Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ételkeményítő vagy fehérliszt?

Ételkeményítő vagy fehérliszt?

Figyelt kérdés
Főzelék készítésekor melyik a jobb fogyókúra alatt?Semmi táblázat nincs a keményítő dobozán,így nem tudom mennyi kalóriát és szénhidrátot tartalmaz.A fehér lisztet már nem eszem.ki mivel szokta behabarni a főzelékeket?
2010. jan. 14. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Az étkezési keményitö kalóraitartalma nem kevesebb, mint a liszté:

Krumplikeményitö 341

Kukoricakeményitö 351

Rizskeményitö 348

Buzaliszt (finomitott) 337


Szerintem teljesen mindegy, hogy mit használsz, csak ne sokat tegyél az ételbe.

2010. jan. 14. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Na azért nem mindegy! Igaz a kalóriatartalma ugyanannyi, de sokkal egészségesebb, könnyebb a főzelék, könnyebben emészthető. Diéta alatt ez ajánlottabb!
2010. jan. 14. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Ti mit használtok a főzelékek sűrítéséhez?
2010. jan. 14. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:
a főzelékfélét turmixolom, azzal sűrítek. ritkán barna liszttel.
2010. jan. 14. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

a keményítőnek 85 g körül, a fehérlisztnek 75 g körül van a szénhidráttartalma.


én rántani nem szoktam. mivel cukorbeteg vagyok, próbálkozom más megoldásokkal:

a) amit az előző írt, hogy saját anyagával sűrítem a főzeléket

b) elhagyom úgy, ahogy van, és csak tejfölt adok hozzá (pl. lencsefőzeléknél teljesen elmegy a dolog)

c) zabkorpát adok hozzá (1 ek., amelyben kb. 3-4 g szénhidrát van).

2010. jan. 14. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó.Nekem is gond van a cukrommal mióta ilyen nagy a súlyom.172/84

Hol és mennyiért tudok venni zabkorpát?

2010. jan. 14. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:

szia, én vagyok a diabeteses. én furcsa mód egy plázában találtam meg a legolcsóbban. az Árkádban szoktam venni, fél kiló olyan 400 Ft kb.

egy evőkanálnyi zabkorpa kb. 5 g tömegű, és ez kb. olyan 3-4 g szénhidrátot tartalmaz.

azért szeretem a zabkorpát, mert teljesen semleges az íze. ha főzöd az étellel, megduzzad, kicsit grízes lesz az állaga, ezért én tényleg csak habarni szoktam, és így szinte észrevehetetlen. volt, hogy liszthez hasonlóan zsiradékban lepirítottam a főzelékbe tétel előtt (néhány másodperc elég neki!!!), és úgy is remekül funkcionált.


ha most eszel először zabkorpát, javaslom, próbáld ki "tejbegrízként": forró tejjel öntsd le (pár percig hagyd duzzadni), keverj hozzá egy pici édesítőt, vaníliaaromát, és ha belefér a szénhidrátmennyiségedbe, egy kis gyümölcsöt is rátehetsz. nagyon finom!


én már odáig elmentem, hogy ha rossz cukorbeteg napom van (magas a cukrom front vagy egyéb miatt), akkor zabkorpából sütök palacsintát. sokszor magába a tésztába keverem a kakaóport, így csokis lepényt kapok. a zabkorpában az a jó, hogy sokkal több nedvességet magába szív, mint a graham-liszt például. ez utóbbiból nem tudtam ilyen jó palacsintát készíteni.


de persze még én is tanulom a cukorbeteg szakmát, nem vagyok régi motoros (két és fél éves vagyok).

2010. jan. 15. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

nem cukorbetegek sűríthetnek burgonyával is - nekünk ez nem túl jó.


egyébként van a neten egy írás egy cukorbeteg blogon, nézd meg:

[link]

2010. jan. 15. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!