Hogyan tudnék kevesebbet enni?
Az én problémám az, hogy képes vagyok bármennyit enni. Kitágult a gyomrom és mikor elmegyek valahova vacsorázni, a barátnőim/rokonaim mind kidőltek már a sok ételtől, mikor én a jóllakás gondolatához is messze állok.
A "recept" mi? Ha, sokszor eszem keveset? A napi 3x étkezés?
Ez jó kérdés, magammal kapcsolatban sem sikerült még rájönnöm.
De az egy dolog, hogy sokat tudsz enni a nem érzed, hogy jóllaktál volna. De mi történik, ha abbahagyod az evést? Kopog a szemed az éhségtől vagy azért annyira nem s csak felfogja a tested, hogy megkapta, amire szüksége van? Hogyan érzed magad később? Hízol vagy sem?
Nem mindegy, hogy a kalóriaigényed nagyobb, ritkán, de sokat eszel, van néha egy evősebb napod, vagy nincs jóllakottságérzeted, sokat eszel, majd fáj a hasad... Több infót, légyszi :)
(Nekem néha van, hogy éhes vagyok, de ha ennek megfelelően sokat eszem, akkor utána picit fáj a hasam. Ez ritka, ilyenkor többnyire jóllakom, de úgy, hogy a következő 20 órában pár falat fér belém :) Az végülis rendben van. Ha a testemnek egy nagy étkezés kell, hát legyen, legalább nem kell folyton evéssel foglalkozni, szeretem a kellemes jóllakottság hosszú óráit :))
Önkontroll, lassan evés.
A sokszor keveset módszer van akinél beválik, van aki emiatt másra sem tud gondolni csak arra, hogy mikor telik le az x óra, hogy újra ehessen. Ezt ki kell tapasztalni.
Egyébként a gyomor nem tud kitágulni csak evés hatására (tehát alapból nincs olyan, hogy valakinek tág vagy szűk a gyomra).
Arról van szó -kedves 1.-, hogy mikor eszek nem tudom mikor elég. Szinte sose érzem, hogy jól laktam és a "mértékkel" való diétám ez a "túl jó étvágy" miatt kárba vésztek.
Az alkatomon emiatt van úgy 4-5 kiló felesleg tehát nem vagyok súlyos és vészesen elhízott, de az egészségem miatt kezdek aggódni.
Pár kiló azért nem veszélyezteti az egészséget... (Mondjuk szerintem 20 is inkább még csak esztétika, de lehet, hogy rosszul gondolom.)
Hm... Ha tényleg nem érzed, akkor azt kéne tenned, amit én olyan napon, amikor tényleg nem tudok jóllakni (úgy évente egyszer van ilyen): egy ponton az ember tudatosan abbahagyja, mert mindennek van határa... Ha nem vagy kifejezetten éhes, csak épp nem jóllakott, ez nem is nehéz, azt hiszem. Én valszeg átállnék a ritka étkezésre, hogy ne napi sokszor küzdjek meg ezzel. De Te érzed, mi a helyzet s Te tudsz kísérletezni is. Az étel összetétele jelenthet még valamit, azt mondják, a szénhidráttól könnyebben megéhezik az ember, speciel ez nálam így van, bár nehéz megítélnem, mert én többnyire sok zsírt is eszem és az pont ellentétesen hat. De még azzal együtt is nehezen lakom jól. De a kifejezetten szénhidrátos étel, főleg ha édesség, inkább végtelen ciklusba visz.
Mennyit eszel? Lehet, hogy az ismerőseid esznek picit s Neked több az igényed, ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!