5-8 kiló mínusz esélyes így?
172 cm vagyok és 74 kiló, nem vagyok húdehájas, inkább plötyibb, mint szeretném...
A következő kajálást találtam ki : az első két hétre napi 150 gr Ch, 30 g zsír és 180 g fehérje, utána lecsökkenteni napi 100 g ch, 30 g zsír és 180 fehérje, mindezt 5 étkezésre elosztva, ch legkésőbb uzsira, vacsira főleg fehérje némi zsírral. Este kb 7 után már nem ennék egyáltalán.
Krómot, L-carnitint és Omega 3-at vettem, meg szedek még sima mezei multivitamint.
Mozgásnak meg: minden nap kitörésben fellépcsőzöm 1-2 emeltet (ahogy nő a teherbírásom, egyre többet szeretnék), illetve jócskán odafigyelek a szénhidrátbevitelre. Ha kitavaszodik, bicóval járnék melózni, ez napi 2x3 km kb, dimbes-dombos terepen. Sajnos súlyos aszthmám van, nehezen bírom a cardio-jellegű mozgásokat, de pl most megtaláltam Tatarek Rezső videóit és elkezdtem csinálgatni, hátha belejövök :) Szóval heti kb 3x így is mozognék.
Szerintetek esélyes a kitűzött célom és jók egyáltalán az elgondolásaim?
köszönöm előre is...
32 éves nő vagyok (két kisgyerekekkel).
Reggelire 40 gr zabpelyhet gondoltam, vagy hajdinát, vízzel vagy néha szójatejjel meg 2 tojást vagy fehérjeport mondjuk, a pontos adagokat még ki kell számolnom, hogy 25 gr ch és 20 gr protein legyen. Fahéj asszem mehet ízesítésnek.
Tízórai 25 gr ch és 20 gr protein megint, mondjuk tojásos rizs (125 gr rizs + 2 egész tojás és 1-2 fehérje, vagy 50 gr magas hústartalmú cs.mellsonka és tojásfehérje mondjuk talán 4-5.
Ebéd kb 15 dkg cs.mell és 125 gr rizs, meg 15 dkg zöldségféle (tudom, hogy a hüvelyesek nem annyira jók) és talán néha mehet egy szelet minőségi kemény sajt. 25 g ch, 10 g zsír és 30 g protein.
Uzsonna 10-15 dkg cs.mell + 15-20 dkg zöldség 15 g olívaolajjal, hogy meglegyen a 15 g zsír és a 30 g fehérje.
ha edzettem ,akkor lehet benne így utána asszem ch is, tehát rizs vagy köles...
vacsorára 10-15 dkg túró, citromhéjjal, esetleg édesítővel és 25 gr mandula vagy olajos mag., ez kb 10 gr zsír és 20 gr protein.
Még ez csak egy körvonal, pontosabban ki kell majd számolnom az adagokat, de nagyjából valami ilyesmire gondoltam... totál nem vagyok szakértő meg semmi ilyesmi, tegnap du nézegettem itt-ott a neten és próbáltam a lényeget kihámozni, hogy mi is lenne jó nekem.
Lehet,hogy a 150 g ch soknak tűnik, de a mostani táplálkozásomhoz képest már az is óriási előrelépés lesz, ha csak ennyit fogok bevinni naponta. ÉS mondom, ha két hétig kibírom ,akkor le akarom csökkenteni 100 gr-ra.
CSak olyan totál bátortalan vagyok, lesz-e elég erőm.. hjajj... :S
Na hát így kéne kinéznie egy normális étrendnek. Ebbe nem nagyon tudok belekötni. Az értékeket pontosan számold ki és minden remekül fog menni. Kezdetben jó ez a 150/180/30-as mennyiség. 100-ig nem kell lecsökkenteni elég 110-ig kb. Testsúlyod x 1,5 g. A fehérjéből sem kell ilyen sok abból elég 74x2 g. Bár ez legyen a legnagyobb hibád :D A zsírnál meg arra érdemes figyelni, hogy minél kevesebb telítetlen zsír. Egyél sok rostot. Ja és igyál napi 3 liter sima vizet minimum.
A sportról: jó ha bicóval jársz munkába de én azt nem számolnám bele az aktív sport tevékenységbe. Ártani nem árt az biztos. Inkább fuss heti 3x30 percet, ha az asztma miatt nem megy akkor gyalogolj tempósan. Bár ha biciklizni tudsz akkor ennek is mennie kéne. A plöttységre pedig legjobb ellenszer a diéta mellet az izomzat fejlesztése. Ezt konditeremben tudod legjobban eszközölni. ;)
Tápkiegekhez még csak annyit, hogy vegyél egy normális mutlivitamint pl. Mega Daily One, vagy One a Day. Ezeket bátran ajánlom szedtem mindkettőt. Jelenleg az elsőt. Omega 3 az remek. Abból mehet napi 5-6 g simán. L-carnitin is jó cucc. A króm is segíthet bár azt sosem próbáltam. Ha nincs baj a vérnyomásoddal nyugodtan kipróbálhatsz valamilyen termogén zsírégetőt is. Ilyen diéta mellett hatékonyan segíthet. Pl. amit nőknek első körben ajánlanék az a Shredex.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!