Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Cukormentes csoki ( fruktózzal...

Cukormentes csoki ( fruktózzal édesített) milyen? Belefér a diétába?

Figyelt kérdés
2014. jún. 26. 18:22
 1/6 anonim ***** válasza:
hat csokiban nem cs a cukrot kell nezni hanem a zsirt is
2014. jún. 26. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
A másik pedig, hogy a fruktóz nem más, mint cukor. Úgy hívják, gyümölcscukor. Abból a szempontból jobb, hogy alacsonyabb a glikémiás indexe, de attól még ugyanannyi kalória van benne. Én a helyedben kihagynám. Keverj össze egy kis túrót sovány kakaóporral, édesítsd xilittel, eritritel, steviával.
2014. jún. 26. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, ha elém raknak egy magas kakaótartalmú de cukorral édesített csokit, meg egy fruktózzal édesítettet, akkor biztos, hogy a cukrosat fogom választani, pedig IR életmódot folytatok.

Az oka pedig a következő: az a fruktóz, amit a csokikba, kekszekbe, stb. raknak, nem valódi gyümölcscukor, hanem mesterségesen előállított. Eddig csak rosszat hallottam róla.

Másrészről párszor már kipróbáltuk családilag, a fruktózos édesség ugyanannyira viszi fel a vércukorszintet, mint a kristálycukros, csak épp néhány perccel később lesz a csúcs.

2014. jún. 27. 07:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, a fruktóz is cukor... Amúgy szinte bármi belefér, max. kevés és kompenzálnod kell s eldöntened, megéri-e...

Ha biztosra akarnék menni, eritrittel készíteném a csokit (csináltam már olyat, nos, ma már nem vagyok annyira kakaófüggő, hogy ilyen gyönge utánzat kelljen. csokiban nem ismerek kompromisszumot, de ez ízlés kérdése is), de inkább mézzel, ahogy szeretem, s ennék egy dekát havonta vagy hetente, nekem az úgy teljesen megérné :D A zsír nem zavar, én a szénhidrátot igyekszem csökkenteni, igaz, most gyümölcsszezon van, így azt se nagyon.

Ha az étkezésed egyéb részeire odafigyelsz, nem eszel sokat, mozogsz, akkor némi csoki valószínűleg nem vágja oda a fogyásodat (tutira semmit nem mondok, az emberek teste elég furán működik olykor). Azért jobb, ha ez nincs gyakran, a test folyamataiba belekavar, nemcsak a kalória és a makrotápanyagok számítanak.

2014. jún. 27. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:
3-as: Nem tudom, a fruktóz tényleg mesterséges-e, de egyébként teljesen mindegy. A mesterségesen előállított fruktóz vegyület pont olyan, mint ami a természetben is megtalálható, semmi különbség nincs közte. Egy vegyület keletkezésének körülményei semmilyen befolyással nincsenek annak hatására.
2014. jún. 27. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Tényleg mindegy hogy mesterséges vagy természetes-e a fruktóz. A kalóriatartalma ugyanolyan a diabéteszes csokiknak, csak mivel nem inzulinfüggő a lebontása, cukrosok ehetik (MÉRTÉKKEL), míg a sima csokit egyáltalán nem.

Fogyózási célra ugyanúgy nem alkalmas, mint a sima csoki. Ha lenne bolti csoki minőségi kakaóporból, ócska kakaóvaj helyett és cukorfélék (fruktózt is beleértve) helyett steviával édesítve mondjuk, az beleférne, de ilyet én csak külföldi oldalakon láttam eddig.

Addig sajna vagy házilag kutyulsz, vagy rendelsz olyan ételfutár-cégtől édességeket (csokit ezeknél se láttam) ahol készítenek alacsony kcal és alacsony CH tartalmú, cukor- és fruktózmentes nasikat.

2014. jún. 28. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!