Rendszeres futással elérhető ez az eredmény?
Hétfőn szerdán pénteken és szombaton szoktam futni 5-6 km-t (többre is képes lennék szerintem csak a lábam megfájdul)és az étrendem így néz ki: reggeli: 1 kifli ebéd (kolis kaja)vacsora: joghurt,zöldség,gyümölcs és egy szelet kenyér.Ezzel így el lehetne érni valamit? 173 cm vagyok és 84 kg. Rendszeresen fociztam 8 évet de már abbahagytam és a futást választottam helyette. A célom az lenne,hogy jövő nyárra 10-15 kg lemenjen és le tudjam futni a félmaratont. Lehetséges? fussak többet? Idén nyárra le szeretném magam szálkásítani mert a testalkatom jó csak van rajta egy "kicsi" felesleg. Ti mit ajánlatok?
Ui: láttam már olyat,hogy van aki a hasa aljára tesz egy ilyen tépőzáras gumis valamit ami állítólag elszívja onnan az izzadságot és fogyaszt.
Előre is köszönöm! 15/f
Tízóraira egyél gyümölcsöt.
Reggelire kifli helyett zabkása.
Vacsorára zöldség főtt tojással
A tépőzáras gumis dolog kamu.
Az étrended teljesen rossz. Hol van belőle a fehérje? Csak szénhidrátot és zsírt eszel. Mindkettőt hanyagolni kéne.
A futást felejtsd el, a térded, bokád hamar tönkre megy tőle, ha már most is fáj akkor meg főleg. Helyette mehet a bicikli, biztos be lehet vinni koliba is.
Van rendes futócipőd? Ha el szeretnél jutni a félmaratonig, akkor mindenképpen szükséged lesz rá. Egy év alatt amúgy meglehet a fogyás és a futásban kitűzött célod is, tök jó, hogy nem pár hónap alatt türelmetlenül akarod elérni. Nézz meg pár félmaratoni edzéstervet, hogy lásd, hogyan épülnek fel, és próbáld hasonlóan alakítani a heti távokat.
Vacsorára ehetsz túrót, azzal nem kell csinálni semmit (esetleg ízesítheted). Reggelire én is inkább a zabot javaslom. Ha mindenképpen pékárunál szeretnél maradni, akkor keress valami jó tömör teljes kiőrlésű kenyeret. Szerintem a savanyú kockakenyér ide jó lenne, csak szokni kell az ízét. Viszont hűtőben sokkal tovább eláll, mint a normál kenyérfélék. A joghurt, gyümölcs kis étkezésnek maradhat. Ebédből legyen ésszerű mennyiség, mivel azt befolyásolni nem nagyon tudod. De ha a többi étkezésed oké, és mozogsz eleget, akkor ez nem jelenthet akkora gondot. Esetleg ha nagyon nem akar megindulni a fogyás, akkor utánaszámolhatsz pontosan a makrotápanyagoknak, kalóriáknak, de 15 évesen ne kezdj fogyókúrázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!