Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lett a sovány a szép?

Miért lett a sovány a szép?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon olvastam egy kérdést hogy ki hány cm és hány kg. Volt aki írta h 162cm és 62kg és le akar fogyni 10kg-t legalább. Miért kell csont soványnak lenni??? Marilyin Monroe nem dögös csaj? Most nem azt mondom hogy aki 80kg az ne fogyjon le, de az egészsége miatt ne a divat miatt. Én 160cm vagyok és 62kg és én dögösnek érzem magam és ki tudok akadni azon, ha nálam vékonyabb lányok gyötrik magukat az állandó fogyókúrázással mert ciki azt mondani hogy 55kg, jobb ha csak 43... Nem vagyok tini, de a felnőtt férfiaknak tuti hogy a husisabb nők tetszenek. Lehet hogy a tini fiúknak a vékonyak, de az is csak divatból. A párom munkatársa épp tegnap dicsekedett a páromnak a felesége képeivel, mert meghízott egy kicsit és sokkal jobban gerjed rá, mióta felszedett egy pár kilót. nem az lenne az értelmes gondolkodás hogy élvezd az életet? És nem az önsanyargatás? Vacsizni egy jót, borozgatni, esős napon csokit enni. Vattacukrot enni a vásárban, moziba ülni fél liter kólával és popkornnal... De ezek nem mennek önfeledten ha a mérleget is cipeljük magunkkal. MIért lett ennyire fontos a külső? Valaki lehet egy állati jó nő (személyiségileg) attól hogy nem csont sovány. A belsőnket kellene trenírozni és nem a külsőt. Fontos az is de a lényeg: A külső megfog, a belső megtart. Mit érsz el vele ha dögös cicababa vagy, ha nem tudod megtartani a pasit mert ha megismer rájön hogy nem ilyen feleséget keresett magának?
2014. jún. 27. 06:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Pont erről beszélek! Hát ki a fa..omat érdekli hogy hány százalék a testzsírszázalékom????? kicsit kiforgattátok ezt a popcornos példát, nem minden napra gondoltam. Mivel család anya vagyok, én egészségesen főzők. Pl egy csomó zöldséget meg tudtam szerettetni a családommal és minden nap friss zöldség kerül az asztalra. És attól hogy valaki nem sovány még élhet egészségesen! sőőőőőt aki sovány nem hiszem hogy egészségesen él, mert nem visz be annyi tápanyagot mint amennyire szüksége van. A második gyererk születése után 16kg felesleg maradt rajtam. Szénhidrát szegény diétával és heti 1szeri mozgással 4 hónap alatt leadtam. És ennyi, visszatértem a régi formámhoz és elégedett vagyok. Nem is az a lényeg hogy kinek milyen formájú és alakú lány tetszik, inkább az hogy az én lányom majd ha tini lesz, ő is őrült módon küzdeni fog saját maga ellen csak azért mert az újságokban az van írva hogy így szép úgy meg nem? Tudom nevelés kérdése is az egész, bár kamasz korban nem sok mindent tud tenni egy szülő. de ez más téma. Teli van a világ egy csomó anorexiás, bulimiás lánnyal akik azért érzik sza.ul magukat a saját bőrükben mert a külvilág hatásai miatt nem tudják elfogadni saját magukat.
2014. jún. 27. 13:51
 12/21 anonim ***** válasza:
14%
Pechemre? Hol erdekel engem hogy kover vagy-e vagy nem. Csak annyira nyomod a kover emberek onmentegeto sablonszoveget, hogy abbol erre kovetkeztettem. Szerintem a 160 centi 62kg az minden csak nem sovany, en valoszinuleg eleg vastagnak latnalak. ha 10 centivel magasabb lennel akkor is necces lenne a 62kg.
2014. jún. 27. 13:56
 13/21 anonim ***** válasza:
29%

" aki sovány nem hiszem hogy egészségesen él, mert nem visz be annyi tápanyagot mint amennyire szüksége van. "

Szerintem ha ezt atgondolod akkor magad is rajossz hogy ez butasag.

Nem ertem mit aggodsz a bulimias lanyok miatt. Jol erzed magad a borodben, hurra, tema lezarva. Aki meg nem erzi jol magat az meg tesz ellene.

2014. jún. 27. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Felnőtt férfi vagyok, a hét minden napján sportolok, kb 10-12% testzsírral. Szóval NEM szeretem a "husisabb" nőket. Mert az a húsisság zsírosságot jelent. A hús az izom! Az izmosabb, formásabb nőkkel semmi bajom, de a zsírtól rosszul vagyok. Szerintem ez annak is a kérdése, hogy a pasi mennyire ad magára, nyilván olyan társat is keres magának akivel lehet szabadon mekizni meg csipszet zabálni a tv előtt. Én nem vagyok ilyen.
2014. jún. 27. 14:02
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

Az a baj, hogy rengeteg ember - köztük főleg a testképzavaros nők - gondolja azt, hogy ez a két állapot van, hogy vagy kövér valaki, vagy sovány. A kettő közötti állapot sem jó, amikor valaki vékonyabb, de puha és formátlan. A sportosabb, kerekebb (nem a zsírtól kerek) fazon a nyerő a legtöbb férfinél. A baj ezzel, hogy a nők egy része nem hajlandó súlyzót ragadni, mert azt hiszik az izom csak úgy felröppen rájuk :) Meg persze a lustaság is dominál, amibe energiát meg időt kell rakni az már nem pálya, sokkal egyszerűbb filmet nézve zabálni, pedig a sportra is ugyan úgy rá lehet kattanni és lehet szeretni.

Teszem azt egy Zsuppán Fanni vagy Kiss Virág féle méret és forma normális kajával, nem szemét zabálásával és racionális mennyiségű edzéssel minden nő számára elérhető lenne. Természetesen amikor ezek a lányok versenyekre mennek ott kőkemény diéta van, azt nagyon sok akaratgyenge ember nem bírná, de egy offszezonos forma (értsd: amikor nem full kockás a hasa meg eresek) az hozható lenne.

2014. jún. 27. 15:45
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Szerintem nem jó topikban tetted fel a kérdésed, mert itt sajnos többségben vannak a sportolók, paleósok, testképzavaros emberek. Én maximálisan egyet értek veled- mert én megértettem a mondanivalódat. Sajnos a társadalmi hatások miatt az emberek már nehezen tudják értelmezni az "átlagos" kifejezést. Például az emberek már csak azt tudják elképzelni, ami a két véglet. Arról nem is beszélve, hogy rengetegféle ember van (szerencsére!)így mindenkinek más okoz örömöt. Neked (és nekem is) például egy tartalmas szociális tevékenység a szeretteiddel, másoknak a sport, megint másoknak a művészet és a többi.

És most le lehet hurrogni engem is, hogy a "kövérek" pártján állok, de amúgy rendszeresen sportolok és próbálok minél aktívabb életet élni.

Mellesleg én teljesen átlagosnak tartom a súlyod a magasságodhoz :D

Szép napot, és soha ne felejtsük el, hogy a világ attól színes, hogy NEM fekete-fehér. :)

2014. jún. 27. 17:17
 17/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Igazad van jól rávilágítottá la lényegre: a mai világban az átlagos az pejoratív kifejezés lett. Ha valaki átlagos akkor az nem jó.... De nem tudom miért... Legyél vékony vagy legyél kövér mert a kettő közt nincs átmenet. És szerintem úgy is lehet valaki csinos hogy nem jár edzőterembe és nem azon kattog az agya hogy hány kalóriát evett meg, és azon hogy elhitesse magával hogy jót tesz magának azzal ha rizst és csirkemellet eszik egész nap.... leöblítve egy kis fehérje turmixszal :) Na sebaj legalább rájöttem hogy tényleg ilyenek az emberek nagy része, csak az érdekli őket hogy a tükör mit mutat... izmos kocka has üres fej, te is csak kirakat bábu vagy....
2014. jún. 28. 12:29
 18/21 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy olvasom a valaszaidat, erosen ugy tunik, hogy megsem vagy magaddal annyira megelegedve, mert annyira gorcsosen akarod bizonygatni hogy igazad van, es nalad van minden rendben, te csinalod jol, masok a hulyek nem te.

Javaslom hogy folytass egy oszinte onvizsgalatot.

Egyebkent meg lehet ugy is csinalni ahogy te, semmi gond nincs vele, majd 10 ev mulva beszelgetunk megint, amikorra neked feljon meg vagy 10 kilo ezzel az eletstilussal.

Hogy egesz nap rizscsirket kene enni azt meg nem tudom honnan szedted.

2014. jún. 28. 13:36
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, az a baj, hogy összemosod a "fitt" karcsúságot a kóros soványsággal (hol egyikre, hol másikra utalsz), ami hiba.

Az a sok kérdés a tinilányoktól akik ténylegesen beteg küllemű csontkollekciók akarnak lenni, azon jogosan vagy kiakadva, a szépségipar undorító agymosása. Ezek a lányok megvezetett, örökké elégedetlen szerencsétlenek, akik pánikba esnek, ha XS helyett S-es ruhába férnek csak bele.

Azt tartják inkább vonzónak manapság, aki a (nem túl megbízható) BMI "normál" sklálájának alsó határa körül mozog, de egészséges szinten, izmosabb.

Nyilván az esztétikai túlsúly téma is beleférős, attól függ kitől kérdezed, itt tényleg sok sportoló ír, akik szigorú (de nem sanyargató) diéta mellett keményen sportolva tartják fenn "fitt" formájukat, ők nyilván hasonlóan aktív életvitelű, hasonlóan étkező, hasonlóan alacsonyabb testszírszázalékú nőket preferálnak.

Én nem vagyok sportos, de kövér sem, feleslegem az persze van, de nem "husisnak" tartom hanem szépen kimondom, hogy az hájfelesleg. Egy éhező országban nyilván vonzónak és esztétikusnak minősülne, de nem a szub-szaharai afrikában élek, és bár nem pánikolok/hisztizek/öngyűlölök a túlsúlyom miatt, azért teszek ellene, anélkül, hogy túlzásokba esnék és szenvednék.

Igen, estem már át a ló túlfelére, amikor borzalmasan szigorúan méricskéltem minden grammot, makrotápanyagokat, ha valamit nem tudtam alkatrészenként lemérni konyhamérlegen vagy nem volt ráírva a tápanyag/kcal tartalma, bottal se nyúltam hozzá, és a napom nagyrésze azzal telt, hogy a kajával foglalkoztam. Szenvedés volt, nem azért, mert a kaja nem volt jó (finomakat ettem) hanem mert KÉNYSZERBETEG lettem (hiába egészséges mértékben ettem és fogytam, egészséges, tápanyag-dús de kalóriaszegény kajákat plusz vitaminokkal), egy pokol volt.

Másfél évre rá már nem bírtam, hagytam az egészet a fenébe (megint a ló túlfele), visszahíztam... most a mértéket próbálom megtartani. Nem akarok ilyen se lenni, de belebetegedni se.

2014. jún. 28. 18:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Kedves 18. Én évek óta ennyi vagyok. Illetve mikor a fiam után maradt rajtam 16 kiló attól megszabadultam. De nem hízok és nem is fogyok. Az én agyamban is van egy mérce, én pl 65kg fölé nem szeretnék menni, azzal már én sem lennék megelégedve. Persze hogy vannak önértékelési problémáim mivel a körülöttem zajló életben csak azt tartják emberszámba aki méregeti a testzsírszázalékát, és minimum heti kétszer jár el kondizni vagy bármilyen más fitness csodába. És attól hogy valaki nem él "egészséges" életmódot, attól lehet egészséges. A túlzásba vitt testedzés, és túlzásba vitt egészséges táplálkozás egy betegség. Nézz utána neten, betegség lett mikor az edzés és a helyes táplálkozás tölti ki az egyén életét, szép lassan beszűkül és csak ez marad neki, az edzés és az egészség mánia. Normális életet is lehet élni nem csak a két véglet van, hogy valaki egészséges életmódot él úgy ahogy a nagykönyvben( interneten) meg van írva. Attól lehet valaki egészséges hogy nem a fitnesz teremben tölti az életét.
2014. jún. 30. 06:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!