Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mik azok az ételek amit...

Mik azok az ételek amit szinte korlátlanul lehet fogyasztani fogyókúra alatt? Kevés ch és kalória tartalmú?

Figyelt kérdés
Kezdő fogyózó vagyok, elkezdtem használni a kalóriabázist is, de nem mindig vagyok internet közelben...
2014. júl. 29. 17:08
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
alma-ásványvíz
2014. júl. 29. 17:18
 2/7 anonim válasza:
71%

Zsírmentes natúr túró, görög dinnye, natúr joghurt, paradicsom, uborka, paprika, szóval zöldségek nagy része.

Amit semmiképpen ne egyél azok a kenyér, krumpli, cukros dolgok, tészta, rizs, péksütik. Szóval szénhidrátot nem kéne csak nagyon keveset reggelire.

2014. júl. 29. 17:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, cukrot 3 éve nem használok (eritritolt vagy nyírfacukrot csak), és kenyérből is a ch csökkentett teljes kiörlésű magos fajtát veszem 3 éve. Eddig szépen fogytam, de most megállt, fél év után újra elkezdtem mozogni, és még 5 kilót szeretnék lefaragni így fogyókúrába kezdtem.

Méricskélni nincs időm a gyerekek mellett, csak nagyon ritkán, de jelenleg nagyon macerás. Eddig a szénhidrátra figyeltem (terhességek alatt diabétesz) és ezt azóta is tartom, de gondoltam a kalóriát is kéne néznem, mivel ez most nem elég. :) Ezért kérdeztem, hogy aki kalóriát is számol, mi az ami szinte korlátlanul fogyasztható kcal szempontjából (eddig csak a ch szempontjából néztem mindent).

Vízfogyasztás napi 3 liter vagy a fölött volt és van. :)

Köszönöm!

2014. júl. 29. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Sárpogácsa
2014. júl. 29. 18:00
 5/7 anonim válasza:
Káposzta. Bár sokaknak megfájdul tőle a hasa, ha sokat eszik. De 100 g-ban csak kb. 30 kcal van.
2014. júl. 29. 20:19
 6/7 anonim ***** válasza:

saláta natúr csirkével

párolt halak

zöldség levesek

főtt tojás is jó megoldás, mert laktat, és egy db csak 70 kcal kb

paradicsom, paprika, sült cukkini, gomba

zsírszegény túró, natúr joghurt

2014. júl. 29. 23:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Uborka :) Én odavagyok a zsenge uborkáért, ilyenkor ipari mennyiségben eszem.

De sok egyéb zöldség is mehet, hacsak nem ketogénezik az ember (mert akkor én pl. a karfiolra se nézhetek rá, mert a számomra minimális mennyiség is borítja a napom. na olyankor jön az uborka mellé a kínai kel s a brokkoli is beleférhet, bár nagyon egyikkel sem szállhatok el. de a ketogén extrém műfaj, legalábbis zöldségimádóknak).

A tojásfehérje is roppant kalóriaszegény, térfogata van, ráadásul fehérje, sokmindenre használható. A paleo áltúró alapanyaga, helyes kis magkenyérke is készülhet vele némi magliszttel (bár nekem roppant száraz), amitől úgy tűnhet, eszel valamit, miközben kalóriában elég csekély.

Gyümölcsből pedig ott van pl. a málna... Kismennyiség is nagy élmény tud lenni, főleg fagyasztva, de lehet, hogy ez csak nekem van így. Dinnyéből pl. simán megeszem egy kilót, kevesebb nem is megy, de málnából 2-3 deka egy jóleső fénypont lehet az étkezésemben.

Kb. ennyit tudok, én inkább a töményebb ételekre koncentrálok (minél töményebb, annál jobb), olyan sokat kell enni az embernek egy nap, nem akarok egész nap azzal foglalkozni, ráadásul a tömény ételek remekül laktatnak. Persze olykor szükség lehet lightosabbakra is, ha nincs igazán szükségünk kalóriára, csak valahogy mégis ennénk valamit.

Ja, a könnyű zöldséglevesek jók még e téren :) A vízfogyasztáshoz is hozzájárulnak és nagyon finomak tudnak lenni. Gondolom, a húslevesek is jók lehetnek, de olyat én nem eszem.

2014. júl. 30. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!