Rizs és krumpli helyett?
Jó megoldás. Esetleg még a quinoa-t is betenném az opciók közé.
A sült zeller pedig nagyon fincsi. :)
Jó-e ha a keményítőt keményítőre cseréled.
Én erre nem fogok válaszolni, aki be tudja kapcsolni a számítógépet, ezt igenis legyen képes maga eldönteni.
Egyébként keményítőforrás helyett: saláta, brokkoli, uborka, retek, répa, (réparetekmogyoró) paradicsom, pasztinák. Zeller.. cékla, tök, karalábé. Stb.
Tökéletes :)
Mi is ezeket esszük már egy ideje (és simán tartjuk a súlyunkat), illetve zabból szoktam még nokedlit készíteni, az is nagyon finom.
Egy ideig mi is próbáltunk csak zöldséget enni, hát nem sok energiánk volt, az edzés sem ment rendesen.
Attól függ, mi a célod.
10 dkg, főzve az alábbiakból:
fehér rizs (főzve) 130 kcal
barna rizs 112 kcal
hajdina 341 kcal
köles 350 kcal
bulgur (kuszkuszt nem találtam, de ezek kb. ugyanazok) 342 kcal
főtt krumpli 86 kcal
Az egészséges ételtől is el lehet hízni, ha valaki ész nélkül próbálkozik. Senki nem vitatja (az agymosott paleósokon kívül), hogy amiket felsoroltál, egészségesebbek, mint a fehér rizs és a krumpli (bár önmagukban azok sem kimondottan egészségtelenek), de a kalóriákkal eléggé vigyázni kell.
A fehér rizs és a krumpli tagadhatatlan előnyei hogy gluténmentesek, illetve éhező, eladósodott és szegény országban az is egy érv, hogy olcsóak.
Viszont.. aki zöldségeket akar enni, az ugye figyelembe veszi azt is, hogy az ember hús- és zöldségevő, tehát ZSÍRT is kell a zöldségek mellé enni (1.) másrészt a keményítőhöz szokott, voltaképpen beteg anyagcserénk számára a keményítő relatív hiánya heteken át enerváltságot okozhat még nagyobb mennyiségű zöldség és húsevés esetén is (2.) De ez a normális, ez így működik, majdnem mindenkinél. Drogoknál is elvonási tünetek vannak.. az elvonási tünet nem betegség, csak kellemetlen.
Akkor mondom másképp: ha krumpli helyett mostantól ugyanannyi kölest eszel, minden mást változatlanul hagyva, akkor hízni fogsz.
49%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!