Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha reggel bezabáltam és...

Ha reggel bezabáltam és kiszámolva kb 2000 (! ) kalóriát vittem be de a napi szükségletem 1800kcal, de még csak fél 10 van. Akkor mit csináljak ne egyek egész nap már?

Figyelt kérdés
2014. márc. 10. 09:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%

Á ezt abszolút nem hiszem :)

A gabonaevők betegségei a szív-érrendszeri betegségek! És ez nagyon nem mindegy, én gyakoraltilag nem fogyasztok gabonákat, keményítőt.

A zsírfogyasztás (állati telített) nem okoz gyulladásokat, a szívbetegségek viszont gyulladásos állapotok. Na akkor hogy is van most ez? Most nyomatni akarod itt a rég megdőlt zsírfóbiát? :)

Tudod kik döntötték meg? A zsírszegényen táplálkozók.

2014. márc. 10. 12:26
 12/21 anonim ***** válasza:
49%

"A zsírfogyasztás (állati telített) nem okoz gyulladásokat, a szívbetegségek viszont gyulladásos állapotok."

A szívbetegségek többsége - infarktus, érelmeszesedés NEM gyulladásos betegségek, hanem a rossz táplálkozás következményei.

Ha ennyire nagy hülyeségeket állítasz, akkor ne csodálkozz, ha nem éred meg az 50 évedet.

2014. márc. 10. 13:58
 13/21 anonim ***** válasza:
45%

Dehogynem gyulladásos betegségek!

Te valami nagyon régi, dogmatikus nézeteket olvashattál/tanulhattál.

Pont ez az új dolog az orvostudományban, hogy ideje lenne felismerni: a krónikus betegségek többsége gyulladásos természetű. Mi okozza ezt? Persze hogy meghatározó a helytelen táplálkozás szerepe, csakhogy nem a zsír és húsfogyasztás a lényeg, gyulladás szempontjából pont a zsírszegény:

gyorsan felszívódó szénhidrátok

a glutén

a tejfehérjék

telítetlen növényi olajok, omega6 magas aránya!

Na ez a lényeg. Ezért veszélyes a mostani orvosi nézet, meg persze a dietetikusok paradigmája amik ugye zsírszegény táplálkozást sulykolják az emberekbe mert ugye fontos az egészséges táplálkozás.. és ez pont hogy az ellenkező hatást éri el mint ami az egészséghez kellene!

Ugye ha belegondolsz egy pillanatra, hogy hátha igazam van.. akkor nagyon durva a helyzet.

Vajon miért nem gyógyulnak meg a betegek? :)

Mert az ajánlott táplálkozás eleve rossz. Viszont gyógyszerekkel, műtétekkel tessék-lássék módon életben tartják őket (lásd: magas várható élettartam). De milyen életben.. mi az az életminőség, amiben az ember rosszul van, így is vezető halálozási ok a szív-érrendszeri betegségek, rák ... sőt, a gyógyszerszedés mellékhatásai is (Amerikában)!

Tehát a mostani táplálkozási divattrend oda vezet, hogy sok gyógyszerszedő ember lesz akiket még műteni is kell. Ez fantasztikus módja annak, hogy 'egészségügy' címen rengeteg pénzt lehessen szipolyozni az államtól, persze gyógyszercégeknek, egészségügyi szervezeteknek. Nyilván egy orvos általában nem keres jól, de egy kórház fenntartása, ami ráadásul nem is gyógyítja meg az embereket hanem folyton csak kezelgeti, kezelgeti.. óriási pénz. Közben ami gyógyszer eladásra kerül... én voltam kórházban, láttam.. Patika az nagy biznisz, hát még a vegyszerek legyártása... banyek :S

2014. márc. 10. 14:25
 14/21 anonim ***** válasza:
elfelejtitek hogy két fajta zsír van: telített és telítetlen. A koleszterinből is két fajta van: jó és rossz. (A rossz lerakódása okozza az érelmeszesedést)
2014. márc. 10. 14:30
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Mindent kell enni! Zsírt is, tejterméket is és gabonát is. És még húst is, gyümölcsöt is, stb. Csak nem ért, ha a zöldség van nagyobb mennyiségben, a kenyérfélék kis mennyiségben, az édesség pedig minimális mennyiségben :)

Ha valaki úgy kezdi, hogy valamit egyáltalán nem lehet sose fogyasztani, az biztos hogy semmi jóra nem vezet :)

2014. márc. 10. 14:34
 16/21 anonim ***** válasza:
45%

Modern táplálkozástudomány rájött már, hogy kis mennyiségű glutén is autoimmun gyulladásokat okoz, mennyi ebből a biztonságos mennyiség?

Mindent kell enni: mennyi aflatoxin a biztonságos?

Mennyi gyilkos galóca fér bele a mértékbe?

Ugyan így: mennyi keményítő az, amennyit még biztonságosnak nevezünk?

Mennyi tejfehérje, ha gyulladásokat okoz... ? :)

Jó/rossz koleszerin is mítosz. Különböző koleszterin molekulák vannak (kis nagy stb. sűrűségű). A szervezetünk termeli őket.. Ha nincs gyulladás a szervezetünkben, akkor nincs gond az érrendszerrel (plakkok).

2014. márc. 10. 14:41
 17/21 anonim ***** válasza:
30%

.. mármint plakkok, elmeszesedés.

A különböző szervi elmeszesedések is alapvetően annyiból állnak, hogy a tejtermékekből bekerülő, nagyságrendileg sok kalcium a krónikus gyulladás mellett, d-vitamin hiányában nem megfelelően hasznosul. Hanem szöveti elmeszesedéseket okoz, pl. az erekben de más szerveknél is.

Persze ez csak egy nézet.. de elfogadhatónak tűnik, legalábbis az eddigi orvosi nézeteknkél szerintem mindenképpen logikusabb. Illetve így jó kezeléseket lehet kialakítani amik nem kötődnek gyógyszerekhez, bárki számára elérhetőek hiszen táplálkozás módosítása a fő kezelés.

2014. márc. 10. 14:44
 18/21 A kérdező kommentje:
kérdésre válaszolva: 2 pékséges zsalonnásrúd, egy magvas zsömle majonázzel sonkával stb meg vagy 2 adag süti..
2014. márc. 10. 14:47
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Jó/rossz koleszerin is mítosz.

akkor nekem hogy a fenébe vizsgálták vérképnél?? :)

2014. márc. 10. 14:51
 20/21 anonim ***** válasza:

31%

Persze nyugodtan lehet félremagyarázni a mindent kell ennit. Nyilván nem gyilkos galócát, vagy vattát, vagy homokot :)

Szerintem nem véletlen, hogy sokan már úgy teszik fel a kérdést, hogy aláírják, hogy te ne válaszolj rá :)

Kérdező

Minek kell sütit zabálni, ha ennyire érdekelnek a kalóriák? :S Most vagy számolgatod és odafigyelsz, vagy eszed, amihez kedved van, de akkor tök felesleges számolgatni.

Meg ezzel az egy nappal mi mit kezdjünk? Az a lényeg, hogy a többi nap milyen.

2014. márc. 10. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!