Hogy álljam meg az evést hat után?
Próbáld meg azt, hogy max elrágcsálsz egy almát vagy sárgarépát meg ilyeneket. És szerintem egyszerűen tiltsd meg magadnak, hogy 6 után nem ehetsz. Ezt próbáld meg magad előtt tartani.
Én is így szoktam. És programokat csinálok. Ilyenkor megyek el biciklizni, ilyenkor keresem a barátaimat stb.
Sok sikert kívánok!
Azt kell mondjam, hogy súlyosan idióták irogattak ide. (egy kivétellel) Ki találta ki azt az orbitális faszságot, hogy 6 után nemszabad enni? Ezt úgy bírom, hogy mindenki tulsúlyos és egymást oltogatják a hülyeségekkel. Aztán meg néznek nagyokat, hogy nem fogynak semmit.
Legalább vennétek a fáradtságot, hogy egy-két szakkönyvet vagy idevágó cikket elolvastok, amit igazi szakember írt és nem egy másik szerencsétlen zsíragyú.
Na jó, most kidühöngtem magam. Tehát:
éjjel a szervezet éhezik, ezért hogy ezt megelőzd, kénytelen vagy enni lefekvés előtt. Szénhidrátot valóban tilos, mivel nem használodik föl ilyenkor, hanem zsírraktárakba kerül. A fehérje fontos, hogy az izomleépülést megelőzd és így fönntartsd az anyagcsere ütemét. Azonkívül a fehérje emésztése sok energiát igényel, ami így még éjjszaka, alvás alatt is éget el kalóriákat. Ha zöldséget, élelmi rostot is eszel, az mégjobb, mert szintén lassan emésztődik és folyamatos lassú felszívódást biztosít alacsony inzulinszint mellett.
A legjobb ilyenkor, ha sovány túrót, sovány húst eszel, zöldséggel, brokkolival, uborkával (répa nemjó, sok benne a cukker) de sokan használnak táplálékkiegészítő turmixokat, porokat ilyenkor. Lényeg hogy szénhidrátmentes legyen.
Ha nem ennél 6 után, akkor 12 órán (fél napon) keresztül nem jutnál semmilyen táplálékhoz. Ez súlyos éhezést jelent, és anyagcsere lassuláshoz, zsírraktározáshoz vezet.
(éhezés esetén a szervezet mindíg a proteint kezdi felhasználni az izmokból, hogy a szénhidrátot zsírrá alakíthassa, így tartalékolva a szűkös időkre)
Ezért szükséges a napi 6 étkezés is, amineh sok fehérjét kell tartalmaznia, délelőtt inkább szénhidrát délután pedig zsír bevitele mellett. A zsír alatt most olyanokat értek, mint olajos megvak, halolaj, oliva, stb...
És fagyi, popkorn helyett pedig egyél pár szem diót, mandulát, vagy amit én szoktam esténként: tökmagot.
Egészséges és fontos eszenciális zsírokat tartalmaznak, ami a fogyást is segíti, és laktat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!