A fruktóz tényleg kevésbé hízlal mint a glükóz? Ha igen, miért?
Valójában több eddigi válaszban benne van az igazság, de úgy érzem, hogy nem teljes.
Azért jobb fogyókúra idején a gyümölcscukor, mert az lassabban szívódik fel és ezáltal nem löki meg hirtelen a vércukor szintet. Ebből a felesleget tárolni kénytelen a szervezet, amit ugye nem szeretnél.
Azért ajánlják a cukorbetegeknek a gyümölcscukrot, mert a hirtelen megnövő vércukor szint hirtelen nagyobb inzulinszükségletet okoz (a feldolgozáshoz), és az ő szervezetük nem vagy csak lassan tud inzulint előállítani. Ezért is "lövik" magukat inzulinnal.
De fogyókúra idején még a gyümölcscukorral is vigyázni kell, mert ugyan nem annyira hízlal, de fogyni nehéz vele. Azt mondanám, hogy ha néha lazítasz a fogyón, akkor egyél gyümölcscukros dolgokat és akkor nem hízol vissza. Az is valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!