Elkezdtem Naponta 2-2,5 liter vizet meginni, de folyamatosan pisilnem kell tőle. Hozzászokik a szervezet és el fog múlni vagy mi lesz?
Nem vagy felfázva? Én is napi 4-5 litert iszom és másfél óránként elég kimennem és én még azt is soknak érzem :-)
37 éves vagyok
Fontos a megfelelő folyadékbevitel, se a túl kevés, se a túl sok nem jó! Folyadékot étellel is viszünk be, így aki lédúsan étkezik, annál normális, hogy kevesebbet iszik. A drasztikus változtatások sem jók.
Megfelelő mennyiségű vizet iszol, ha:
-szoktál szomjas lenni, bizonyos fokú kiszáradásnál már eltűnik a szomjúságérzet
-napi legalább 4 normális vizelésed van, tehát nem pár másodperces csepegés
-nem száraz az ajkad, ruganyos a bőröd
-vizeleted világossárga, kivétel a reggeli és ha olyan dolgot eszel, ami elszínezi
Én suliban is van, amikor megiszok bent 1,5 liter vizet. Mégsem kell folyamatosan pisilnem. Általában 2 vagy 3 óra után megyek ki pisilni.
Egyébként meg fontos az is, hogy ne egyszerre igyál sokat. Ugye egészséges napi 2-2,5 liter vizet inni, de ezt el kell osztani a nap folyamán szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!