Milyen volt a mai étrendem?
reggeli: 5 db gluténmentes abonett, 50g pulykamell sonkával, 2db retek, 1 db paradicsom és 1 paprika, zöld tea
ebéd: 120g párolt csirkelmell 100g párolt zöldséggel, 5 db ubival
fél óra múlva 40 percet mentem a lépcsőgépen vagy mi a neve, amin képkedni kell, fél óra futás, 100 guggolás volt
most vacsiztam: 120g párolt csirkemell, 60g párolt zöldséggel és 5 db uborkával.
Majd olyan 5 óra körül megyek még futni és lépcsőzni is.
Az étrend szerintem megfelelő, bár mintha kicsit kevésnek tűnne (nem számoltam ki pontosan, csak ránézésre így tűnik).
Ha szabad kicsit eltérnem ettől: a testmozgást evés után legalább egy-másfél óra múlva ajánlatos végezni, mivel így több energiát képes felszabadítani a szervezeted és kevesebb az esélye annak, hogy begörcsölsz. (Aktív sportnál ez akár 2-3 óra.)
Brutálisan kevés. Amit ettél, kb. lemozogtad, miből működjön a tested?
Plusz zsírt is kell enni.
A fehérjebevitel nagyjából rendben van, a ch kevésnek tűnik, zsír pedig nincs is. Zsírra (jó zsír) szüksége van a szervezetednek többek között azért, mert a a nemi hormonok zsírban oldódnak.
Ha csak nem fekszel le 19-kor aludni, akkor korai volt a vacsi.
Mozgás után pedig mindenképp kell fehérje+ch.
Az első vagyok. Kiszámoltam, nagyon-nagyon kevés.
A reggelid kb. 170 kalória (feltéve, hogy a teába nincs semmi ízesítő).
Az ebéded kb. 295 kalória (ez megfelelne egy étkezésnek, HA naponta legalább öt ilyen étkezésed lenne).
A vacsorád kb. 265 kalória.
Ez össz-vissz 730 kalória körül van. A szervezetednek a életben maradáshoz naponta olyan 1200-1300 kalóriára van szüksége, ha nem csinálsz semmit, csak egész nap fekszel. Ha sportolsz, akkor ez a szám növekszik.
Mi történik, ha nem viszel be elég kalóriát? A szervezeted hamarosan elkezdi lebontani az izmaid, hogy kevesebb tápanyagot fogyasszon, majd felszabadítja a zsírraktárokat. Ha rövid időn belül nem állasz vissza a normális táplálkozásra, akkor a szervezeted átáll takarékos üzemmódba, vagyis minden falatot megpróbál elraktározni. A veséid, a gyomrod, a szíved fogja a koplalást első körben megsínyleni, majd a többi szerved is elkezd leépülni.
Ne játssz ezzel, mert tönkreteszed teljesen a tested. Az ételek, amiket eszel táplálóak és egészségesek, de az adagok nagyon kicsik. Sportolásnál (ha fogyni szeretnél) minimum 1500-1600 kalóriát ajánlanék, bár ez nagyon személyfüggő, ez lehet akár jóval több is.
Rettentő kevés a kaja.
Én valahogy soha nem tudom megérteni, hogyan lehet patika mérleggel enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!