Miért gondolják az emberek, hogy nem kell megmozdulniuk ahhoz, hogy fogyjanak?
Annyira utálom, hogy tele van a világ fogyókúrás "tutitippekkel", és mindenki elhiszi, hogy a tv előtt ülve joghurtot zabálva le fog fogyni. Miért csak azután hajlandók megmozdítani a zsíros v*lagukat a fogyni vágyók, hogy már tízezreket elköltöttek úgynevezett csodaszerekre, zsírégetőkre meg 82 féle hatástalan kajakúrát kipróbáltak? Vagy esetleg még azután is remélnek valami csodát. Miért ilyen iszonyatosan lusták az emberek? Sajnos ez inkább nőkre jellemző.
Ti hogy látjátok? Miért hisznek az emberek ilyen badarságokban? Miért nem gondolkoznak ésszerűen és miért nem mozognak ha fogyni akarnak?
Nem tudom...eleve nem 80kilóról ment le a 6kg hanem 60ról (160cm vagyok).
És az a véleményem - és most biztos minden túlsúlyos ki fog nyírni, pedig husibban is így gondoltam) -, hogy aki egyszer hagyta a testét nagyon elszabadulni, tehát tényleg plusz 20-30kilót felszedni...azt annyira nem is érdekelheti a kinézete. Úgy értem vannak időszakok amikor az ember elereszti magát, értem én, én is megtettem. De van az a határ amikor észbe kapok és azt mondom: nincs tovább! Ez már vágósúly!
Szóval aki egyszer hagyja magát durván elhanyagolni, az szinte kivétel nélkül vissza fog hízni...mert annyira tkp nem is fontos az a kinézet.
Természetesen nem a pajzsmirigyesekre vagy egyéb betegségből származó elhízásra gondolok, tényleg nem, légyszi ne öljetek meg :D
Neked mi a véleményed erről?
Azert,mert konnyebb elhitetni magaddal,hogy igy minden jo lessz,es igy is sikerulni fog lefogyni. Aztan meg, rajonnek,hogy 'Hééj,ez igy nem fog menni!'.
Minden az akarateron mulik,es enelkul, nem is erdemes belekezdeni egy fogyokuraba :).
De amugy sok sikert a fogyokurazoknak !
"2 éve úgy fogytam le 12kg, hogy max 2hétbe 1x tornáztam. odafigyeltem mit eszek, nem ettem kenyeret, tésztát, sütiket, cukrot. Elég volt annyi mozgás amit a munkahelyen mozogtam(élelmiszer bolt)."
Szerencsés vagy, bár bizonyosan nem 60-ról indultál. Azért az emberek nagy többsége nem dicsekedhet ilyesmivel. Azért arra is kíváncsi lennék, mit ettél össze előtte, mennyi sütit, cukrot, stb., mert ugyebár napi egy szelet kenyér elhagyásával nem szoktak 12 kilót fogyni az emberek.
14:31-esnek:
Egyetértek. Falnak tudok menni attól, amikor egy nőnek 90 kilósan jut eszébe, hogy "ó, valamit elszúrtam olyan 30 kilóval ezelőtt, és most azonnal helyre kell hoznom". Fenéket. Aki hagyja magát ennyire elhízni, azt valójában nem érdekli, hogy hogy néz ki. A betegségtől elhízottak természetesen más kategória, azokat sajnálom. Azokat viszont akik betegségeket találnak ki hogy megmagyarázzák a kövérségüket nem szeretem. Egy ismerősöm csúnyán elhízott szülés után, előtte szinte bombanő volt. Utána kitalálta, hogy hormonzavaros, egy másik egy balesetre fogta a hormonzavarát, miközben egész nap a mekiben zabál a fiával, aki 13 évesen 98 kiló!!! No comment...
És arre esetleg gondoltatok, hogy gyerekként hízik meg valaki?
Amikor bekerültem az általános suliba, akkor híztam meg, 4. osztályban már 50 kg voltam. 6.-ban pedig 73. És akkor észbekapott anyukám, és fogyókúrára fogott, aminek a végeredménye az lett, hogy lefogytam 10 kg-t, és visszaszedtem 20at.
Sok múlik a szülőn is, és a nevelésen is! Sok mindent sportoltam fiatalon, hiába, kövér maradtam. Így 20 évesen már sokkal könnyebb a helyes életmódotbetartanom, tudok főzni magamnak, tudok edzőterembe járni, de ezt 10 évesen +20 kgval nem mondhattam el magamról. Akkor azt kellett ennem amit elém raktak, és annyit, amennyit a tányéromra raktak. Meg egy 10 éves gyereknek nincs olyan öntudata, hogy magától, segítség nélkül rájöjjön, hogy hogyan kéne lefogynia, és meg is tegye a szükséges lépéseket. Tehát +30 kg a szülők miatt is kialakulhat a gyereken. Az egyik hozzászóló is írta, h 98 kg a gyerek 13 évesen. Köszönet a szülőknek.
Egyébként egy ismerősőm a melója mellett nem tudott eljárni edzeni, mozogni, nagyon sokat dolgozott, és csak az étkezési szokásait változtatta meg, 20 kg-t fogyott fél év alatt. Szóval lehetséges. És hozzá is tenném, hogy fogyás szempontjából 30%ot számít a mozgás, 70%ot az evés. Kicsit mintha fontosabb lenne, h mit eszel és mennyit! Természetesen a mozgás is fontos, de nem mindenkinek van rá ideje, lehetősége, ilyenkor marad a kaja.
2 éve úgy fogytam le 12kg, hogy max 2hétbe 1x tornáztam. odafigyeltem mit eszek, nem ettem kenyeret, tésztát, sütiket, cukrot. Elég volt annyi mozgás amit a munkahelyen mozogtam(élelmiszer bolt).
Nem 60kg voltam, hanem 62kg:). És igen 12kg ment le rólam. Egy szelet kenyér is sokat számít. Nem drasztikus fogyókúrába kezdtem, hanem változtattam az étrendemen. És képzeld sikerült. Lehet hogy csak szerencsés vagyok. De amit a boltban dolgoztam az nagyon sokat segített. Napi 10óra, és egész nap csak a rohanás, meg a pakolás. igy égettem a zsírt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!