Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vettem halat és olivaolajban...

Vettem halat és olivaolajban sütőm meg az dietás?

Figyelt kérdés

2014. júl. 31. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Milyen halat vettél?

Vannak zsírosabb halak, az mondjuk nem annyira jó. De egy finom, nem túl zsíros hal, esetleg halfilé, az jó. Egészséges, van benne omega 3, na meg nem véletlenül eszik délen is gyakran a halat.

DE! Ne olajban süsd meg, hanem olajon. Hatalmas különbség lehet a kettő között. Az olívaolaj egyébként jó. De nem kell, hogy tocsogjon a hal az olajtól. Kevés olajon is el lehet azt készíteni, úgy még jobb.

2014. júl. 31. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tedd alufóliába amit kikensz nagyon vékonyan olajjal, és úgy süsd 20-25 percig 225 fokon. Sózd és fűszerezd, jó lesz :) De én az olivaolajról azt hallottam, hogy nem szabad hevíteni szóval nem jó sütéshez, csak salátaöntetként használható. Valami olyasmi miatt, mert hő hatására módosul a szerkezete ami rákkeltő hatásúvá válik.
2014. júl. 31. 12:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2014. júl. 31. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Sütéshez alkalmasabb a zsír vagy a kókuszzsír/kókuszolaj. A telítetlen növényi olajok, mint pl. az oliva nem bírják a hőt, káros transzzsírok keletkeznek. Az egészséges olajból egy kifejezetten egészségtelen dolog lesz.
2014. júl. 31. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:
A tengeri hal jó, abszolúte.
2014. júl. 31. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Az olajat ne hőkezeld,mert elveszíti minden jó hatását.

ésszerű az lenne,ha grilleznéd a húst,úgy nem kell hozzá semmi kenőanyag.

de ha mindenáron sütsz,akkor kókuszzsírban csináld.

2014. júl. 31. 18:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi
2014. júl. 31. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!