Vélemény a mai étrendemről? Nem volt sok (kalóriára)?
1: 1 nagy marék zabpehely, 100g natúr joghurt
2: szendvics a suliban 40g rozskenyérből csirkemell sonkával, zöldséggel, kevés sajttal
3: lyukasórában kínaiban 4-5 ek. rizs, 2 pici szezámos-mézes csirkegombóc, utána egy ugyanolyan szendvics mint 10óraira, 1 kis fürt szőlő
4: 1 szelet rozskenyér 50g cottage cheese-zel
5 km futás
5: 15 dkg túró, 3 szem szőlővel
Teljesen jó!
De ha fogyózol akkor ez sok.
Mivel feltételezem, kamasz vagy, első blikkre némileg kevésnek tűnik (a "nagy marék" nem mértékegység, konyhamérleg beszerzése erősen javasolt), a kínai szezámos vackot leszámítva a kaják típusával amúgy nincs baj, de az összetétellel vannak bibik, a fehérje tuti kevés (ha az a csirkemell sonka a szendvicsen minőségi volt és megvolt minimum 30 deka, nem szóltam). Ha fogyózol, a szőlő nem a legjobb választás (bár három szem aztán nem nagy vasz).
Nem írtad mik a paramétereid (kor, nem, magasság, testtömeg, fizikai aktivitás), ezek hiányában lövésem se lehet a tápanyag és energiaigényedről, így a kérdésedre megközelítő választ se lehet adni. Azt sem írtad, mi a célod (súlytartás, fogyás?)
Ha alacsony növésű, kis súlyú nő vagy, a fizikai aktivitásod közel nulla, akkor nyilván jelentősen más az energiaszükségleted, mint egy 2 méteres, 150 kilós, aktívan sportoló srácnak.
175/66, 21L. a kenyér azért ennyi, mert egyetemen vagyok estig és nem tudom máshogy megoldani. tudom, a fehérje kevés, igaz a szendvicsben volt vagy 15-20 deka csmell sonka, meg tudtommal a cottage cheese is 15g/100g fehérjét tartalmaz. fehérjeturmixot csak minden másnap tudok inni (drága:S)
egyébként fogyás a célom, még 3-4 kg-t. kalkulátorral kiszámoltam amit tudtam, 1200 kcalra jött ki a csirke nélkül, de az nem volt nagy mennyiség egyébként.
zöldséget meg tettem jó sokat a szendvicsbe, de azt nem szoktam számolni. túróhoz nem bírok zöldséget enni. az nekem csak édesen (édesítőszerrel) megy le.
Okés, akkor a csirkesonka-adagot növeld, ha más nem megy, vagy a cottage cheese-ből küldj le jóval többet - ha a limited veszélyben lenne, akkor a szénhidrátok rovására (szőlő, kenyér), de ma simán mehetett volna több. Így pontosítva a dolgokat nem hangzik gáznak, de ha csirke nélkül 1200 körüli, akkor bizony tényleg kevés (2 szezámos csirkegombóc és 20 deka csirkesonka nincs az az isten, hogy elérje a 600 kcalt). Nem nagy ügy, máskor kicsit több odafigyelés, egy napos kilengés (akár sok, akár kevés) nem okoz nagy károkat.
Ilyen kérdéseknél célszerű lenne odaírni a kalóriákat azoknál, amiről már tudod, mennyi az energiatartalma (pl. mert rajta van a terméken), "natúr joghurtból" van, aminek 100 grammjában 36 kcal található, és olyan is, amiben 115. Túrónál se mindegy, hogy extrasovány, zsírszegény, félzsíros vagy zsíros.
Na mindegy, a lényeg, hogy ne parázz, alapvetően jó úton jársz, de konyhamérlegre ruházz be (2 rongy körül már kapni jókat), ha kalóriákat akarsz számolni, egy idő után mindenképp szükséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!