Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A fruktóz tényleg kevésbé...

A fruktóz tényleg kevésbé hízlal mint a glükóz? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2009. dec. 10. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azért hízlal kevésbé, mivel édesebb, mint a szőlőcukor meg a répacukor így kevesebb is elég belőle ugyan azon édesség eléréséhez, ezáltal alacsonyabb lesz az energiabevitel.
2009. dec. 10. 23:12
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Azért hizlal kevésbé, mert a fruktóz lassabban szívódik fel, mint a glükóz, ezáltal később érzel éhségérzetet.
2009. dec. 10. 23:13
 3/12 anonim ***** válasza:
12%
Pont most tanultuk bisozból, de nem emlékszem már bocsi:D:D csak h szőlőcukor meg gyümölcscukor és ennyi:)
2009. dec. 11. 00:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Kevésbé hízlal kis mennyiségben, de a tartós, nagy mennyiségü bevitel miatt gyorsabban lesznek zsírpárnák. Előnyösebb is a fruktóz használata, mert nem szükséges hozzá inzulin, hogy a szervezet felhasználja. Azonnal a máj glikogén raktárait tölti fel, de előtte a szervezet átalakítja szőlőcukorrá.
2009. dec. 11. 10:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Levontam a következtetést, hogy fogyókúra idején azért a gyümikkel is vigyázni kell... :o(
2009. dec. 11. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:
a magas cukortartalmúakkal vigyázni kell, ezért beszélnek le a banánról, szőlőről. gyümölcsöket enni kell, nem értek ezzel egyet, de külön nem édesítek semmit se fruktózzal, se édesítővel, se mézzel. viszont - egy tapasztalat:D - mikor fruktózt raktam a teámba régebben..hát ne tudd meg, iszonyatosan meghajtott. aztán utánanéztem, és kiderült h a hasznos bélbaktériumok táplálkoznak a gyümölcscukorral, tehááát a gyümölcs evés nem csak a rostok miatt tesz jót az emésztésnek:) egyél gyümölcsöket bátran mindenfélét, csak a lisztes, zsíros, édesítős, agyonfeldolgozott kajákat kerüld.
2009. dec. 11. 22:06
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Az a problémám, hogy hiába figyelek oda mit eszek, rendkívül lassan indul meg a fogyás... Igyekszem mozogni is, de a sok dolog mellett nem mindíg tudok időt szánni rá. Nincs rajtam sok felesleg, de ami van az "nagyon ott van", és nem akar megválni tőlem... :oS

2009. dec. 11. 23:04
 8/12 anonim ***** válasza:
A fruktóz glükózzá alakul a szervezetben, szal ugyanolyan, mint a sima cukor.
2009. dec. 12. 22:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, de akkor miért van ráírva a fruktózzal készült ételekre hogy cukorbetegekek ÉS FOGYÓKÚRÁZÓKNAK.... ???
2009. dec. 13. 00:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Fogyókúrázóknak azért ajánlják, hogy meg vedd fogyókúra alatt is és ebbe jogilag azért nem lehet belekötni mivel a szőlőcukornál tényleg jobb. De ezt már megválaszoltuk.
2009. dec. 13. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!