Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lett a sovány a szép?

Miért lett a sovány a szép?

Figyelt kérdés
Itt az oldalon olvastam egy kérdést hogy ki hány cm és hány kg. Volt aki írta h 162cm és 62kg és le akar fogyni 10kg-t legalább. Miért kell csont soványnak lenni??? Marilyin Monroe nem dögös csaj? Most nem azt mondom hogy aki 80kg az ne fogyjon le, de az egészsége miatt ne a divat miatt. Én 160cm vagyok és 62kg és én dögösnek érzem magam és ki tudok akadni azon, ha nálam vékonyabb lányok gyötrik magukat az állandó fogyókúrázással mert ciki azt mondani hogy 55kg, jobb ha csak 43... Nem vagyok tini, de a felnőtt férfiaknak tuti hogy a husisabb nők tetszenek. Lehet hogy a tini fiúknak a vékonyak, de az is csak divatból. A párom munkatársa épp tegnap dicsekedett a páromnak a felesége képeivel, mert meghízott egy kicsit és sokkal jobban gerjed rá, mióta felszedett egy pár kilót. nem az lenne az értelmes gondolkodás hogy élvezd az életet? És nem az önsanyargatás? Vacsizni egy jót, borozgatni, esős napon csokit enni. Vattacukrot enni a vásárban, moziba ülni fél liter kólával és popkornnal... De ezek nem mennek önfeledten ha a mérleget is cipeljük magunkkal. MIért lett ennyire fontos a külső? Valaki lehet egy állati jó nő (személyiségileg) attól hogy nem csont sovány. A belsőnket kellene trenírozni és nem a külsőt. Fontos az is de a lényeg: A külső megfog, a belső megtart. Mit érsz el vele ha dögös cicababa vagy, ha nem tudod megtartani a pasit mert ha megismer rájön hogy nem ilyen feleséget keresett magának?
2014. jún. 27. 06:38
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
75%
Talán a szépségipar miatt. Könnyebb nagyon sovány lányokra tervezni, mint a normálisakra. És mivel a ruhák kicsik, a vásárlók fogyni akarnak, hogy beleférjenek. Megjelentek a szépséglapok, ahol kiretusált képekkel csontsovány lányokat mutogatnak. Igen a külső megfog, de a normális külső. Az ilyen sovány lány ugyanúgy nem vonzó, mint egy kövér. (Ez alatt a szószerint kövér, kórosan elhízott nőket értem, nem a teltebbeket).
2014. jún. 27. 07:11
 2/21 anonim ***** válasza:
63%

kezdjuk az alapveto tevedeseddel:

"a felnőtt férfiaknak tuti hogy a husisabb nők tetszenek"

egyertelmuen nem igaz. A ferfiak sokfelek, es sokfele no tetszik nekik, nincs olyan no aki minden ferfiank tetszik a vilagon. En azt tapasztalom a sajat ismerosi koromben, hogy azok akiknek a "husisabb" nok tetszenek, kisebbsegben vannak. Leginkabb a sportos, nem tul vekony de nem is hajas, nagy mellu csajok tetszenek manapsag a felnott ferfiaknak, akik semmikeppen sem nevezhetok husisnak, de nem is csontkollekciok.

Bovebben nezve, hogy miert vekony a divat: azert mert a mai kulturaban a koverseg egyet jelent az igenytelenseggel, az egeszsegtelen elettel, a rossz anyagi korulmenyekkel, a sikertelenseggel. Nezz korul: aki sikeres es egeszseges az SOHA nem kover, hanem sportos. A mai vilagban aki sikeres, az ad magara, sportol, egeszsegesen kajal, es ez tukrozodik a tarsadalom altalanos szepsegfelfogasaban is.

Nagyanyaink koraban, falun az volt a szep aki kover volt, mert csak a jomoduak voltak koverek, a koverseg a jomod es a sikeresseg jele volt, ezert azt lattak szepnek az emberek. En meg hallottam idos nenitol kover kisgyerekre azt mondani hogy "Milyen szep gyerek!" Ma mar senki sem mondana ilyet.

Alapvetoen egyetertek veled azzal hogy a belso a lenyeg, de az elso benyomasokat az ember a kulso alapjan teszi, es automatikusan szelektal. Egy olyan ferfinek akit taszitanak a vastag lanyok, soha nem fog bejonni egy kover csaj, legyen akarmennyire jo no is belsoleg.

A leglenyegesebb szerintem hogy az ember egyensulyban legyen onmagaval es jol erezze magat a boreben. Ha kover vagy de neked jo igy, akkor semmi gond, nagy valoszinuseggel meg fogod talalni a parodat, mert az emberek sokfelek. Viszont maradj a realitasok talajan: valoszinuleg nem fogsz tudni magadnak egy kigyurt, jokepu, sportos pasit fogni ilyen testalkattal. Az igenyeknek talalkozni kell a lehetosegekkel es akkor minden oke. Ez persze a ferfiakra is ugyanugy ervenyes.

38F

2014. jún. 27. 07:29
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

Biztos torzítja valamennyire az ízlést a szépségipar. Szerintem egyébként nem feltétlenül a testalkat számít, hanem az összkép, a kisugárzás. Illetve husisan is lehet valaki feszesebb és plöttyedt is, utóbbi semmiképp sem szép. Nekem általában a vékony lányok tetszenek, de van, hogy megakad a szemem egy-egy kifejezetten telt nőn, mert ad magára, szép arca, vagy egyszerűen valami megmagyaráthatatlan oknál fogva vonzó.

Abban viszont nem tudok egyetérteni, hogy az egészséges táplálkozás önsanyargatás lenne. Ez is csak belénk van nevelve, hogy a szórakozást a fél liter kóla meg a popcorn jelentse. Az egészséges táplálkozás alap kéne, hogy legyen, de sajnos ezzel kapcsolatban teljesen megtévesztik az embereket. A reklámban olyan ételekre mondják, hogy egészséges, hogy a kutyámnak nem adnám oda, ezek meg a gyerekeknek ajánlják.

2014. jún. 27. 07:29
 4/21 anonim ***** válasza:
60%

Sok pasi szereti a husi nőket, vagy úgy van vele, hogy mindegy csak legyen nője. De a legtöbb pasi inkább a formás, vékonyabb lányokra bukik és nem a teltebbekre.

Amit írsz, az túlzás, 55-ről 43-kgra fogyni maximum tényleg csak tinikorban vágyik valaki, afeletti korban már beteges.

Viszont 160-165 centi magasan megtartani egy 50-55 kg-os súlyt és ügyelni arra, hogy ne lépjük túl sokkal hosszú távon, az azért nem betegség, nem önsanyargatás. Teljesen ideális és nem sovány. 60 kg felett már eléggé vaskos az illető...

Ha valaki 60-70-80 kg, az nem egyenlő azzal, hogy olyan tökéletes belsőleg! Könnyen lehet, hogy egy dögös 50 kilós sokkal kedvesebb, gondoskodóbb, szeretőbb, mint egy nagyobb darab nő. Erre kár elméleteket állítanod, nagyon sokfélék az emberek!

2014. jún. 27. 08:30
 5/21 anonim ***** válasza:

Jaja ez nekem is eszembe jutott: "Bovebben nezve, hogy miert vekony a divat: azert mert a mai kulturaban a koverseg egyet jelent az igenytelenseggel, az egeszsegtelen elettel, a rossz anyagi korulmenyekkel, a sikertelenseggel. Nezz korul: aki sikeres es egeszseges az SOHA nem kover, hanem sportos. A mai vilagban aki sikeres, az ad magara, sportol, egeszsegesen kajal, es ez tukrozodik a tarsadalom altalanos szepsegfelfogasaban is.

Nagyanyaink koraban, falun az volt a szep aki kover volt, mert csak a jomoduak voltak koverek, a koverseg a jomod es a sikeresseg jele volt, ezert azt lattak szepnek az emberek. En meg hallottam idos nenitol kover kisgyerekre azt mondani hogy "Milyen szep gyerek!" Ma mar senki sem mondana ilyet. "

Annyit még hozzá, hogy régen a sovány, izmos, formás emberek voltak azok, akik sokat dolgoztak, főleg a földeken, nem volt lehetőségük elhízni az életmódjuk miatt. A gazdagabbak voltak a kövérebbek, ahogy előttem írják. Akkor nem volt vonzó a sovány.

2014. jún. 27. 08:35
 6/21 anonim ***** válasza:
65%

már mindenki leírt minden lényegeset. viszont: "Marilyin Monroe nem dögös csaj?"

dehogynem. de annak ellenére, hogy folyamatosan ingadozott a súlya, ő azért 166 centi magas volt és a normál súlya 52-54 kiló volt. szóval sovány volt ő, csak formás alkata volt, ezt sokan elfelejtik.

egyszer voltam egy Monroe-kiállításon, amin ott volt egy csomó ruhája, többek között a filmekből. még azokon a ruhákon is ámultam, hogy milyen icipicik, amiket már "duci" korában hordott. a képek és a filmek elég csalókák.

2014. jún. 27. 08:46
 7/21 anonim ***** válasza:
55%
ja és egyébként Audrey Hepburn, akit már anorexiásnak is hívtak, 170 centi magas volt és 49-50 kiló (ez tényleg nagyon kevés, de mondjuk arányítva kb. "csak" 8-10 kilóval kevesebb, mint Monroe, ezen is nagyot néztem)
2014. jún. 27. 08:49
 8/21 Mi közöd Tőle ***** válasza:
55%

Egyébként elég itt a fórumon körbenézni, hogy mennyire torzítja a szépségipar a szépségideált. Hány, meg hány fiatal lány akar csontsoványságúra fogyni?

Kit érdekel egyébként, hogy kinek mi az ideál? Nekem milyen az számít nekem. A többi le van xarva.

2014. jún. 27. 11:41
 9/21 anonim ***** válasza:
24%
"esős napon csokit enni. Vattacukrot enni a vásárban, moziba ülni fél liter kólával és popkornnal..." - egy olyan ember, aki törődik az egészségével, ilyet nem csinál. a vékony lányok számomra az egészségeset jelentik.. Én is vékony vagyok, 181 cm 61,5 kg, 5% testzsírral. Akkor miért akarjak másmilyen barátnőt? nem tetszhetnek a hozzám hasonlóan vékony lányok?
2014. jún. 27. 13:36
 10/21 A kérdező kommentje:
Jajh -.- kedves 2. válaszoló! Hát pechedre 10 éve vagyok házas, és sztem nem vagyok kövér a magam 62kg-jával, de azért kösz, hogy kövérnek tartasz... A párom pedig 184cm magas és 86kg. Igaz nem kockás a hasa de nem is egy tohonya dagi valami. Mint ahogy én sem. Nem vagyok kövér 38-as a méretem. a husis alatt nem azt értettem hogy XXL-es nadrágot hord, hanem azt hogy nem S-es hanem inkább M-L-es méret. Aki még a BMI index alapján is pont normál kategóriába tartozik. De azt nem értem ha egy lány M-es méret miért kezd eszeveszett fogyókúrázásba és heti 5 napos edzésbe, hogy elérje az XS-es álomhatárt?? Abban igazad van hogy nyilván régen azért a dagibbak voltak a divat mert az a jómódot tükrözte.
2014. jún. 27. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!