Miért "bűn" manapság soványnak lenni?
Egy dolog, hogy súlykolják az emberekre az egészséges táplálkozást, de az is tény, hogy a teltebb emverekkel szemben toleranciát is várnak el tőlünk, és ma már illetlenség valakinek a túlsúlyát megemlíteni. Sőt, mostanában próbálják a - nőknél - a nőisesen teltséget népszerűsíteni.
Azonban azt vettem észre, hogy ezzel szemben nagyon nagy ellenszenv alakult ki a soványakkal szemben, és főleg azokat sajnálom, akik ugyanúgy nem tudnak hízni, mint ahogy más - magukat túlsúlyosnak tartó - emberek lefogyni. Azonban nekik ezt állandóan az arcukba vágják, hogy milyen rosszul néznek ki, esetleg anorexiásoknak nevezik stb. Azt már hozzá sem teszem ,hogy esetleg ők így érzik jól magukat. (iletve érreznék a rendszeres b*szogatások nélkül)
Miért van ez?
Személyesen is érintett vagyok a témában. Egyébként: 167/49 F
Akkor talán erre kellene keresni a választ:
"genetikai okokból sovány, hogy hizhat"
11:56-es: de miért nem lehet valaki sovány, ha neki ez így jó?
Amúgy nehezen tudom elképzelni, hogy ha valaki genetikailag valamilyen testalkatú, akkor abba egészséges dolog lenne mindenképp beleavatkozni.
13:37-es: írj ki erről egy külön kérdést, de bármilyen sajnálatos, nekem sok közöm nincsen, ne kérd rajtam számon a történteket.
Ne vetísd ki a középiskolások stílusát és értékrendszerét az emberekre általában, főelg azért nem, mert tapasztalataim szerint az iskolában azokat cseszegetik, akikkel egyébkénti s van valami bajuk az embereknek, és bármilyen "hibája" csak ürügy.
Kedves 18:38-as, erre a felvetésre tegnap 11:18-kor már írtam.
Még hozzátenném, hogy az emberek hajlamossak a szélsőségekre. (lsd. tegnap 11:27-es válasz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!