Ketogén diéta: 50 gramm fehérjéhez hány gramm zsír kell, hogy jó legyen?
Figyelt kérdés
Eleinte azt hittem, hogy 2x, 3x, 4x a fehérje, nekem még a kétszeresét is nehéz volt összehozni( 100 gramm zsír). Aztán most olvastam, hogy az arányt nem grammban, hanem kalóriában kell számolni, mert a zsírban több a kalória. Akkor pontosan hány gramm zsír kell kb 50 gramm fehérjéhez, mert így már belezavarodtam.2014. márc. 10. 19:57
1/3 anonim válasza:
90g körül? Most nem keresgélem a pontos adatokat, egyszerűsítve nekem ilysemi jött ki.
A szénhidrát mennyisége is számít, s több adatot is olvastam már mind szénhidrátra (30g a tipikus, de láttam 20-at és 40-et is, amúgy emberfüggő is, hogy mennyinél indul be s marad fenn a ketózis), mind a zsír arányára, ez utóbbi minimum 75-80% szokott lenni.
De ha csak 90-100g zsírt viszel be, akkor nagyon kevés lesz a kalória.
2/3 A kérdező kommentje:
A szénhidráttal nincs gond, azt 10-20 grammnál tartom, csak a zsírra vagyok kíváncsi, hogy hány gramm kell. Pl, most nem kívánok már semmit, nem vagyok éhes, és nem tudom, hogy kellene-e még bevigyek zsírt.
2014. márc. 10. 20:52
3/3 A kérdező kommentje:
Itt pl azt írja, hogy 60 g fehérjéhez, 70 g zsír. Létezik? Elég annyi? Az nagyon jó lenne, mert nekem nagyon nehéz elérni a 100 g zsírt.
2014. márc. 11. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!