168cm-hez 65kg sok egy nőnek?
Sok, de nem vészes, ez még nem ledolgozhatatlan túlsúly, max nem egy nádszál vékony nő.
Azért az sem mindegy hány éves...
Ha úgy 30 alatti, akkor nem lehet egy sportos típus, inkább lusta... Ha viszont 40-50 feletti és van pár gyereke, akkor meg le a kalappal, hogy nem hízott jobban el, mint sok más nő.
Én 168cm vagyok és 70kg. Engem kb 50-nek tippeltek, amikor megmondtam el se akarták hinni.
Én nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, figyelek a táplálkozásra, gabonákból főleg zab, köles és baranrizs, sovány húsok és halak.
Minden nap tornázok, súlyzós edzést végzek. 22 éves lány vagyok.
Szóval nézz bele a tükörbe: tetszel magadnak?-jó ez a súly
nem tetszel magadnak?-a súllyal nincs baj, izom-zsír aránnyal talán, mozgás+ étrend és bomba nő leszel.
Az irigyekkel meg ne foglalkozz!
Szép napot!
"akkor meg le a kalappal, hogy nem hízott jobban el, mint sok más nő."
Ez igen!
Tehát annyira alap már hogy a nők sz.arul esznek és sz.arul edzenek, hogy bizonyos kor fölött természetesnek vesszük a mérsékelt túlsúlyt?
De akkor ne csak félig legyünk liberalisták, hanem teljesen:
A 20 éves csaj ugyan olyan hormonbeteg lehet az átlagos nyugati ócska étrendtől mint a 40 éves, tehát ugyanannyi 'joga' van szétcsúszni mint az érettebb nőknek. Hiába a fiatalság, ócska életmód mellett ez sem véd az elhízástól, betegségektől. Sőt, lehet egy nő aktív (nem lusta) az ugribugri kis tornák sem védenek relevánsan a jellemző elhízástól (anyagcserezavarok!).
De én inkább nem vagyok liberalista :)
"De én inkább nem vagyok liberalista :)"
Egyrészt nem rólad beszélünk, másrészt nem a kivételekről, nem azokról akik bármilyen betegség, anyagcserezavar miatt nem tudják tartani a normál testsúlyt.
A Kérdezőről nem tudjuk hány éves (feltételezhetjük a nő szóból, hogy nem tinilány és talán nem nyugdíjas nénike),
nem tudjuk, hogy van-e valami betegsége, ami kihat a súlyára (valószínűleg ha lenne megemlítette volna ennél a kérdésnél...), nem tudjuk, hogy sportol-e és a masszív izomtól ekkora-e a súlya (valószínűleg hozzátette volna a megjegyzést, hogy szín izom egyébként...), továbbá még csak egy képet sem látunk róla.
Ebből kell tehát kiindulni, azaz lehet nem válaszolni vagy látnok módon lehet csak válaszolni, mert a kérdés is olyan.
Ha pedig ti látnok módon azt mondjátok, hogy a 168 centis, 65 kilós nő szerintetek beteg és anyagcserezavaros, ezért a 65 kg teljesen normális nála, vagy éppen fanatikus sportoló, netán testépítő és az eleve nehéz csontjain még ott a sport okozta sok izom, és tulajdonképpen nádszálvékony, ugyanakkor nehéz, tömör, masszív...
Úgyanígy én is mondhatom látnok módon, hogy ha nem beteg, és nem testépítő, akkor bizony igencsak lusta lehet, akin bizony ott a felesleges husi/zsír! Ez a jellemzőbb az emberek többségére, nem pedig az, hogy testépítő vagy olyan betegsége van, ami hízást okoz... A súlyfelesleggel rendelkezők többsége tehet arról, hogy mennyi a súlya... A kivételekről pedig most ne beszéljünk, mert a kérdező nem erről kérdezett!
Egyébként pedig nem természetes, hogy a kb. 40 feletti súlyfelesleges. Éppen csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha valaki már 20 évesen jelentős súlyfelesleggel rendelkezik, akkor az jó eséllyel sosem fogja ledolgozni azt, és idősebb korában még inkább súlyosabb lesz, nem pedig vékonyabb. (És továbbra sem említjük a kivételeket, akik 38 évesen elhatározzák, hogy lefogynak vagy 43 éves korukban kapnak olyan betegséget, ami miatt hirtelen lefogynak és nem tovább híznak, stb....)
Viszont ha azt nézzük, 65 kiló még nem olyan sok... tehát ha pl. egy 50 éves nő ennyi, akkor igen le a kalappal, mert vagy 20 éves korától annyi és jól tartotta magát, nem szedett fel ahhoz képest, vagy pedig mondjuk egy 20 éves kori 55 kg-os súlyához képest szedte fel az évek alatt mondjuk 3 gyerekszülés után, ami szintén nem sok, és elég jól tudta tartani magát.
Nézzetek szét a 40 feletti korosztályban, hogy a nők hanyad része képes ezen súly alatt maradni!?! (Illetve ne szó szerint a 65 kg-ot értsétek ez alatt, hanem a magassághoz arányosított súlyt...)
Szóval ha a kérdésben szereplő nő fiatal, nincs még gyereke se, és nem szeretne hájas lenni idős korában, akkor érdemes odafigyelnie, hogy tartsa ezt a súlyt, és ne szedjen fel még többet...!
De egyébként szíve joga a nyugati ócska étrendtől elhíznia, ha úgy akar. (Csak szerintem nem akar, mert akkor nem kérdezne ilyesmit...) ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!