Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha még növésben vagyok és úgy...

Ha még növésben vagyok és úgy fogyókúrázok akkor nem fogok nőni?

Figyelt kérdés

14/L

161 centi és 49,5 kg vagyok és most fogyózok de attól félek hogy akkor nem fogok nőni ha leadok 5 kilót. segítsetek hogy most akkor így is nőni fogok vagy sem?

2014. jún. 3. 14:37
 1/4 anonim válasza:

Teljesen normális a testsúlyod, sőt! :) 14 évesen ne fogyókúrázz, inkább csak figyelj oda jobban, hogy egészséges ételeket egyél, több zöldséget, kevés cukros, zsíros dolgot, és ha nem találod ideálisnak a testalkatodat, akkor inkább mozogj többet. Az azonos tömegű izom sokkal kisebb "helyet foglal" mint a zsír, ezért ennek látványosabb eredménye van, mint ha fogyni próbálsz. És hosszútávon is többet használ. Ebben a korban a tested még alakul, meg kell adni neki a szükséges tápanyagokat, a sport viszont pont ilyenkor nagyon fontos.

Én két-három centivel vagyok magasabb, és 3 kilóval nehezebb (igaz, már felnőtt nő), és mindenki azt mondja, hogy vékony vagyok és csinos. Persze sportolok is rendszeresen, és odafigyelek, hogy mit eszem, de nem fogyókúrázom. Szóval legyen több önbizalmad :)

2014. jún. 3. 14:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a se4gítséged!:)
2014. jún. 3. 15:30
 3/4 anonim válasza:

Kár volna fogyóznod, ehhez a magasságoz meg kell is ennyike ki súly.

Ha ügyelsz a vitamin és a nyomelem pótlásra akkor nem állsz meg a növésben.

2014. jún. 3. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt: 14 évesen sehogy se szabadna fogyóznod, kivéve, ha nagyon nagy súlyfelesleged lenne, akkor is csak orvosi felügyelet mellett. Ennyi idősen (később is, de most a legfontosabb) egészséges, rendszeres táplálkozás kell, nem megvonni a tápanyagokat magadtól!

Másrészt: Már ezzel a súllyal is vékony lehetsz, de minimum normális, arányos! Így még felnőttként sem kéne fogyóznod, nemhogy ilyen fiatalon!

Egyébként, a kérdésedre válaszolva: Igen, megállhatsz a növésben, ha nem adod meg a szervezetednek a megfelelő tápanyagokat, így nemhogy nem nősz tovább, de a belső szerveid sem tudnak kifejlődni rendesen, az pedig elég nagy problémákat tud okozni! Én pont a te korodban lettem anorexiás, majd bulimiás (te ne tedd!) és így megálltam 173 centinél, apám szerint pedig elképzelhető volt, hogy meg se állok 180-ig amilyen tempóban addig nőttem.:D

2015. ápr. 5. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!