A cukor elhagyása, illetve minimálisra csökkentése milyen kedvező hatással lesz a testre?
Utolsó: Teljesen igazad van!
Ezeknek az édesítőszereknek olcsóbb az előállítása,mint a normális cukroknak(és még pár százszor édesebbek is),ezért van annyi sok ratyi energia-csökkentett lötty.
A kutatási ismeretek eléggé hiányosak ezen a téren,szóval ki tudja, 30 év múlva lehet kiderül,hogy mégsem olyan jók, mint mondják. Neten lehet ezt is,azt is olvasni a különböző édesítőszerekről,én azt mondom,hogy az ember immáron több ezer éve eszik cukrokat,habár nem ennyit,mint manapság...
A diabéteszeseknek persze nincs sok választásuk.
a szénhidrátot természetes forrásból biztositsd. gyümölcs, zöldség. a keményitőt, és az összetett cukrokat, az ún. üres kalóriákat (csokoládé, keksz, stb.) került. sőt az ivóleveket is messziről kerüld el,nagyon sok bennük a cukor és nagyon nehezen emészti meg a szervezet. mármint a boltit. házilag csinálj inkább.
valójában minden hizlal, aminek ize van. ezért a legjobb ha vizet iszol. hosszútávon jobbkedved lesz, és energikusabb leszel, ha kiiktatod a cukros ételeket.
az alma is jótékony hatású lehet, illetve vannak még más vércukorszintszavályozó gyümölcsök.
Én pontosan ezt teszem 3 hónapja.Cukrot csak a kávémba teszek,hetente egyszer eszem egy kis sütit,vagy csokit,de van hogy pudingot joghurtot.De csak egyszer egy héten.Finomlisztes dolgokat is ritkán eszem,helyette korpás zsömit eszek.Nagyon laktat.
Élettani hatása a cukor csökkentésének:Nem vagyok fáradt,pedig nagyon korán kelek,nem fáj a fejem.Amedig több édességet ettem minden héten kb.:4-szer fájt a fejem,most három hónap alatt 2-szer.
Jól írta valaki,hogy a gyümi és a zöldség egésséges szénhidrát,de enni kell gabonát is,arra is szükségünk van.Csak nem mindegy mikor,és milyet,és mennyit eszünk.
Ezeket leszámítva semmit nem változtattam az étkezésemen,8kiló ment le.
Sok sikert!
Itt sok mindent találsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!