áthidaló megoldás ebédig, hogy ne essen le a cukrod és ne légy nagyon éhes ebédre. Ilyenkor jó lehet a gyümölcs, natúr joghurt, kefir, pár szem dió, mandula, sótlan mogyoró stb.

Ebédre kerüld a nagyon nehéz, zsíros ételeket. Egyél sok salátát, barna rizst, húst, halat, zöldköretet stb. Főzeléket turmixolva sűrítsd, vagy keményítővel, esetleg kevés zabliszttel, kenyeret keveset egyél hozzá.

Uzsonnára szintén nem kell sokat enni pl. zöldség, joghurt, kefir stb.

Vacsorára a szénhidrátot már kerüld, ilyenkor inkább fehérje kell pl. túró, tojás, hús, hal, zöldségekkel.

A térdeddel mi történt? Mennyire súlyos a helyzet? A mozgásról nem igen tudok mit írni, amíg nem tudom, milyen súlyos a helyzet. Futás ilyesmi fájó térddel kizárt, mindenképp ízület kímélő mozgás kell pl. úszás talán jó lehet, mindent átmozgat, mégis kímélő, esetleg biciklizés, ha nem olyan súlyos a helyzet.

2014. aug. 16. 15:42
 3/7 anonim válasza:

Az első válaszoló nagyon szépen leírt mindent. :) Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a maglisztek elég drágák, szerintem ha szeretsz nassolni, akkor inkább ruházz be egy eritritbe. 100 grammjában van 20 kcal, és 0 szénhidrát. Veszel hozzá mondjuk túrót, fahéjat, kókuszreszeléket, vanília vagy kókusz aroma, kakaóport (Holland, vagy Szerencsi), és ezekből elég jó kis nasit összelehet dobni. :) Vagy a héten elkészítettem életem első palacsintáját, zabból, és szerintem csuda jó lett! Abba is tehetsz ugyanúgy túrót, mákot, kakóport, cukormentes lekvárt, stb...

De ha keresgélsz még interneten, nagyon sok mindent találhatsz, így hirtelen most ezek jutottak eszembe! Zabkásádat is édesítheted mindenfélével, cukor nélkül is.

Update kajákat meg felejtsd is el, mert lehet, hogy fogysz tőlük, de sajnos nem egészségesek. :(

2014. aug. 16. 17:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Izületvédőt ajánlott szedni.Nekem is fájt a térdem,könyököm. Egy doboz Scitec Nem Forte helyrehozta.Most elég egy alap Izületvédő (azt a vitamincsomagom tartalmazza).
2014. aug. 16. 19:29
 5/7 A kérdező kommentje:

Valamilyen porc kopás van benne, és nem erőltethetem.

A futást egyáltalán nem bírja, mert azt régebben próbáltam, de pár perc után meg kell állnom. A biciklizés kivitelezhetőbb lenne.

2014. aug. 16. 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha a biciklizést bírod, az is jó. Két lehetőséged is van, az egyik, hogy azonos tempóban aerob tartományban tekersz 40-45 percig. A másik pedig, hogy az aktív és passzív szakaszokat váltogatod pl. 30 mp aktív, 20 mp passzív szakasz. Ezt 20 percig. Ez az ún. intervallumos edzés, ami felpörgeti az anyagcserét, idő hatékony, és az edzés után is égeti még a kalóriát.

Ha a biciklizés egyhangú lenne, akkor pedig a neten található tornákat ajánlom. Vannak intervallumos kardiók is, amik ízületeket kímélnek, de égetik a kalóriát (Péntek Enikőnek pl. van ilyen videója).

2014. aug. 16. 20:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Az jó, ha magatoknak termeltek.

Most itt a lecsó szezon, használjátok ki, főleg ha van saját házi zöldségetek.

Egy jó kis tojásos lecsó ebédre vagy vacsorára is nagyon jól tud jönni, ugyanígy egy jó kis zöldséges rántotta.

2014. aug. 16. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!