Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka 34 kiló...

Mi lehet az oka 34 kiló fogyás után?

Figyelt kérdés

2 éve lefogytam 90-ről 56 kilóra.

160 cm, 31 éves nő vagyok.

Sajnos az elmúlt 2 évben visszajött 7 kiló. Volt egy műtétem. Abbahagytam a mozgást, az étkezésekre se figyeltem már annyira. Meg is lett az eredménye.

Most 1 hónapja újra nagyon odafigyelek az étkezéseimre, és újra mozgok is. Mégse ment le 1 kiló se az elmúlt 1 hónapban. Mitől lehet ez? Anno viszonylag könnyen fogytam. Voltak időszakos stagnálások a vége felé, de most meg se mozdul.

2014. jan. 31. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Mert nincs olyan, hogy könnyű fogyás, kis odafigyeléssel.

Fiatal korban, sok sport mellett persze van.. de ezt el kell felejteni.

Fogyáshoz: tej-gluténmentesen kell enni, le kell csökkenteni abszolút a gyorsan felszívódó szénhidrát bevitelt, normálisan kell enni kevés az hogy valamennyire odafigyelek, mozgok.

Rendesen meg kell csinálni a jóga gyakorlatokat, végig kell csinálni az erősítést, és meg kell tanulni hogy nem lehet minden héten/minden nap bűnözni, lisztes vagy cukros ételt enni, mert nem, nem fér bele igazából.

Muszáj ezeket elszánni valamennyire, mert magától semmi sem lesz jobb. :)

2014. jan. 31. 09:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nagyon elszánt vagyok. Iszonyat akaraterőm van. Nem kicsit figyelek oda, hanem teljesen életmódot váltottam. Soha nem bűnözöm.

Rendszeresen mozgok rendesen.

Gyakorlatilag ugyan azt folytatom, amit anno évekig csináltam.

2014. jan. 31. 09:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Az igen! 90 kilóról lefogyni 56 kilóra az nagyon jó eredmény.

Mennyi idő alatt sikerült lefogyni, és mi volt a módszered?

Hát 63 kiló még nem olyan drasztikus, de talán kell egy kis idő mire a szervezet észreveszi az étrend változást, lehet hogy csak rossz időben viszed be az ételt és inkább e miatt csak tartod a súlyod.

Sokan szokták mondani hogy jobb elhagyni az esti étkezést és éhes hassal lefeküdni, a reggeli az a legkiadósabb és délben már kevesebb uzsonna 4 óra előtt, este már semmi.

Nekem 80 kilóról kéne le mennem 55 kilóra és most a káposzta levest próbálom bevetni eszem mikor éhes vagyok ,közben hogy ne pusztuljak éhen tojást is fogok enni.

Addig amíg el nem érem a kívánt súlyt, de közben próbálok lassan átváltani egészséges életmódra hogy ne hízzak vissza és megtanuljam hogy hol az elég az evészetben.

2014. jan. 31. 09:51
 4/9 A kérdező kommentje:

Bő 1 év alatt adtam le. Utána tartottam is sokáig.

Volt egy műtétem, amiből nehezen épültem fel. Ott rám parancsoltak az orvosok, nővérek, hogy egyek rendesen, és a reggeli cukros teát is igyam meg. Több hét bennfekvés után nehéz volt visszaállni a régi életformára.

Mivel este 10 körül fekszem, így 6-7 között szoktam vacsorázni.

2014. jan. 31. 09:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is tisztelem az elszántságot és a kitartást, és tényleg gratuláció az eddigi sikereidhez!

De most hogy eszel, milyen a táplálkozásod?

2014. jan. 31. 10:11
 6/9 A kérdező kommentje:

Reggeli: 2 szelet Lidl-ben kapható wellness kenyér. Sok mag van benne. Sonkával, paprikával vagy paradicsommal.

Tízórai: 1 zöld alma vagy 1 narancs.

Ebéd: natúr csirkemell salátával, vagy lecsó rizs nélkül kicsi kenyérrel, vagy pörkölt U1 tésztával.

(Diétásan főzök mindent és kis adagokat szoktam enni.)

Vacsora: ugyan az, mint a reggeli, vagy mint az ebéd, csak még kisebb adag.

Heti 3x futok 5-10 km, a többi napokon itthon tornázom DVD-re.

Sok mentes vizet iszom.

Soha nem bűnözöm, nem csábulok el 1 kocka csokira sem. Pedig a Férjem és a kisfiam igen édesszájú. Nekik külön szoktam sütni :-)

2014. jan. 31. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Az a gond, hogy amíg egy kis csokiban lévő pár gramm cukor az csak cukor.. Nagyon kicsit úgymond 'hizlal', de olyan sok maradandó kárt nem okoz.

Nem okoz mondjuk autoimmun gyulladásokat és ilyen probléma erdetű hormonzavarokat.

DE mondjuk egy kis kenyérke, vagy update tészta amik mind tele vannak gluténnal már tudnak hormonzavarokat, autoimmun gyulladásos folyamatokat okozni.

És például ha alapvetően jól eszel, egész szénhidrátszegényen, akkor ilyesmi magyarázat szokott lenni. Vagy tejfehérjéket, vagy glutént nem tolerálja jól a szervezetünk (mondjuk ez eléggé általános) és emiatt simán előfordul, hogy nem megy a fogyás, vagy emiatt hízik el valaki - holott nem is eszik sok kenyeret, sok édességet de mégis az a kevés glutén hetente többször, már simán elég lehet betegségekhez, hormonzavarokhoz.

Én erre tippelek, ezért kérdeztem rá a táplálkozásodra ennyire, mert amiket leírtam valamiért az emberek többsége nem igazán tudja és ezért nem is veszik figyelembe.

2014. jan. 31. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Jaj Istenem, el ne hidd ezt a sok marhaságot! Semmi baj a gluténnal, ha nem vagy gluténérzékeny. (Természetesen bármikor kialakulhat, de annak a jele a hasmenés a fogyás, látszólag ok nélkül, nem pedig hízás.)

Attól, hogy az agymosott paleolitosok ezt hiszik (netán olvasták is valahol), még nem lesz igaz.

Ugyanez van a tejtermékekkel. Ha szereted és nem vagy rájuk érzékeny, akkor egészségedre.

Abban az egyben igaza van, hogy 1-2 kocka csoki nem árt, még csak el se hízol tőle, akkor sem, ha nem óránként/naponként eszed. A reggeli 1 bögre cukros teától sem lehet elhízni.

Szerintem azért nem fogysz, mert kisebb súlyból nehezebb leadni. Legyél türelmes, fog az menni. Kevesebbet már ne egyél, szerintem így is nagyon kevés. Inkább a mozgást növeld, bár szerintem az is bőven jó. Sajnos azt is tudni kell, hogy minél "öregebb" egy nő, annál nehezebben fogy. És a "csak" 2 év is sokat számít. Én is tapasztaltam. Viszonylag kis változtatással 30 éves korom alatt fél év alatt lement 7 kiló. Soha nem voltam csokizabáló, de az üdítőt szeretem. Elhagytam, és a vacsora-zsemlét párolt zöldségre cseréltem. Alig mozogtam hozzá, mégis működött. 2-3 év múlva úgy gondoltam, hogy leadnék még 5 kilót. Sokkal nehezebb, még rendszeres mozgással is.

2014. jan. 31. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:

"Semmi baj a gluténnal, ha nem vagy gluténérzékeny. (Természetesen bármikor kialakulhat, de annak a jele a hasmenés a fogyás, látszólag ok nélkül, nem pedig hízás.) "

Ez megalapozatlan állítás, a válaszoló lehet nem éppen kompetens ebben a kérdésben, amiről nem tud az pedig nem létezik neki. Ez nem baj, csak akkor ne hangoztassa a maga féligazságait.

"Ugyanez van a tejtermékekkel. Ha szereted és nem vagy rájuk érzékeny, akkor egészségedre"

Ilyen meglátás mentén bagózás: egészségedre Alkohol: egészségedre... nem egészséges minden, ezen nincs mit megsértődni, vannak káros anyagok sajnos. Valamennyit el lehet kerülni közülük.. gyilkos galócát senki sem eszik, mert köztudott milyen veszélyes. A glutén meg pont azért veszélyesbb, mert nem köztudott hogy veszélyes.

"minél "öregebb" egy nő, annál nehezebben fogy"

Mert állandóan károsítja a nők szervezetét a sok műanyagon, adalékanyagon kívül a mindennapi glutén és tejfehérje terhelés is.

Ezért is vagyunk egyre rosszabb állapotban, miközben 'csak' öregszünk. Az öregedés nem egyenlő betegségek megjelenésével, hormonzavarokkal. A krónikus betegségek civilizációs betegségek, és életmódból erednek nem pedig az idő múlásából..

2014. jan. 31. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!