Vegetáriánus diétát tudnátok nekem írni?
A vegetariánus "diéta" alapvetően sok, gazdagon és ötletesen elkészített zölséget, étkezések közti sok gyümölcsöt jelent. A magam részéről nyers zöldséget is ajánlhatok napközbenre. (Néhány előre megpucolt, és így elrágcsált sárgarépát például.)
A változatosságot, és a megfelelő fehérjemennyiséget olajos magvakkal, csonthéjasokkal érhetjüük el, persze a nem teljes vegánok tejterméket is választhatnak. (Ebben a pontban nagy a megosztottság, mert az ipari haszonállatok tejtermékekért is megszenvednek.)
Én személy szerint elég sok hüvelyesfélét eszek, főleg szárazbabot és lencsét, persze azokat áztatni és előkészíteni is kell, ha nem konzerves, de az ilyesmi nagyon laktató, tápláló, és változatosan készíthető el.
A szójaevés az egyik nagy előítélet a vegetariánusokról. Alighanem a kezdők több szóját esznek az átlagosnál, mintegy, hús helyett. A gyakorlott vegák viszont nem hús helyett esznek. Ettől persze opció marad a szója is, legalább sokféle, a húséhoz hasonló elkészítése létezik, de akkor azt bátrabban kell fűszerezni.
Nem értem, mit értesz "hatásos" alatt. Vegetariánusként élni és enni általában etikai és állatvédelmi szempontok alapján szoktak, -- ez alapján a "hatásos" étrend a teljesen vegán verzió, azaz a tejtermékek, a tojás, és általában is minden állati termék elhagyásával.
Csak "mindenesetre" egyértelművé akartam tenni a dolgot. :)
Hát igen, a tésztát mindenképpen a lehető legkevesebbre kell szorítani...
Nem bántani akartalak, csak az zavar, hogy az internet előtt ülsz, ahol a világon minden témában milliárdnyi információ rendelkezésedre állna, de te pont a gyakori kérdéseken vársz tanácsot, ráadásul részletesen összeállított diétás vega étrendet, amibe azért ha lehet, ne legyenek zöldségek sem. Nem az én bajom, ha nem erőlteted meg magad, a te egészséged látja kárát.
Vegán vagyok, de még én sem csak zöldséget eszem zöldséggel. Hogy több növényi eredetű táplálékot egyél, azt nem fogod tudni elkerülni, ha egészséges (és normális testsúlyú) akarsz maradni. A neten egyébként éppen hogy kevés a csak "zöldég-zöldséggel" recept. A legtöbb vega recept sajnos kilószámra ír tejtermékeket és tojást.
Az első válaszoló nagyon jó tanácsokat adott szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!