Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Összefüggésben áll a zsírveszt...

Összefüggésben áll a zsírvesztés és a súlyvesztés?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy egy héten keresztül minden nap keményen edzek és akár két kiló lemegy. És én leginkább a zsírégetés miatt edzek, természetesen rendesen eszem mellette. Sok zsír van rajtam és nem arányos. És tudom , hogy nincs helyi zsírégetés, ezért is edzem ennyit. De nem akarom elhinni, hogy egy heti kemény edzés (ami a fizikumomnak megfelelően nehéz)alatt 2kg zsírt is képes lennék elégetni. Vagy mégis?

Köszönöm a válaszokat.

2014. máj. 24. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem valószínű a 2 kiló zsírvesztés normál esetben. Elképesztően kemény kiképzésnél nem zárom ki a lehetőségét, de normál embernél... Nem hiszem.

Ott van a testsúly változása, víz, glikogénraktárak állapota, miegymás... Tuti ezek is beleszólnak.

2014. máj. 24. 23:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Ja és nem tudom, mennyire ilyen egyszerű a dolog, de számolhatsz. 2 kiló zsír kb. 18 ezer kalória, oké, hogy nem tudhatod, mennyit használsz el, de ha a kemény edzés mondjuk napi egy óra igen intenzív mozgás és eszel 1500 kalóriát, akkor sehogyse jön ki annyi deficit :D Hacsak nincs nagyon nagy és izmos tested, aminek rengeteg kalória kell :)

De nagyon kemény edzéssel és szolid evéssel, ha bírod, akkor kijöhet akár ennyi is. Hogy mennyire megvalósítható, az más kérdés, én magam sose edzettem nagyon sokat, csak azt tudom, hogy egész nap még tudok túrázni a szokásos evésmennyiségemmel...

2014. máj. 24. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Mint laikus, azt sem tartom kizártnak, hogy ebben a két kilóban van némi víz is.
2014. máj. 24. 23:36
 4/5 anonim ***** válasza:

nem komoly elhízásnál heti fél kiló leadása az optimális.

ezért igen valószínű,hogy nem csak zsír ment le.

meg az elején csak a glikogén raktárak ürülnek le lassan,zsír még nem használódik jelentősen.

2014. máj. 25. 02:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Az elején szénhidrát+víz is megy főleg az első két héten, nálam 5 kiló is lement már (kiszámolt diétával +súlyzós+aerob edzéssel). Utána pedig beállt a normális 0,5-1 kilós értékre. Arra kell figyelned, hogy pihenjél eleget, vagy túl fogod edzeni magadat, és nagyon meg fog torpanni a zsírégetés.
2014. máj. 25. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!