A rizstészta, durumtészta vagy az üvegtészta hízlal legkevésbé?
Üvegtészta az nem rizstészta véletlenül? Nem biztos, mindegy.. jó lenne tisztázni melyik miből van.
Mind keményítő. Valamelyik gluténes, valamelyik gluténmentes. Ha érzékenyebb vagy a gluténra, amit nem igazán tudhatsz, akkor a gluténos liszt rosszabb hatással lehet a testedre, és az okozott hormonzavar, gyulladás miatt jellemzőbb lehet a hízás, vizesedés, változó hogy ez mivel jár (vagy éppen nem jár).
Ha nem vagy olyan érzékeny, akkor kb. annyira hizlalnak, hogy felnyomják a vércukor és inzulinszintedet, ez pillanatnyi emésztésedtől, anyagcserédtől, fizikai aktivitásodtól, bevitt kalóriáktól függ hogy végül tömegnövelő kategóriába esik-e (és fejlődni fogsz) vagy súlytartásba, és stagnálsz. Sőt, még lehet fogyni is cukor/keményítő(tészta) evés mellett is, adott esetben.
Utolsónak: ez a mülömbség. Első találatok közt volt googlin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!