Ez nagyon nagy hiba ha fogyni próbálok?
Így nem fog a cukorfüggéőséged elmúlni, mert a Cappy, a Dove meg a többi lötty is dugig van cukorral.
A cukorfüggőségről kizárólag megvonással szokhatsz le, amihez meg erő, tartás, elhatározás kell.
Jó hír, hogy nem tart sokáig az elvonás miatti szenvedés, egy-másfél hét után jelentősen javul a helyzet. Tapasztalat.
Ha végképp nem bírod ki édes nass nélkül, nassolj gyümölcsöt, ha már. A cukros gyümölcslevek viszont semmit nem érnek.
Nekem ugyanez volt a problémám, bár én csak napi 1-2 tábla csokit ettem meg...
most ott tartok, hogy 3,5 hónapja nem ettem SEMMI édességet, és több mint 6-7 kg-t fogytam!
Ugyanis nagyon megelégeltem a dolgokat. Vas akarat kellett, de sokminden swgített. Pl amikor edessegre vagytam gyümölcsöket eettem és rengeteg vizet ittam. Ez nagyon fontos: az ivás. Volt, h napi 3-4 l vizet is megittam. Tudni illik ugyanis, h az evéskényszer abból is fakadhat, h nem vesszk észre: igazából szomjasak vagyunk.
Másik: Elkezdtem sportolni: Fitness heti 3 órában, mellette meg futni járok. És rengeteg fehérjében és vitaminban dús kaját eszem, mindig változatosan, különféléket, és nem is igénylem az édességet! Persze én is esek kkisertesbe, de olyankor mindig lebegjen a cél a szemed előtt! :)
Remélem segíthettem, de ha bármi kérdésed van, írj nyugottan!!
Az édességvágyat én is ismerem, bár az enyém nem ilyen brutális s nem, kihagyás után sem múlik el nekem s persze a gyümölcs és a víz sem segít, legalábbis többnyire nem. Én mint hedonista nem is harcolok ellene valami nagyon, viszont arra vigyázok, hogy az édességeimben ne legyen nagyon sok szénhidrát. Bár van, aki úgy is tud fogyni (azért az általad írt szint már minden épeszű határon túlmegy, egészség és fogyás szempontjából, csak a 3 tábla csoki vagy 1600 kcal... ez még nekem is durva, pedig én 2000 kalória felett próbálok fogyni, nekem annyi kell :P), de pl. nekem nagyon kell a szénhidrátcsökkentés. Amúgyis milyen már sok cukrot enni, a testnek nem kell az, ez ilyen buta függőség.
A kis szénhidrátbevitelt jelentő édesség mellett én sok zsírral operálok, az nekem nagyon jót tesz a túlzott édességvágy ellen. Ezt kevesen alkalmazzák, hozzám speciel passzol. Durva, ha egy édesszájú, aki napi szinten minimum egyszer édességezik, szénhidrátszegényen és zsírdúsan próbál táplálkozni és fogyni, de jobb megoldást eddig nem találtam. Valószínűleg ez a Te szénhidrátszinteddel nem járható út.
2-3 tábla csoki... Sosem tudtam annyit enni. Étcsokiból is annyi _kell_? A megszokással még könnyebb szembemenni, ha amúgy nem vágyik rá a test... Az is lehet, hogy mást akar, csak csokit kap. Nincs elég infónk, mi egyebet eszel és mennyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!