Miert van tobb kaloriara szuksege egy koverebb embernek, mint egy atlagnak vagy sovanynak?
Megneztem a kalkulatorokat es ha par kg-al tobbet irok be magamnak akkor tobb kaloriaigenyt dob ki.
S ugyanez a kaloriaegetesnel is. Ha par kg-al tobbet irok, akkor tobbet egetek el egy-egy tevekenysegnel. (Ezt a reszt ertem, mert nagyobb sulyt cipel az ember)
Viszont itt nem ertem. Nem pont az lenne a logikus, hogy egy koverebb kevesebbet egyen?
"Nem pont az lenne a logikus, hogy egy koverebb kevesebbet egyen?"
Mármint hogy kevesebb kalóriát fogyasszon a súlytartáshoz? Pont ez nem lenne logikus, hiszen egy kövér embernek a testúlyának a puszta mozgatásához is több energiára van szüksége.
Ezért van az, hogy nagyobb súlyból könnyebb fogyni.
egy felcuccolt kamion miért fogyaszt többet mint egy robogó?
én 108 kiló vagyok. a kalkulátor nem fogja megmondani hogy ez zsír vagy izom... az izom éget sok kalóriát, minél nagyobb, minél intenzívebb a mozgás annál többet. mozgással a nagyobb test még ha zsíros is több kalóriát éget, és az alap energiaigénye is több ennél fogva. a kalkulátor csak a tzs százalékot nem fogja tudni, ahogy pl gondolom te se méretted meg, így akár nagyságrendeket is tévedhet. pl nálam. ha súlytartáshoz annyit ennék régen éhenhaltam volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!