Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan mulasszam el éhséget...

Hogyan mulasszam el éhséget evés nélkül?

Figyelt kérdés

Mindig belekezdek egy fogyókúrába. Az a neve hogy lédiéta. Na és az a lényege hogy a héten 1 nap nem lehet semmi mást enni/inni csak vizet , lédús gyümölcsöket és teákat meg leveseket. Viszont mindig éhes leszek és falatozom mást is.

Mit csináljak/mire gondoljak hogy ne gondoljak arra hogy mást akarok enni?

2014. ápr. 24. 20:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
30%

Igazából - most le leszek pontozva - nem hülyeség. Nálunk (orvosira járok) már több tárgy kapcsán is elhangzott előadáson (így hát kutatások is bizonyítják), hogy az éhezés (pontosabban majdnem-éhezés) meghosszabbítja az életet. 30-40%-os kalóriacsökkentés mellett a kísérleti állatok élethossza megnőtt, laborértékeik is sokat javultak, illetve a szív-és érrendszeri megbetegedések száma is csökkent. Ez valószínűleg embereknél is így van, csak velük elég nehéz kivitelezni egy ilyen kísérletet...

A lényeg, hogy az alkalmankénti, egy napos léböjtkúrának is pozitív hatásai vannak, főleg 30-40 éves kor fölött ajánlott.

Én is szoktam csinálni, szerintem ki lehet bírni, az éhségérzet elmúlik, na meg ha rendszeresen kortyolgatsz valamit, nem is súlyos.

Amúgy én vagyok az élő példa rá, hogy a fent leírtam működnek. Volt egy magas vérnyomásos időszakom, amikor szívritmuszavart is diagnosztizáltak. Nem akartam gyógyszert szedni, ezért elkezdtem úja edzeni, kevesebbet és jobbat enni (léböjtkúrákat is iktattam be), ennek hatására 1-2 hónapon belül normalizálódott minden paraméterem. Szóval folytasd nyugodtan, amikor már az 5-6. ilyen napot fogod csinálni, már sokkal jobb lesz :)

2014. ápr. 26. 00:57
 12/19 anonim ***** válasza:
Még jó,hogy javúltak az értékek,mivel előtte "ganéval" etették a kisérleti állatokat.
2014. ápr. 26. 07:16
 13/19 anonim ***** válasza:

Botero +1

Medika : mennyi ilyen kutatás van..?

2014. ápr. 26. 08:47
 14/19 anonim ***** válasza:
11# Tudod már milyen szakot választasz? :) Mennyire áll közel hozzád a gastroenterológia?
2014. ápr. 26. 10:42
 15/19 anonim ***** válasza:

Akit érdekel:

Itt egy kép egy 1989-ben indult, a Wisconsini Egyetemen történt kísérlet eredményéről:

[link]

A baloldali makákó a kísérlet alanya, a jobb oldali a kontrollcsoport tagja. Elég jól látszik a különbség a két állat között.

2009-ben közölték az eredményeket: csökkent halálozás, szív-és érrendszeri egészség, később bekövetkező izomvesztés, csökkent vércukor- és vérzsírszintek stb.

Nem tudom, hány ilyen kísérlet van, én nem foglalkozom vele, csak hallottam róla. De gondolom, világviszonylatban nem egy ilyen kísérletet folytattak. Biokémiai szinten is levezethető a folyamat, de azzal nem terhelnék senkit, kell hozzá egy alaptudás.

És még nem tudom, milyen szakot válasszak, de a sebészet felé húz a szívem:)

2014. ápr. 26. 13:41
 16/19 anonim ***** válasza:

Ez egy majom.. :D

Amúgy Botero leírta a megoldást. :)

2014. ápr. 26. 14:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Erről az jut eszembe,hogy volt olyan kísérlet,ahol kimutatták,az L-karnitin káros a szívre.Naja,dohányzó,nem sportoló emberek voltak a kísérleti alanyok...
2014. ápr. 27. 12:35
 18/19 anonim ***** válasza:

Tényleg lehet tisztító hatasa a léböjtnek.

De FOGYASHOZ SEMMI KÖZE.

2014. ápr. 27. 12:43
 19/19 anonim ***** válasza:
Ki fogom mutatni a szakdolgozatomhoz, hogy a hülyeség káros.
2014. ápr. 27. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!