Mit egyek, ha megéhezek?
Személy szerint tojást, zöldséget, olajos magvat, zsírt eszem ilyenkor. A fő, hogy elegendő kalória legyen benne, különben nem lakom jól. A víz a szomjat oltja, sosem lakatna jól, de egy tál saláta se (hacsak nem a kedvenc fajtám, nem kevés zsírral).
A gyümölcs csak akkor jó, ha csak picit vagyok éhes és nem baj, ha elég hamar nagyon megéhezem tőle. Én amúgyis inkább a szénhidrátot igyekszem levinni, mert nekem ez passzol.
Igen, én is inkább szénhidrátból eszek kevesebbet, az ivás , répa meg tojás jó ötletek.
És akkor lehet gyümölcsöt enni, mielőtt edzek, hogy legyen egy kis energiám?
Nem vagyok szakértő, de szerintem simán. Edzel, meríted a glikogénraktáraidat... Igaz, inkább utána ajánlják a gyors felszívódású szénhidrátot, ami visszatölti, de akár túl is tölti a glikogénraktárakat, viszont ez jó dolog, nem a zsírraktározásra készteti a testet, hanem odakerül, ahová direkt kell :)
Némi gyümölcsben amúgy sincs olyan rengeteg energia, hogy egy normális táplálkozás és edzés kombó mellett aggódni kellene a fogyás miatt... Nem mindegy, mennyi és milyen gyümölcsöt eszel. Nekem ugyan máshonnan jön a sokkal több energia, de a gyümölcs roppantul tud frissíteni s a benne levő anyagok is jók nekem...
Igen, a víz a szomjat oltja. De sokszor azt hiszi az ember, hogy éhes, de közben csak szomjas.
Nekem rengetegszer bevált, hogy akkor iszok sokat, és nem vagyok éhes, tehát nem éhes voltam, hanem szomjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!