Természetes módon hogyan tudom csökkenteni az éhségemet? Mi az, ami elveszi az étvágyat, vagy kis mennyiségben is eltelít? Mit szabad ennem, amivel "becsapom" a gyomromat?
Én úgy szoktam, hogy sok folyadék, de az szigorúan víz, édesítőszeres tea.
Vagy répát, uborkát, retket, karalábét rágcsálok, ezek bár kaják, de semmi kalóriás, szénhidrátosok, és sokáig tartanak.
Állítanám, hogy a zsíros hús veszi el az étvágyat legjobban, ráadásul hosszú időre.
Ha még rostos zöldségek is mennek hozzá, ez az ideális étkezés összetétele is.
Ez az általam eddig olvasottak szerint emberfüggő. Egyeseknél beválnak mindenféle trükkök, másoknak, fene tudja, de éhség esetén enniük kell, nem is pár kalóriát.
Én igazán kiterjedt kísérleteket végeztem, az alapján nekem a nagyobb mennyiségű, lehetőleg zsírdús és szénhidrátszegény étel a megfelelő. Zsír- és szénhidrátdússal is jóllakom, csak a nekem elégséges mennyiséggel nem fogyok.
Az éhség és az étvágy pedig közel sem ugyanaz, bár van köztük korreláció. A sima étvágy éhség nélkül még egész kezelhető, éhségjelek esetén viszont előbb-utóbb célszerű enni. Persze nem mindegy, mit. Nekem a szénhidrát csökkentése és a zsír emelése jött be, de nem vagyunk egyformák, van, aki máshogyan csinálja.
Ha csak eszegetni akarsz hosszabb távon, jók a kalóriaszegény zöldségek, amúgyis hasznos, jó ételek, csak éppen kell melléjük más is, hogy egy normális ember jóllakjon s a test energiához jusson. Úgyis sokat kell ennünk a normális működéshez, emlősnek lenni már csak ilyen, minek trükközni, ha nincs valami bajunk, amitől folyton ennénk, ha éhesek vagyunk, ha nem? Az lelki-érzelmi probléma és meg kell oldani. Az éhség s a rá étellel való reagálás normális dolog.
Akaraterő, és kisebb adagú ételek. Szokj hozzá a kevesebb mennyiséghez. Nekem személy szerint 2 hétig volt kb szar. Utána teljesen hozzászoktam az új adagokhoz, összeszűkült a gyomrom:) eleinte kb 3 óránként éhes voltam. Most már több mint 2 hónap után 6-7 órát is elvagyok étel nélkül. Nagyon jó érzés.
Amúgy meg ha nagyon nem bírod, eleinte étkezés előtt igyál vizet, vagy ne párolt zöldségként fogyaszd a zöldségeket hanem levesként. Az ahhoz tartozó folyadék jó, ha éhesnek érzed magad. Az egész kaja többnek fog tűnni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!