Szeretném ha sokan válaszolnának. A többi lent?
Kenyér nem jó.
Virsli nem jó.
Sajt nem jó.
Konkrétan: állandóan szénhidrátot, glutént eszel. Emiatt nem fogysz.
Nem/igen.
A virsliben van hús, ami fehérje de mivel a hús drága ezért csomó olcsó hulladék is van benne, amik viszont nem jók.
A sajtban fehérje van meg zsír, ami mindkettő jó. Csakhogy a tejfehérje egyrészt gyulladásfokozó, másrészt pedig anabolikus hatású a cukorhoz hasonlóan.
Szigorúan véve még akkor is foghatsz, ha ezeket eszed de már a kenyeret (keményítőt) elhagyod vagy nagyon lecsökkented.
Én persze azt tanácsolom, hogy minél inkább hagyd el azokat (legalább egy ideig) amik nem lennének az étrendedbe valók (összes kenyér, sajt, művirsli)
Először is: felejtsd el a szalámit. Nem tudom, hogy honnan vetted, hogy a szalámi, aminek a fele háj jó neked meg a fogyókúrádnak.
Másodjára: felejtsd el a virslit. A virsli az mindenféle hulladdék összepacsmagolásával keletkezik, táplálék értéke nulla.
Harmadik: sajtot, túrót és társait reggelire max.
Negyedik: ne barna kenyeret hanem teljes kiörlésűt egyél. A barna kenyér az fehér kenyér egy kis színezékkel (asszem valamilyen árpát raknak bele).
Ötödik: nasinak legyen gyümölcs. Mostantól a tízóraid az lesz egy alma, vagy egy banán (kicsi banán!)
Hatodik: inkább főtt tojás mint a tükör, de ha nem megy, akkor nem ez a legnagyobb gondod. Mivel olajjal sütöd ki a tojást, az is ad vagy plusz 100 kalóriát, nem is beszélve arról, hogy valószínűleg az olaj se jó, amit használsz. Napraforgó olaj, canola olaj, ilyeneket el lehet felejteni. Oliva olajat meg végképp. Azt csak salátához szabad enni.
Hetedik: az abonett kenyér semmit nem ér, olyan mint a karton. Egyél helyette glutén mentes kenyeret (ha nagyon akarsz kenyeret), teljes kiörlésű tésztát vagy barna rizst. Ha tudod kerüld a szénhidrátot estére. Ajánlom: saláta magokkal és grillezet csirke darabokkal.
Nagyon el vagy te tájolva...
Előző vagyok.
Igen, tudom, hogy a magok is szénhidrátok, viszont jól eloszlik bennük a protein-szénhidrát-omega 6
Egyébként próbáld betartani a 2:1:1 szabályt. 2 adag zöldség, 1 adag szénhidrát, 1 adag protein. Ez egy normális tányér.
Zöldségek alatt a nem keményítős zöldségeket értem, tehát a krumpli a kukorica és a zöldborsó pl nem ide tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!