A hal fogyaszt, hízlal, vagy egyik sem?
SEMMILYEN étel NEM hízlal vagy fogyaszt - ez KIZÁRÓLAG az elfogyasztott mennyiségtöl függ!!!!
A hal alapesetben elég kalóriaszegény, de azelkészítés módja sokat számít, hogy mennyit lehet belöle megenni.
Párolva, nagyin kevés zsiradékon (vagy sütöben) sütve aránylag kevés kalória van benne, rántva viszont elég sok.
A hal normális tápláléknak tekinthető!
A nem normális táplálékoktól leszünk betegek, elhízottak stb.
Az olajos halkonzerv miért hizlal?
Persze én sem mondanám senkinek se, hogy egyen egy deci szójaolajat a hala mellé, de mit hizlal egy hal vagy az olaj? Mértél te inzulinszint emelkedést olajoshal után?
A zsíros halak (nem növényi zsíros, hanem saját zsírral rendelkezők) a LEGJOBB táplálékok. A vízi/tengeri állatok zsírjának zsírsav összetétele az egyik legjobb amit az ember ehet. A kiegyensúlyozott omega3/omega6 tartalom igen fontos dolot az ételeinkben, és ma jellemzően ez nincsen meg.
Tehát a zsíros halakat inkább propagálni kellene (!). Halkonzerv az persze halkonzerv, tényleg nem jó a szójás vacak amit ráöntenek, na de ez fogyókúra kategória és nem egészség rovat. A szójaolaj sem hizlal, nincs inzulinválasza egy zsírnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!