Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez használni fog?

Szerintetek ez használni fog?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, 181 cm magas, 86 kilót mutat a mérleg ha ráállok. apám és nagyapám is magas és kövér, anya azt mondja "ne törődj vele, csak vastag a csontozatod" mama azt mondja "genetika, úgyse tudsz mit tenni ellene" de engem egyre jobban zavar. eddig nem törődtem vele, kiskoromtól kövér vagyok, csak az utóbbi fél évben zavart és 4-5 kilót le is adtam sok mozgással és nőttem is. annyira már nem szörnyű, de még mindig nagy a hasam, a combom. mióta nyár van focizok elég sokat, midnennap 3-4 órát, csak kapus vagyok, így ez se ér sokat. úgy döntöttem, 1 nap csak 2szer eszek, reggelit és vacsorát, estére pedig edzek. edzéstervem nincs, mindennap csak ezeket csinálom: 2 km futás, 80 törzsemelés, 80 felülés, 80 guggolás. majd utána tervezem a komolyabb dolgokat, mikor az állóképességem is megnőtt, mert most már ennyitől hulla vagyok és másnap szörnyű izomlázam van, de már 2 napja csinálom. a kevesebb kaja, egyáltalán nem zavar, csak a mozgás nem megy még, de abba gondolom, belejövök. az a kérdés hogy ez használna is valamit?
2014. júl. 25. 17:21
 1/10 A kérdező kommentje:
elmondom, hogy a családban nem támogatják a fogyókúrám ötletét mert azt mondják, csak legyengítem magam és szédelegni fogok, mert keveset eszek, előbb-utóbb rosszul leszek és kórházban kötök ki. eddig nap 3szor ettem, annyira súlyosan nem csökkentettem, szerintem ez nem lehetséges. vagy az lenne?
2014. júl. 25. 17:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Arra vigyázz, hogy ne koplalj, mert egyrészt egészségtelen, másrészt utána visszahízol. Egyél sok zöldséget és sovány húst (csirke, marha, pulyka, hal), és kevesebb szénhidrátot. Egyél naponta 5-ször kevesebbet. Nem kell azért éhesen abbahagyni az evést, de nem kell dugig enni magad. A napi vízmennyiséget emeld meg fokozatosan 4-5 literre.

Ezeket ne edd:

- fehér kenyér

- péksütik

- cukor, és minden amiben cukor van (sütik, üdítök, stb.)

- nasik (chips és hasonlók)

Köretnek kora délutánig még egetsz rizst, délután 3 után már inkább zöldségeket hússal. Vacsorára ehetsz sovány túrót, ezt megízesítheted, csak cukrot ne rakj bele. Egy natúrjoghurttal kis fahéjjal és valami kalóriamentes édesítővel jó kis kaja.

2014. júl. 25. 17:58
 3/10 A kérdező kommentje:
tudom, barna kenyérből pirítós a reggeli általában, a vacsora meg rizs. akkor az ebédet talán vissza kéne vezetnem? és kezdetnek ennyi mozgás jó lesz?
2014. júl. 25. 17:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Többször kell enni, de mindig nagyon keveset (ezt nehéz betartani), hogy a gyomor ne érezze, hogy kiürült (ne legyenek éhségkontrakciók). Kis kalóriatartalmú, ám növényi rostban gazdag étel, hogy a bélműködés ne szenvedjen zavart. Az említett "edzés" mellett napi 3-4 óra lassú séta, járkálás. Úszás ajánlatos lenne és kerékpározás. Sok folyadék, ami a gyomrot is telíti.
2014. júl. 25. 18:01
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, csak azt szeretném tudni még, hogy ha ezeket alkalmaznám, használa valamennyit? mert nem szereték csak félévenként fogyni 5 kilót :/ tudom, hogy időbe telik a fogyókúra, de szerintem jobb idő alatt is meg eleht szabadulni ennyi súlytól, gondolom
2014. júl. 25. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Én az előttem írók módszerével 3 hónap alatt fogytam le 88 kilóról 78-ra.
2014. júl. 25. 18:28
 7/10 A kérdező kommentje:
értem, ez is jó, jobb int fél év alatt feleennyit fogyni :D és amellett szerintem még nőni is fogok, szóval gondolom, jobb lesz
2014. júl. 25. 18:34
 8/10 anonim ***** válasza:

" 2 km futás, 80 törzsemelés, 80 felülés, 80 guggolás."

Ez nemigen zsiregeto, foleg ha gyenge az allokepesseged, ehelyett hatekonyabb lenne 1-1,5 oranyi gyors gyaloglas.

A kajaval figyeld, hogy a napi 5 adagot 2, max 3 orankent edd, lehetoleg mindig ugyanabban az idopontban. Reggel fele mehet a tobb szenhidrat, ezt rizsbol, teljes kiorlesu dolgokbol, burgonyabol, hajdinapehelybol vagy zabpehelybol fedezd. Keruld a feher lisztet, cukrot, zsirt. Zsirra szuksege van a szervezetnek, de ne lepd tul a napi szuksegleted, kulonben elraktarzodik!

Helyes adagok es osszetevokrol meg rengeteg cikk van a neten, olvass utana!

2014. júl. 27. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:

"A napi vízmennyiséget emeld meg fokozatosan 4-5 literre. "

4-5 liter mar igen durva, olvass csak vizmergezesrol: [link]

2014. júl. 27. 11:56
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a további tanácsokat és a figyelmeztetést.
2014. júl. 27. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!