Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezzel meg alapozom a jövőmet,...

Ezzel meg alapozom a jövőmet, vagy felesleges?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves lány vagyok. 158cm és 51kg..:/ az a lényeg, hogy már fogytam két kilót. De valahogy most meg állt és nem megy lentebb, pedig mindent ugyan úgy csinálok mint azelőtt. (rendesen eszek csak: semmi kenyér és efféle, se csoki, se édesség. csak vizet iszok. Minden nap Szobabiciklizek intenzíven két órát. Sok zöldséget és gyümölcsöt eszek. És a napi kcal bevitelem nem haladja meg az 1000-t vagy csak nagyon ritkán.) de ha ezt az egészet folytatom, akkor kb két év múlva elérhetem a jó alakot? (persze kinek mi számít jónak..) hiszen elvileg most fogok még nőni.

Álom: [link] de ugyebár ilyennek születni kell... De valami hasonlót el tudok érni 16éves koromra, ha folytatom az edzéseket és ezt a táplálkozást? Hiszen már a hízást meg állítottam és valójában most sincs olyan szörnyű alakom, csak nagyon alacsony vagyok... És ha nőnék akkor arányosabb lenne az egész testem. Valóra válhat ez az egész vagy örökre álom magad?:/ megkoszonnem a válaszokat:)

2014. jún. 10. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
koplalás helyett több kaja és több sport
2014. jún. 11. 00:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz nőni. Legalábbis ilyen koplalás mellett sokkal kevesebbet, mint lehetne.

Egy 13 éves ilyen paraméterekkel rendelkező fejlődő szervezet pusztán fekvéssel és lélegzéssel 1300-1400 kcal-t éget.

Kivéve, ha koplal.

Akkor lelassul az anyagcsere, a szervezet tartalékol ezerrel, s ha már nem bírja tovább, akkor előbb a formádat adó izmaidtól szabadul meg, mert annak fenntartása több energiát igényel, a csúnya zsírsejtekhez pedig továbbra is ragaszkodni fog.

2014. jún. 11. 00:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól írják az előzők.

Annyit tennék hozzá, hogy fejlődésben levő szervezetnek különösen káros a koplalás, az alapanyagcseréd ilyenkor elég magas, így a kalóriaszükségleted is. 1000 kalória akkor is kevés lenne, ha középkorú, ülő munkát (vagy csak konstans ágyban heverést) végző nő lennél. Tudom, ilyenkor lehet papolni egészségről, nyilván az álomalak preferáltabb, de a rengeteg betegség és az elzsírosodás (koplalásnál a zsírt tartalékolja erősebben a szervezet, az anyagcsere lelassul, a hormonrendszer borul, hiánybetegségek, egyéb finomságok).

Az eredmény inkább egy löttyedt csont-bőr-és-zsír valami lesz, semmint valami szexi dolog.

Az álmodhoz meg:

- Ez a nő kórosan sovány, láthatóan intenzív edzéssel sikerült valamennyire az izmait megtartania, de így is betegesebb hatást kelt inkább.

- Az ilyen álomképek "ilyen alakot akarok!" nem reálisak, mert genetikailag meghatározott elég sok tényező, amit semmi sporttal, egészséges diétával (koplalással pláne) nem fogsz elérni soha, ha csak nem eleve hasonló alkattal - csontozat, hogy hova pakolja a zsírt a szervezet jobban, ezek egyéniek. Ennek a bigének keskeny a csípőcsontja, a vállai szélesebbek csípőjéhez képest. Ha a te csontozatod (és sok más tényező) nem ilyen, vagy nem az lesz miközben fejlődsz, akkor ILYEN nem lehetsz.

2014. jún. 11. 03:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:) annyit szeretnék hozzá tenni, hogy egyáltalán nem koplalok. Sőt... Szerintem még sokat is eszek:D
2014. jún. 11. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

DE KOPLALSZ!

Nem azon múlik, hogy hogy bírod, hogy te annak érzed-e. Ha nem viszed be a minimum 1200-1300 kcal-t akkor KOPLALSZ, és itt nincs vita.

2014. jún. 11. 14:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben. Akkor megfogadom, hogy többet fogok enni.. Természetesen nem chipset vagy hasonlót, hanem pl több húst.:) már csak a növekedés érdekében is:D köszönöm, hogy "figyelmeztettetek":). És be iktatok ezzel együtt egy kicsivel több mozgást is.
2014. jún. 11. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!