Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan álljak vissza a normáli...

Hogyan álljak vissza a normális, régi étrendre? (Anorexia után, többi lent)

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy hát elkezdtem fogyókúrázni, de eléggé eldurvultak a dolgok, jól le is fogytam, mellette pedig járok futni(átlag 20 perc mondjuk, minden másnap), és otthon is guggolok, felülésezek egy pár percet naponta. Viszont az étkezésemet nagyon elrontottam, nem ettem délelőtt semmit, ebéd a menzán, este megint semmi, vagy valami nagyon laza.

Szeretném ezt befejezni. Nem szeretnék megint úgy kinézni, mint mondjuk tavaly, de ez így nem mehet tovább. Régen megettem a suliban délelőtt egy kakaós csigát/szendvicset, stb, ebéd a menzán, délután valami nasi, este megint rendes kaja (valami itthoni maradék [ebből mondjuk hajlandó vagyok engedni, a vacsorát korábbra tenni, egészségesebbet enni, ...).

Lehetséges-e az, hogy valamilyen szinten visszatérjek a régi életmódomhoz (a mozgás maradna), anélkül, hogy egy csomót visszahíznék?

Gondolom, az végképp nem tesz jót súlytartás szempontjából, ha holnaptól megint rendesen eszem, de hát nem is tudnék, mert úgy érzem, az anyagcserém annyira le van lassulva, hogy egy délelőtti kiflivel elvagyok dél utánig.

Szóval az lenne a fő kérdés, hogy hogyan tudnám fokozatosan visszaszoktatni a testem a normálisabb mennyiségű kajához, hogyan tudnám szépen lassan újra beindítani, visszaállítani az anyagcserém? Vannak erre különböző módok, vagy csak lassan növelni kell az adagomat? És ezt hogyan, milyen ételekkel csináljam? Tartható-e ez az elért súly, alak valamilyen szinten, ha már visszaálltam a 'régi étrendre'? (Mindenféle diéta, stb nélkül)

Köszönöm annak, aki elolvasta, és segítséget tud nyújtani!

2014. márc. 13. 22:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Persze, majd minden nap ezt fogom enni...

Épp azért tettem fel a kérdést, mert nem szeretnék diétás ételen élni. (Azért köszi.)

2014. márc. 14. 18:50
 12/16 anonim ***** válasza:
akkor több rizst,zöldséget teszel hozzá és máris nem diétás te értelmetlen.
2014. márc. 14. 18:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Értem én, de pont erről beszélek, hogy nem csak ilyen kajákat szeretnék enni...
2014. márc. 14. 19:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Hajaj, kedves kérdező, én ugyanebben a cipőben járok. Annyi különbséggel, hogy én nem otthon lakok hétköznap, és akkor kb 1 narancsa vagy alma egész nap.. aztán hétvégén mikor itthon vagyok meg zabálok mint egy őrült. 1 hétvége alatt kb 3-4 kilót szoktam hízni. Viszont szeretném ezt elkerülni és egészségesebben élni.

Nem gondolkodtál még azon, hogy megkérdezel egy dietetikust? Szerintem az egészséges életmód nem diéta, és nyugodtan ehetsz mondjuk reggelire egy teljes kiőrlésű kenyeret sonkával, sajttal, amivel szeretnéd. Vagy durumtészta stb. Az kevésbé egészséges (fehér kenyér, rizs, tészta) ételeknek is vannak egészségesebb alternatívái. Emellett sok rost, mert az ugye javítja az anyagcserét. Zöldség, gyümölcs, zabpehely, lenmag, búzacsíra stb. És sok folyadék.

2014. márc. 14. 22:58
 15/16 anonim ***** válasza:

oké,akkor legalább azt letisztáztuk,hogy nem életmódváltást tervezel,hanem az átlagember szerinti normális a normális neked.

akkor viszont ugyanaz lesz a helyzet,mint a problémád előtt.

ha meg lusta vagy mérni a kaját meg elkészíteni magadnak,akkor alapvetően értelmetlen volt a kérdés feltevés,mert akkor annyi a dolog,hogy eszed amit eléd raknak, és megveszed azt amit megkívánsz.

az igazán jó csajok a fitnesz modellek,szépség királynők azok mind hasonló étrendet tartanak,mint amit vázoltam neked.

valamit valamiért.

2014. márc. 15. 00:04
 16/16 anonim válasza:
Igazi beteg vagyok 176 cm 35 kg mit csináljak, ha csak a pépeset tudom megenni. Már olyan rossz a fogam, meg nem tudom 1 cm -nél nagyobbra nyitni a számat. Már a kórházba sem mehetek mert nem mernek elaltatni kisműtétre.
2014. márc. 26. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!