Ez viszonylag jó étrend egy napra? (lenn tocább)
(nem szeretnék sokat fogyni, kb:3kilot) oylan drasztikus változtatást nem akarok, főképp egészségesebb étkezés, mert az eddigi pocsék, volt mivrl azt ettem ami otthon volt, mostantól külön élek és magamra főzök, ezért gondoltam h eljött sz idő a változásra. Továbbá minden másnap Réka tornázom kbfél órát 40percet.
Tehát 1napi étrend:
reggeli(9óra): vajban készült 1 tojás rántotta
és egy barackos danon joghurt
ebéd(fél2kor): 1szelet párolt tonhal filé(fokhagymás, citrosom tejszines) hozzá: krumplipüré és párolt kelbimbó
uzsi(fél5): 2mandarin
vacsi(6): 1 tál hús leves, zöldséggel
ez nevezhető már fogyókúrás kajának?
sztetek jó uton haladok?
nem túl sok kaloria ez igy(kb mennyi lehet sztetek?)
a tojást ne vajban készitsd hanem teflon serpenyőben esetleg egy csepp olivaolajjal (én nem eszem sárgáját abban van a legtöbb kalória de te ahogy gondolod)a krumplipüré helyett pedig főtt krumplit ajánlanék.
amugy nagyjából jó ez igy,bár ez nagyban függ attól hogy mennyi idős vagy, mennyit mozogsz, milyen munkát végzel.igy ki lehetne számitani az alapanyagcserédet, ennek tudatában pedig meghatározni mennyi kalóriát fogyaszthatsz a fogyáshoz.amit itt leirtál kb. 1500-1600 kalória lehet, szóval semmiképp sem sok.
157cm/53kg 19éves lány
jazz énekes(sajnos hajnalig "dolgozom"énekelek egy pub-ban)
a mozgást írtam: most hogy tél van kétnaponta kb 40perc Rubint réka torna dvdre
tavasztól: hegy mászás:)
bocsi, de ez az étrend tök rossz. és hogy ne érv nélkül írjak., leírom miért:
1. reggeli: kevés a fehérje, 1 tojás az 5 gram fehérje. a tested nem kapott tápanyagot 8 órája az alvás során, minimum 20-25gr fehérje kell ilyenkor. És minek vaj? sima étolaj is jobb, mert a vajban nem jó zsírok vannak.
A barackos joghurt pedig finom, de értelmetlen. Minimális fehérjetartalom mellett cukros.
2. ebéd: a reggeli fehérjét a szervezeted (még ha 20-25grmos rendes fehérjeadag) lebontja max 2 óra alatt. => túl sok idő telik el kaja nélkül. ettől függetlenül a tonhal meg a krumplipüré jó, bár ha igazán precíz akarsz lenni akkor mivel a krumplipüréhez tudomásom szerint tej vagy vaj kell, (vagy mindkettő, nem tudom) ezért a sima főttkrumpli vagy rizs jobb, de mindegy.
3.uzsi: kevés, és tartalmatlan. a gyümölcs az kb nassolnivaló, mivel tele van gyümicukorral. így meg ismét sok idő telik el két étkezés között úgy h nem viszel be fehérjét, se szénhidrátot.
4. vacsi: a leves alapvetően fölösleges, mert a szükséges folyadékmennyiséget be tudod vinni anélkül is. Ennek ellenére lehet enni levest persze, nincs vele gond, de haszna sincs, max az hogy finom. De a gyomrodat meg az izmaidat hidegen hagyja h finom-e amit ettél, ők csak azt látják amit tartalmaz. Zöldséget is kell enni, de ez akkor sem egy rendes étkezés, mert szintén kevés, és nem tartalmaz se fehérjét se szénidrátot. (egyedül a zöldség ami viszont máskor nincs a napod során, és pedig kell)
egyébként. azért van a diéta a fehérjére kihegyezve, mert azt mindenki tudja h a fehérje az izmok építőköve. Ha fogyni akarsz, akkor zsírból akarsz fogyni. Ha nem eszel elég fehérjét akkor izmot fogsz bontani viszont. Törvényszerű az, hogy ha izmot bontasz, akkor zsírt nem. Tehát muszáj fehérjét enni, 2 óránként, főleg diétában! a napi fehérjeigény 2-3gr / testsúlykg, ezt oszd el 5-6 étkezésre. fehérjeforrás: csirkemell, pulykamell, halak (20% a fehérjetartalmuk nyersen mérve), tojásfehérje. Kiegészítésnek lehet boltban kapni tejsavó fehérjéket, azok 100% fehérje. Ha tényleg akarsz egészségesen kajálni, akkor ezt tartsd szem előtt.
*előzőnek: hát akkor tudnád azt amiket ezelőtt ettem naponta(csomo kenyér, szendvics, pékáruk(kakaós ,csiga, kókosz kocka, bismark)zsíros, fűszeres kaják, nasik dögivel:) (csodáltam is h miért nem hiztam el:)
am. sajnos két okból nem tudom betartani azt amit javasoltál:(
zöldségek: mostanság elég drága a zöldség féle és albiba lakok 3emberrel, nem örülnének ha konyhapénz 1 rakat zöldségre költeném(ők nem akarnak egészségesebben táplálkozni) nyáron szoktam sok zöldséget, télen inkébb gyümi..de írtam h ettem kelbimbót, sztem az zöldség:) meg alevesben is azért
hússal kapcsolatban: halon kívül meg afelvágottan(szalámi féle(azt is csak néha)meg avirslin kívül nem ezsem mást húst:( egyszerűen nem megy le, nem tudom mivel lehetne pótolni
de azért köszönöntem atanácsokat, még nem tudom hogy oldom meg a fehérje részét a dolognak
talán ezért is bízom ebben az "étrendben" mert még ez is sokkal jobb, mint amiket eddig ettem:S
de majd még csiszolok akkor rajta természetesen...
és a fehérjeturmixok jók? mikor kell őket?este?
fehérjeturmixok jók persze, este is, reggel is, amikor szükséges. arra azért nem árt figyelni hogy több legyen a szilárd táplálék mint a folyékony, mert különben csúnya hasmenés lesz a vége (a gyomor jobban tolerálja a szilárdat).
Egyébként, erre csak azt tudom mondani, hogy előbb vagy utóbb ha tényleg egészségesen akarsz étkezni és élni akkor a saját lábadra kell állni, és nem közösködni olyanokkal akiknek ez nem fontos. én saccra úgy 17 éves korom óta magamra főzök, nemsokára 22 leszek. Igaz ami igaz, nagy segítség hogy a szüleimmel lakom, bár tanulok is még. Nyilván, ha majd elköltözöm, és dolgozom, akkor ez sokkal nehezebb lesz, be kell nagyon osztani a dolgokat, mert az egészséges életmód költséges. De még mindig kevésbé költséges, mint a nem egészséges életmód. 1 doboz cigi 500forint, ez gyakorlatilag 1 napi kaja ára, ha magadra főzöl, és beleszámítod azt is, hogy ha nem "élnél egészségesen" akkor is kellene főznöd (tehát nem számolod a gázhasználatot, stb, csak az alapanyagokat). Ennek fényében nem is olyan költséges a móka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!