Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Antipszichotikum mellett akik...

Antipszichotikum mellett akik meghíztatok, hogy adtátok le a gyógyszer elhagyása nélkül?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem maga a gyógyszer hizlal, viszont nekem nagyon megdobja az étvágyat és éhségérzetet, és amióta szedem, rengeteget híztam. Most egészségesebb kajákra álltam át, főleg hús és zöldség alapú ételek, de így is zabálhatnékom van, jóval többször és nagyobb adagokat ennék, valahogy a szervezetem nem jelez, hogy most már elég lenne, ahogy a gyógyszer előtt tette, függetlenül attól milyen a kaja. Kalóriákat számolom de szinte mindig föléeszek (ált. súlytartó szintre ugyan, de nem fogyósra).

Akinek volt hasonló tapasztalata, hogy oldotta meg, kell valami plusz módszer vagy erőfeszítés hogy lemenjen az így szerzett zsírfelesleg? A megnövekedett éhség ellen mit lehet tenni?

Más orvos említette hogy szinte minden betege kb. zsírdisznó lett aki antipszichotikumokat szed, a pszichiáter meg azt mondta ne törődjek vele, nem vészes ez a hízás, majd lemozgom, stb... hát kösz.

2014. ápr. 25. 12:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
: DD te tényleg reménytelen vagy, ahogy már több kérdésnél is megírták ezt neked.
2014. ápr. 25. 18:32
 12/17 anonim ***** válasza:
Primitív, birka emberek megírták. Akik arra vágynak, hogy irányítsák őket, hogy kihasználják őket, hogy rabszolgaságban élhessék a kis életüket, látszat biztonságban és látszat szabadságban. Ilyenek írták meg hogy milyen vagyok. És a birkák véleménye mikor számított az oroszlánnak?
2014. ápr. 25. 18:39
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, hogy valaki a kérdésedre is válaszoljon, 2 éve szedek antipszichotikumot (Zyprexa), 31 kg-ról én is felhíztam 64-re pár hónap alatt. Eleinte nem zavart, mert a 169 centis magasságomhoz kellett is...olyan 55 kg felett kezdett el újra zavarni a súlyom, de a falásrohamokat én sem bírtam megállni, pedig akkor már nem voltam anorexiás, rendesen ettem, sőt, túl rendesen, hatalmas mennyiségeket. Így lettem 64 kg...akkor azt mondtam, hogy elég, ez nem mehet így tovább. Gyökeresen változtattam mindenen (ahogy azt már megtetted Te is), de így se mozdult a mérleg nyelve...vagy csak nagyon lassan. Ennek már 8 hónapja és a 8 hónap alatt szigorú diétával és kalóriaszámolgatással, napi 2-3 óra sporttal, 8 hónap alatt 9 kg ment le, most vagyok újra 55. De hát ez nevetséges, 8 hónap alatt a 9 kg fogyás...más ennyit 2-3 hónap alatt ledob. Szóval a válaszom az, hogy lehet fogyni antipszichotikum mellett is, de csak NAGYON LASSAN ÉS VASAKARATTAL, diétával, mozgással, minden egyes dekáért ötször annyira megküzdve, mint a "normális" emberek.:(
2014. ápr. 25. 18:52
 14/17 A kérdező kommentje:

9: depresszióm hála az égnek nincs, még "kamu" se, arra nem is írnának fel ilyet.

13: köszi, akkor marad a türelem. :(

2014. ápr. 25. 20:06
 15/17 anonim ***** válasza:
gondoltam, hogy sajnos nem viccből szeded, de kitartás, menni fog az.
2014. ápr. 26. 01:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem a szerek elhagyása segített. 30 kg-ot fogytam paleolit étrenddel. Azt is meg lehetne próbálni hogy atallsz másik gyogyszrre. Pl nekem a haloperidoltol max 2-3 kg hizasom volt (igaz keveset is szedem) de pl Risperidontol már 25-30. Minden emberre másként hatnak az antipszichotikumok, és mindeb antipszichotikum is más, sőt szerintem az se mindegy hogy a gyogyszerszedes elott milyen állapotba voltál, mert attól függőben később másként hat a szer, bár ez nem tartozik a diétához, de lényeg hogy érdemes lenne kérni más gyógyszert a pszichiateredtol. Nem szokott gond lenni egy ilyen kérés, pláne ha indokolt. Arra viszont ne számíts hogy (egy átlag pszichiátert alapul véve) majd azt mondja neked, hogy hagyd el a gyógyszert mert elhiztal tőle. A legtöbben az élet végéig tartó gyogyszerezesben hisznek. Betegkent az embernek tudni kell a maga kezébe venni a dolgokat, nem lehet vakon bízni akármelyik orvosban. Ez az én véleményem.
2014. aug. 28. 16:46
 17/17 anonim válasza:
Eddig 2 antipszichotikummal volt dolgom ani nem hizlal a Fluanxollal es az Abilifyjal. Ezek mellett ugy fogyoztam hogy naponta 2x ettem, reggel es este normal mennyiseget valtozatosan. Azon kivul csak viz. Az eredmeny 2x -20kg 3 honapok alatt. Zyprexat el kell felejteni 40 kilot hiztam tole 5 honap alatt. Es mellesleg mar ennyi ido alatt elkezdett cukorbetegge is tenni ami egy ismert a gyarto elhallgatott mellekhatasa volt neki amibol tengerentulon sulyos perek lettek ui a cukorbaj amit okoz permanens. Az elhagyasa utan is megmarad.
2018. szept. 18. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!