Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hízásra van szüksége, de...

Hízásra van szüksége, de hogyan? Mit tanácsolhatok neki én? Hogyan segítsek?

Figyelt kérdés

Az anyukámról van szó, 176 centi és 47 kiló.

Évekkel ez előtt simán volt ő 70 kiló, viszont a rossz munkahelyi körülmények és a családi viszályok miatt idegi alapon fogyni kezdett. Mostanság kevés gondja van, a pánikbetegsége visszaszorult a legminimálisabb szintre. Orvosi segítségről eddig se akart hallani, ez után se fog.

Azért kérek itt tanácsot, mert tudom, hogy észérvekkel és jó tippekkel biztos meggyőzhető.

Én az elmúlt hat hónapban 20 kilót fogytam, úgy hogy utána olvastam a dolgoknak és szigorúan betartottam, amit jónak véltem a saját szervezetemnek. Szénhidrát, fehérje és kalóriaszámolással..

Anya nagyon büszke rám és elhiszi hogy jól gondolkozom táplálkozási téren, hiszen sikeres a fogyókúra.

Mit tanácsolhatnék neki? Mivel vehetném rá, hogy többet, jobban egyen? Szerintetek hogyan tudna egy tizest magára szedni?

Szörnyű látni szegényt, a szívem megszakad érte, olyan törékeny... félek, hogy hamar beteg lehet, nem szeretném elveszíteni.

A válaszokat előre is köszönöm,

Ildi, 20

2009. dec. 23. 21:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Hasonló gondjaim vannak, bár nálam genetikai. Hogy mit kéne konkrétan enni arra még sajnos nem jöttem rá, de ami tuti tipp, hogy mindennap legalább a főétkezés ugyanazon időpontban legyen. Sajnos ritkán tudom betartani én is, de egyszer volt 2hét mikor folyamatosan be tudtam tartani, 3kiló tartós pluszt jelentett, pedig csak a szokásosat ettem. Sok sikert hozzá!!!
2009. dec. 23. 22:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Tipp1: ha jó levegőjű környéken éltek, járjatok el sétálni esténként, egy félórát vagy ilyesmi. Az nagyon nyugtató tud lenni, ezért talán nyugodtabban is eszik. Mert az sem mindegy, milyen lelki állapotban, milyen gyorsan eszik vki.

Tipp2: ha nem "sétálós" típus, akkor pl. a meditáció hasonlóan nyugtató.

Tipp3: készíts neki szendvicset mielőtt munkába megy. Így persze olyasmit tehetsz bele, ami egészséges, és talán szívesebben is fogyasztja el. Ugyanígy vacsit is főzhetsz.

Tipp4: vigyél rendszerességet az étkezésekbe. Ilyenekre gondolok, mint vasárnapi ebéd, hétköznap mindig x órakor estebéd.

Tipp5: idegi alapú (értsd: lelki alapú) dolgokat nehezen, vagy sehogy sem lehet észérvekkel kezelni. Érzelmi alapon kéne. Több nyugi és szeretet.

Amúgy nem lehet, hogy valamilyen szervi betegség áll emögött, pl. pajzsmirigy problémák?

Minden jót! :)

2009. dec. 23. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!