Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sok olyan...

Miért van az, hogy sok olyan ember van, aki nagyon nehezen hízik, míg mások pedig nagyon nehezen fogynak?

Figyelt kérdés
Ha azt nézzük, hogy azon múlik a súly, hogy mennyi kalória kerül/marad a szervezetben, akkor hogy lehet az, hogy ha 2 különböző ember ugyanazt eszi, akkor az egyik sovány, a másik kövér?
2009. dec. 26. 13:49
 1/6 anonim válasza:
Nem tudom , de olvastam , hogy a hormonok is bejátszanak , meg , hogy a szervezet máshogy bontja lee a zsírokat .
2009. dec. 26. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egyik nem hajlamos a hízásra, a másik igen. A génekben van ez. Én nem tudok hízni, de akarok.
2009. dec. 26. 15:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Én pont fordítva vagyok, mint te második. Pedig sokan mondják, hogy ez nem a géneken múlik...akkor nem tudom, hogy min, ha hasonló körülmények között 2 ember szervezete teljesen máshogy reagál. Valami oka biztos, hogy van.
2009. dec. 26. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet anyagcseréjének szabályozása rövid és hosszú távú. A rövid távú szabályozás mindig idegi-hormonális, míg ez utóbbi génexpressziós szintű szabályozást jelent.

Az emberek belső, a környezettel csupán kölcsönhatásban lévő (de attól első közelítésben nem függő, intrinsic) adottságaik eltérőek, erre épül rá a szociokulturális környezet alakító hatása.

Tehát végeredményben a biokémiai folyamatok milyensége és módja minden emberben azonos, a sebesség és az egyéni finomhangolások teljesen szubjektívak.

Kielégítő volt a válasz? (Egyébként fogyni bárki tud, épp a fenti összefüggések miatt.)

2009. dec. 26. 17:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Ebből nem sokat értettem (bocsánat, én más területen vagyok, nem vagyok orvos, eü-s), szóval nekem ez így nem sokat mond. Csak annyit, hogy van, ami tőlünk függ, van, ami a környezettől. Természetesen fogyni és hízni mindenki tud, csak van, akinek sokkal egyszerűbb, mint másoknak.
2009. dec. 26. 18:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, _pontosan_ ennyi a lényeg, mint amit megfogalmaztál.

Nem véletlen mondják, hogy ha valaki fogyni akar, életmódot (főként a táplálkozás és mozgás területén) kell változtatnia.Van alapja a dolognak. :)

2009. dec. 26. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!