Miért lett a sovány a szép?
kezdjuk az alapveto tevedeseddel:
"a felnőtt férfiaknak tuti hogy a husisabb nők tetszenek"
egyertelmuen nem igaz. A ferfiak sokfelek, es sokfele no tetszik nekik, nincs olyan no aki minden ferfiank tetszik a vilagon. En azt tapasztalom a sajat ismerosi koromben, hogy azok akiknek a "husisabb" nok tetszenek, kisebbsegben vannak. Leginkabb a sportos, nem tul vekony de nem is hajas, nagy mellu csajok tetszenek manapsag a felnott ferfiaknak, akik semmikeppen sem nevezhetok husisnak, de nem is csontkollekciok.
Bovebben nezve, hogy miert vekony a divat: azert mert a mai kulturaban a koverseg egyet jelent az igenytelenseggel, az egeszsegtelen elettel, a rossz anyagi korulmenyekkel, a sikertelenseggel. Nezz korul: aki sikeres es egeszseges az SOHA nem kover, hanem sportos. A mai vilagban aki sikeres, az ad magara, sportol, egeszsegesen kajal, es ez tukrozodik a tarsadalom altalanos szepsegfelfogasaban is.
Nagyanyaink koraban, falun az volt a szep aki kover volt, mert csak a jomoduak voltak koverek, a koverseg a jomod es a sikeresseg jele volt, ezert azt lattak szepnek az emberek. En meg hallottam idos nenitol kover kisgyerekre azt mondani hogy "Milyen szep gyerek!" Ma mar senki sem mondana ilyet.
Alapvetoen egyetertek veled azzal hogy a belso a lenyeg, de az elso benyomasokat az ember a kulso alapjan teszi, es automatikusan szelektal. Egy olyan ferfinek akit taszitanak a vastag lanyok, soha nem fog bejonni egy kover csaj, legyen akarmennyire jo no is belsoleg.
A leglenyegesebb szerintem hogy az ember egyensulyban legyen onmagaval es jol erezze magat a boreben. Ha kover vagy de neked jo igy, akkor semmi gond, nagy valoszinuseggel meg fogod talalni a parodat, mert az emberek sokfelek. Viszont maradj a realitasok talajan: valoszinuleg nem fogsz tudni magadnak egy kigyurt, jokepu, sportos pasit fogni ilyen testalkattal. Az igenyeknek talalkozni kell a lehetosegekkel es akkor minden oke. Ez persze a ferfiakra is ugyanugy ervenyes.
38F
Biztos torzítja valamennyire az ízlést a szépségipar. Szerintem egyébként nem feltétlenül a testalkat számít, hanem az összkép, a kisugárzás. Illetve husisan is lehet valaki feszesebb és plöttyedt is, utóbbi semmiképp sem szép. Nekem általában a vékony lányok tetszenek, de van, hogy megakad a szemem egy-egy kifejezetten telt nőn, mert ad magára, szép arca, vagy egyszerűen valami megmagyaráthatatlan oknál fogva vonzó.
Abban viszont nem tudok egyetérteni, hogy az egészséges táplálkozás önsanyargatás lenne. Ez is csak belénk van nevelve, hogy a szórakozást a fél liter kóla meg a popcorn jelentse. Az egészséges táplálkozás alap kéne, hogy legyen, de sajnos ezzel kapcsolatban teljesen megtévesztik az embereket. A reklámban olyan ételekre mondják, hogy egészséges, hogy a kutyámnak nem adnám oda, ezek meg a gyerekeknek ajánlják.
Sok pasi szereti a husi nőket, vagy úgy van vele, hogy mindegy csak legyen nője. De a legtöbb pasi inkább a formás, vékonyabb lányokra bukik és nem a teltebbekre.
Amit írsz, az túlzás, 55-ről 43-kgra fogyni maximum tényleg csak tinikorban vágyik valaki, afeletti korban már beteges.
Viszont 160-165 centi magasan megtartani egy 50-55 kg-os súlyt és ügyelni arra, hogy ne lépjük túl sokkal hosszú távon, az azért nem betegség, nem önsanyargatás. Teljesen ideális és nem sovány. 60 kg felett már eléggé vaskos az illető...
Ha valaki 60-70-80 kg, az nem egyenlő azzal, hogy olyan tökéletes belsőleg! Könnyen lehet, hogy egy dögös 50 kilós sokkal kedvesebb, gondoskodóbb, szeretőbb, mint egy nagyobb darab nő. Erre kár elméleteket állítanod, nagyon sokfélék az emberek!
Jaja ez nekem is eszembe jutott: "Bovebben nezve, hogy miert vekony a divat: azert mert a mai kulturaban a koverseg egyet jelent az igenytelenseggel, az egeszsegtelen elettel, a rossz anyagi korulmenyekkel, a sikertelenseggel. Nezz korul: aki sikeres es egeszseges az SOHA nem kover, hanem sportos. A mai vilagban aki sikeres, az ad magara, sportol, egeszsegesen kajal, es ez tukrozodik a tarsadalom altalanos szepsegfelfogasaban is.
Nagyanyaink koraban, falun az volt a szep aki kover volt, mert csak a jomoduak voltak koverek, a koverseg a jomod es a sikeresseg jele volt, ezert azt lattak szepnek az emberek. En meg hallottam idos nenitol kover kisgyerekre azt mondani hogy "Milyen szep gyerek!" Ma mar senki sem mondana ilyet. "
Annyit még hozzá, hogy régen a sovány, izmos, formás emberek voltak azok, akik sokat dolgoztak, főleg a földeken, nem volt lehetőségük elhízni az életmódjuk miatt. A gazdagabbak voltak a kövérebbek, ahogy előttem írják. Akkor nem volt vonzó a sovány.
már mindenki leírt minden lényegeset. viszont: "Marilyin Monroe nem dögös csaj?"
dehogynem. de annak ellenére, hogy folyamatosan ingadozott a súlya, ő azért 166 centi magas volt és a normál súlya 52-54 kiló volt. szóval sovány volt ő, csak formás alkata volt, ezt sokan elfelejtik.
egyszer voltam egy Monroe-kiállításon, amin ott volt egy csomó ruhája, többek között a filmekből. még azokon a ruhákon is ámultam, hogy milyen icipicik, amiket már "duci" korában hordott. a képek és a filmek elég csalókák.
Egyébként elég itt a fórumon körbenézni, hogy mennyire torzítja a szépségipar a szépségideált. Hány, meg hány fiatal lány akar csontsoványságúra fogyni?
Kit érdekel egyébként, hogy kinek mi az ideál? Nekem milyen az számít nekem. A többi le van xarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!