Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az édességek és egyéb tudatmód...

Az édességek és egyéb tudatmódosító szerek (cukorkák, nyalókák, chipsek) mennyiben vannak hatással az elménkre viselkedés és gondolkodás szempontjából? Manipuláció?

Figyelt kérdés

Hát mit, ha azt nevezzük annak, amikor egyre és többet akarunk enni abból az anyagból, az édesből..Ha nincs, vagy meg van vonva, jelentkeznek a tünetek. Azok a bizonyos anyagok meghatározzák, megváltoztatják a gondolkodásunkat is..Azt csinálnak velünk, amit akarnak...

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ezt durván érzem, tapasztalom(tam) a saját testemen.

És a legnagyobb célközösség a fejlődő elme, a gyerekek.

2014. febr. 9. 21:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Aki édesség vagy kajafüggő, annak nem csak a chips és csokoládé jelent állandó kísértést, hanem bármilyen élelmiszer... én például imádom a hagymát, fokhagymát, sokkal intenzívebb íze van, mint egy csipsznek, és majdnem minden nap eszem... pedig nem érzem, hogy be lennék kábulva tőle, csak SZERETEM és kész. Pedig a hagyma egészséges, akkor vajon hogy okozhat nekem ilyen borzasztó függőséget? De képzeld, nincs semmi bajom, ha nem eszem 1 napig. :D A gyerekek sem azért falnak csokit, mert annyira rá vannak kattanva, hanem mert unatkoznak és megtehetik, mert anyuci inkább felhizlalja őket, minthogy foglalkozzon velük. De ez nem a csoki hibája. Ha lenne normális elfoglaltságuk, akkor hidd el, nem tömnék a fejüket ilyen sz*rokkal. És 1 percig sem hiányozna nekik. Kicsit próbálj megnyugodni, mert látom, hogy a te agyadban valami már nagyon nincs rendben... az ilyen világméretű összeesküvés-elméletek nem tesznek ám jót az ember lelkivilágának.
2014. febr. 9. 23:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Az ember veleszületett ízpreferenicája az édes és a sós. Mert ezek a "biztonságos" élelmet jellemzik, jellemezték mindig, míg a keserű és a savanyú ízek kedvelése már inkább tanult preferencia.

Mivel a természetben sem a cukor, sem a só nem áll rendelkezésre tömény formában, és ez főleg az édesre vonatkozik egyébként, ezért a bekódolt viselkedésformánk alapból az, hogy addig kell enni amíg van, mert utána nem lesz. Ez így működött is az utóbbi 150 évig. Aztán lett sok cukor, de a genetikánk ennyi idő alatt nem fog változni.

Ezt használják ki az édességgyártók. Nem manipuláció, hanem egy, a jelen korban gyengeségnek számító tulajdonság kihasználása. Ennyi.

A gyerekek pedig fokozottan érzékenyek erre, mert ők még kevesebb tanult ízpreferenciával rendelkeznek, így az édes számukra a legfőbb prioritás. Ez természetes, csak csúnya dolog ezt kihasználni.

A megvonási tünetek, az összeesküvés elméletekben szereplő függőséget okozó adalékokon túl, az agy természetes jutalmazó rendszerével hozható összefüggésbe, ha jelentkeznek. De ha belegondolsz, sokan a szerelmüktől függenek hasonlóképpen, aztán gondolom mégsem permetezték őket semmivel vagy ilyesmi...

2014. febr. 10. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!