A futás mennyire alkalmas fogyásra?
A futás szerintem jó mozgásforma, de nem mindenkinek.
Én kedvelem, mert átmozgatja a testet, kikapcsol közbe az agyam, felfrissülök. Még ha épp növeltem a távot, csak ugyanazon a távon csökkentettem az időt, ezáltal brutál edzés volt, egy fél órával később akkor úgy is érzem magam, mint akit kicseréltek. Tele energiával, életkedvvel, boldogan és felszabadultan telik a napom.
Viszont nem mindenkinek jó. Először a különböző ízületi problémákra oda kell figyelni, mert tönkre lehet vágni saját magunkat a futással. Ki kell próbálni, de fáj a térded, vagy hasonló, nem szabad erőltetni.
Másrészt minden stádiumban, de kezdő futóként még inkább be kell tartani a fokozatosság elvét. Nem szabad rögtön sokat akarni, mert a szervezet nem fogja bírni.
Én is most kezdem újra, mert volt egy hosszabb kihagyásom. Egy szerintem nagyon jó edző által készített kezdő program alapján fogok visszatérni a futáshoz. Az első héten 3x fogok futni. Első alkalommal pl. 1 perc kocogás, 4 perc séta fog váltakozni 4 körön keresztül. Így 20 perc lesz az edzés. Második alkalommal ugyanez lesz 5 körön keresztül stb.
Egyébként, ha az ízületeid bírják a futást, akkor jó lehet, de kell hozzá egy jó cipő. Én anno 2 hét alatt 3 kg-t fogytam csak a futással és egészséges táplálkozással. Ezt szeretném megismételni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!