Nagyon éhes vagyok az edzés utáni napokon. Az étrendemet alul leírom. Edzés után nem vagyok sosem éhes, de másnap nagyon. Ez összefüggésben van?
Télen nem sokat edzettem, mert általában tanítok és mellette dolgozom. Tudom, ez nem kifogás, de hetene ősszel-télen csak heti 1szer futottam/jutottam el konditerembe. (mellette mindig lépcsőzök, ill. sétálok akár több buszmegállónyit is, nem szállok buszra.)
Szeptember 1-jén kezdtem a fogyit, azóta lement 8-10 kg. Tudom, ez 8 hónapra levetítve nem sok...
Most kevesebbet dolgozom, és többet sportolok. Heti 2-3szor is, a minimum 1 óra a konditeremben/szabadban a futás de sokszor 1,5 órát is futok és még többet igyekszem sétálni, mozogni napközben (nem szállok buszra, inkább sétálok haza 25-30 percet.)
Azt figyeltem meg, hogy edzés után egyáltalán nem vagyok éhes. Van egy "csomó" a gyomromban edzés után, és nem bírok enni...
általában este/késődélután edzek (lehet ha reggel edzenék akkor estére megéheznék, nem tudom). viszont másnap rohadtul éhes vagyok...
tudom, tisztában vagyok vele(!!!) hogy edzés után pótolni kell a fehérjét különben az izmot bontja a szervezet, NEM KELL kioktatni!! De nem bírok úgy enni, kiskoromban sem bírtam, ha egyszer nem vagyok éhes, képtelen vagyok megtömni magam...
Szóval edzés után nem eszek sosem este. De másnap nagyon éhes vagyok, és egyre több kaját kívánok mióta heti 3szor edzek: egyre több magos/tk zsemlét eszek :(
télen nem ettem ennyit, de nem is edzettem ilyen sokat: akkor bőven elég volt a csirkemellhusi, a tojás, + sali... meg ezek (alul leírom az étrendem) amíg nem edzettem ennyit, nem voltam ilyen farkaséhes.
Étrendem ősszel/télen/most tavasszal:
általában csirkemell/hal/pulykamell, főételnek mindig + saláta. Rizst nem szoktam (fehéret alapból nem, barnát nem szeretem) durumtésztát sem veszek, mert drága akkor inkább azon a pénzen tojást veszek (bár annak az ára is húzós...)
Reggel: tojás (inkább több tojásfehérje, tojássárgájából max napi 1-et ha eszek) csirke/pulykamellsonka, vagy túró.
Napközben (napi 5szöri étkezlés megvan) 1-1 (vagy 2) db gyümi (alma, narancs, citrusféle, szóval nem banán meg nem aszaltgyümik!)
Ügyelek a magvakra is: egy keveset eszek belőlük hetente többször, de nagyon minimálisat. Olajat max olívaolajat használok de sokszor azt se. A jó "zsírokat" inkább magvakból viszem be a szervezetembe.
Joghurtot/kefirt és túrót is eszem (gyakran vacsira vagy reggelire) zöldséggel: uborka, paprika, paradicsom, cékla, saláta, brokkoli, stb.) Ezeket nagyon szeretem! :)
Nem eszem: fehérlisztes dolgokat, tésztát, sem cukrot. Vizet, cukor nélküli teát iszom (vagy max. cola zero-t).
Ősszel/télen nagyon ritkán ettem teljes kiőrlésű zsemlét/kenyeret, kb. 1,5 hetente egyszer vagy 2 hetente egyszer, de most tavasszal többet eszem :( heti 1-2szer is becsúszik a tk zsemle/kenyér.
ui.: nálam nincs olyan hogy 6kor eszem utoljára este. kb. 11kor vagy éjfélkor fekszem le, olyan 8kor ettem például tegnap este is.
A kérdésem: sok edzéstől nőhet az étvágy?
( nem kell kioktatni, hogy hülye az étrendem vagy hogy nem eszek edzés után!!! )

Minden összefüggésben van az életmódoddal (edzéseddel, táplálkozásoddal, érzéseiddel /pszichés állapotoddal/ )
Hogy mit érzel például az élelmiszereid hatásából, az enyhén szubjektív. Hogy egy vérvizsgálat mit mutat ki a hormonszintjeidről, az már objektívebb.
Amiket olvastál, azok vélhetően ilyen objektív vizsgálatok eredményeit tükrözik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!