60 centis derekú modellalkat?
19 éves lány vagyok, Pesten élek és modellkedem. Vagyis modellkednék, ha jók lennének a méreteim.
Ált. sulis koromban meg a gimnázium elején is gebe alkatom volt, viszont gimi 2., 3. évében elkezdtem asszonyosodni. :D Tisztában vagyok vele, hogy mi néz ki jól és mi nem, és azt is tudom, hogy most sokkal jobban nézek ki, mint mikor nádszálvékony voltam. Ezekkel a drasztikus méretkövetelményekkel sem értek egyet, de ez van. És szerencsére olyan arccal születtem, amivel elég sok mindent lehetne kezdeni a modell szakmában és elég magas meg vékony is vagyok, de sajnos nem elég vékony ahhoz, hogy jól fizető munkákat kapjak, vagy egyáltalán, hogy kapjak munkát.
64cm-s derékből kéne 62cm-est facsarni, de persze a 60 lenne a tökéletes, de szerintem azt nem lehet kihozni az alkatomból. A csípőből is kéne csökkenteni, de a derék az fontosabb, meg ha megy derékből, akkor csípőből is fog.
SEGÍTSETEK, mert elég egészségesen élek (egészséges kaja, mozgás), de ennél lejjebb nem tudom vinni, pedig lehetne, mert érzem, hogy nemcsak csont és bőr vagyok. Hogy lehetne ezen a néhány centin változtatni és azt a maradék zsírmennyiséget eltüntetni??? Válaszokat előre is köszönöm, meg, hogy elolvastátok a problémámat. :)
a fitnesz modellektől tanulhatnál edzésről,étrendről.
ők nagyjából hasonló testzsírszázalékon mozognak,mint a kifutó modellek,csak az izmok miatt formásabbak,de nagyjából 16-18%os testzsírt tartanak versenyen kívül,a modelleknek is ennyi.
Akkor elvileg lehet annyi. Én 158 centi vagyok, mikor 35 kilóra fogytam, akkor volt 58-58,5 centis derekam. Ahhoz, hogy ilyen derekad legyen, nagyon vékonynak kell lenned. De nem ezen fog múlni, hogy lehetsz-e modell vagy sem. Ha mindenképp ezt akarod csinálni, akkor úgyis koplalni fogsz egyszer, abban biztos vagyok, pláne, ha kapsz munkát. Én is modell akartam lenni, vagyis inkább csak ki akartam próbálni, ezért fogytam csontsoványra, hogy mindenhol megfelelő méretem legyen. Volt 58,5 centis derekam, 79 centis csípőm, 40 centis combom, de sose vett fel egyik ügynökség sem, mert törpe vagyok még 19 és fél évesen is. A magasságod nem túl nagy, a legtöbb helyen a 174-et veszik minimumnak. Egy osztálytársam is 172 centivel akart modell lenni, tökéletes alakkal, de 3 évig folyamatosan járt casting-okra, mire valaki felvette. Mindenhol azt kapta meg, hogy nőjön még, aztán később menjen vissza.
Ilyen vékony meg nem lehetsz normális körülmények között, vagy csak ritka esetben. Ha sportolsz, és tele vagy izommal, akkor az is növelheti a méreteket. Én se értek egyet a követelményekkel, ha kimész az utcára, vajon hány embert fogsz látni, akinek ilyen méretei vannak? Elég keveset, mert egy átlag embert, aki nem ebből akar élni, nem igazán érdekli, hogy most 60 vagy 67 centis a dereka.
Köszönöm a válaszokat!!! Nekem szerencsére van annyi előnyöm, hogy már ügynökségnél vagyok, és nem egy no-name ügynökségnél. Ők szúrtak ki maguknak, de akkor még jó méreteim voltak. Már volt néhány munkám is meg hasonlók, de bármikor casting van, vagy egy külföldi ügynökség jön megnézni minket, mindenki mondja (nyilvánvalóan), hogy fogyni kell, mert így nem férek bele azokba a ruhákba, amiket adnának. Még a magasságomat sem cikizik annyira, persze mindig mondják, hogy hátha még nősz, stb... hát 19 évesen már nehezen.. :D szóóval egy szó, mint száz, le kell fogynom és majd meglátjuk, hogy lesz e változás. Ha tegyük fel sikerrel járok a méretekben és így sem fog összejönni a modellkedés, akkor hagyom a fenébe. :)
Szóval várom a tippeket, amíg van hozzá motivációm meg erőm. :)
hát nézzük az egészséges étkezés alap/éhezést kerüld azért:)/
megpróbálkozhatsz hasizomra, oldalsó hasizomra tornagyakorlatokat csinálni
de szerintem neked a FŰZŐ lenne a legjobb. Pár centi csökkenést simán el lehet vele érni
DE ne ess túlzásba mert az már veszélyes is lehet
Miért nem tudtok egy normális munkát választani, miért csak a modellkedésik jut el az agyatok?
Ha így sokkal szebb az alakod, mi a francért akarsz változtatni? Ha pedig "modelles" az arcod, akkor az egyet jelent azzal hogy bűnronda (=megjegyezhető, legalábbis a modellvilágban így nevezik).
Utolsó válaszolónak.
Nem ezt szeretném főállásban végezni, abszolút nem. Sokkal komolyabb terveim vannak, melyek eléréséhez kitartóan küzdök. Most fejeztem be a gimnáziumot jó eredménnyel és egyetemen folytatom tanulmányaimat.
Tudod, nem egy tehetős családból származom, és szüleimet nem tudom a tanulmányaim költségével terhelni, így igyekeznem kell saját talpon is megállni. Egy mekis munka nem sok mindenre jó, max egy kicsit tudná pótolni a költségeket. Nekem most adott ez a modellkedés, mint lehetőség, és úgy tűnik, a méretek az egyetlen akadálya, hogy működjön. Persze csak tűnik, később lehet más problémák is jönnek, de az az én gondom.
Az, hogy bűnronda, ilyet nem feltételezhetsz, hiszen nem tudod hogy nézek ki. Nem vagyok egoista meg semmi, de már kiskorom óta kapom a pozitív visszajelzéseket az arcomról. A modellkedés később jött. Abban igazad van, hogy nem minden modellnek van olyan arca, amire azt mondja az ember, hogy gyönyörű, de az sem bűnronda... Hogy mondhatsz ilyet bármelyik ember arcára is??!! Tudod azt mondják, hogy nem minden szép lányból lehet modell, és nem minden modell szép. Ez így igaz, mert a karakteres arcokat keresik. Én olyan arcot kaptam a Teremtőtől, melyben mindkettő megvan, szépség és karakteresség is. Ezt nem én találtam ki, több visszajelzést kaptam efelől. De nem magyarázkodom tovább, mert sosem lesz vége.
Én sem vagyok tökéletes, nekem az arcom az erősségem, a testem nagyon átlagosnak mondható, nem modellkedésre való, de a "bűnronda" arcomban még reménykedem. Igen, a pénz miatt van szükségem erre, hogy saját lábon is meg tudjak állni. És egyébként sem az volt a kérdés, hogy jó ötlet-e modellkedni vagy hasonló, szóval ha csak ezt tudod mondani, akkor inkább ne is írjál. Üdvözletem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!