Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A futás mennyire alkalmas...

A futás mennyire alkalmas fogyásra?

Figyelt kérdés
A nyáron ellustultam kicsit és feljött pár kiló. Kb 10 kilót szeretnék leadni.
2014. aug. 7. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Megfelelő étrend mellett nagyon jól kipucol :)
2014. aug. 7. 22:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Én rengeteget fogytam tőle. Persze étrend is kell hozzá.
2014. aug. 7. 22:48
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nem vált be, nem fogytam tőle semmit és az alakot sem formálja (legalábbis nekem nem).
2014. aug. 7. 23:02
 4/9 anonim ***** válasza:
3-as: mennyi km-t futottál, hány hetig? Milyen volt az étrendet?
2014. aug. 7. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Abszolút, mivel az egész testet átmozgatja és megterheli.
2014. aug. 7. 23:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha elegendo mennyisegben csinalod, akkor nagyon szepen megmutatja a hatasat. En kb. 20 kilot fogytam futsassal, bar az utolso 5-hoz sulyzozni is kezdtem.
2014. aug. 8. 06:30
 7/9 anonim válasza:
A futással vigyázni kell. A sérülések, mint a térdfájás elkerülése végett jól meg kell gondolni. Nagy súlyfelesleggel nem ajánlatos, de én pl. 8-10 kiló plusznál sem ajánlom. Igaz nem mindenkinek fájdul meg a térde rögtön, de azért vigyázni kell. Fontos a jó futócipő kiválasztása, utána kell járni, hogy a bokádnak melyik a legjobb, hogy egyáltalán milyen a bokád, pronáló, szupináló vagy normális. Ha a futás elején a térdednél kellemetlen nyomást érzel, azonnal hagyd abba, mert utána még a sima járás is fájni fog 2-3 hétig. Először inkább diéta, kalóriaszámlálással és nagy-nagy türelemmel. Én is azt vallom, hogy fogyaszt a futás, ahogy minden sport, de az étrend és diéta 80%, a sport 20%, ami a fogyást illeti. Egyébként szerintem az előttem szólóknak is igaza van. A lényeg, hogy oda kell figyelni, kísérletezni kell, hogy mi a legjobb!
2014. aug. 8. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:

A futás szerintem jó mozgásforma, de nem mindenkinek.

Én kedvelem, mert átmozgatja a testet, kikapcsol közbe az agyam, felfrissülök. Még ha épp növeltem a távot, csak ugyanazon a távon csökkentettem az időt, ezáltal brutál edzés volt, egy fél órával később akkor úgy is érzem magam, mint akit kicseréltek. Tele energiával, életkedvvel, boldogan és felszabadultan telik a napom.

Viszont nem mindenkinek jó. Először a különböző ízületi problémákra oda kell figyelni, mert tönkre lehet vágni saját magunkat a futással. Ki kell próbálni, de fáj a térded, vagy hasonló, nem szabad erőltetni.

Másrészt minden stádiumban, de kezdő futóként még inkább be kell tartani a fokozatosság elvét. Nem szabad rögtön sokat akarni, mert a szervezet nem fogja bírni.

Én is most kezdem újra, mert volt egy hosszabb kihagyásom. Egy szerintem nagyon jó edző által készített kezdő program alapján fogok visszatérni a futáshoz. Az első héten 3x fogok futni. Első alkalommal pl. 1 perc kocogás, 4 perc séta fog váltakozni 4 körön keresztül. Így 20 perc lesz az edzés. Második alkalommal ugyanez lesz 5 körön keresztül stb.

Egyébként, ha az ízületeid bírják a futást, akkor jó lehet, de kell hozzá egy jó cipő. Én anno 2 hét alatt 3 kg-t fogytam csak a futással és egészséges táplálkozással. Ezt szeretném megismételni. :)

2014. aug. 8. 13:57
 9/9 anonim ***** válasza:
4 Több, mint 10 éve csináltam, szerintem napi 2-3 km lehetett maximum. Nem kellett fogynom akkor sem, most sem, akkoriban lehetett rajtam max. 5 kg, de szeretem ha feszes, izmos vagyok, erre sokkal jobb az edzőterem, vagy bármilyen alakformáló, kondicionáló torna. Kardióból is inkább a biciklit, taposógépet szeretem. A futás unalmas, tönkreteszi a térdet és több hónapnyi futás után is csak annyi történt nálam, hogy vastagabb lett a derekam, csipőm, combom, ami persze izom és nem háj, de ugye nem azért szenved az ember, hogy rosszabbul nézzen ki tőle.
2014. aug. 8. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!