Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én már tényleg nem értem mi...

Én már tényleg nem értem mi van velem? Van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet az, hogy ezelőtt 3 évvel nagyon meghíztam, mikor abbahagytam a fogamzásgátlót, kb 3 hónap alatt feljött 15 kiló, pedig ugyanúgy ettem. Aztán elkezdtem fogyózni, nagynehezen lement 16 kiló. Utána 1 év alatt szépen visszacsúszott úgy 10. Most januárban megint 76 kiló voltam. Akkor azt mondtam, hogy ez így enm mehet tovább, elkeztem mozogni is, és elég szigorú diétát tartani. Az első héten jól is ment, lement majdnem 2 kiló. Aztán el kellett utaznom, nem tudtam mozogni, de a kajára nagyon figyeltem. Eredmény: egy hét alatt vissza jött a 2 kiló. Azóta megint visszaállt minden, keveset eszek és semmi tiltólistás dolog, csak tojás, sovány hús, zöldségek, naponta max 1 gyümölcs. 1000 kalóráiánál sosem eszem többet, és emellé letekerek naponta 2 órát. Most ott tartok, hogy csak 2 kilót fogytam január eleje óta, ami szerintem nagyon kevés, ahooz képest, hogy mennyire betartottam a diétát és emnnyit mozogtam. Valami baj van velem? Lehet hormonális, pajzsmirigy? Már az borzalmas volt, ahogy meghíztam, nem is ettem sokat és szaladtak fel a kilók. Látok másokat, elkezdenek picit odafigyelni és már le is adtak 10 kilót. Én kenyeret nem ettem évek óta. Azt a 10 kilót is úgy híztam vissza, hogy végig figyeltem a táplálkozásra, csak akrácsony körül engedtem el magam, na akkor fel is jött 5-6 kiló, pedig akkor is kevesebbet ettem, mint egy átlag ember. Szerintem ez nem normális.
2014. jan. 27. 16:45
 1/9 anonim válasza:

Na csőőőő!

Velem is ugyanez volt régen. S nem értettem hogy miért. Betartottam mindent és nem ettem semmi lomot se, sőt paleóztam is meg minden, szóval tényleg jól éltem. Napi egy órát futottam stb.stb. S csak híztam és híztam.

E mellett nem voltam beteg se, semmi hormonális bajom nem volt. Viszont egy dolgot nem vettem észre. Azt, hogy idő közben a kajaadagom szépen lassan nőtt. Szóval nagyobb tányér volt nagyobb adagokat ettem és így meghaladtam a kcal-deficitemet is. Folyamatosan tele volt a gyomrom, nem volt megállás. Emiatt híztam. Most elkerültem külföldre és megtanultam egy "2 magot" a tányérra kultúrát, így muszáj volt ezt megcsinálnom, mert égő itt, ha valaki többet mer ki.

Szóval most ott tartok, hogy szezon közepe, - 6 kiló. S még ezért meg se mozdultam, itt nem sportoltam. Igaz, reggeltől estig dolgozom, de ez még korántsem olyan megterhelő mint amilyen kemény távokat nyomtam anno....dagadtan.

2014. jan. 27. 17:14
 2/9 anonim válasza:

JA, s 170 cm/ 65 kg vagyok most épp.

55 a cél.

előző voltam.

2014. jan. 27. 17:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet pajzsmirigyprobléma is,de inkább csak túl keveset eszel. Az szervezeted vészüzem-módban van,őrűlt módon ragaszkodik a zsírhoz,miközben feléli az izmokat.Karácsonykor pedig azt érzékelte,hogy akkor kell betárazni ínségesebb időkre.
2014. jan. 27. 17:17
 4/9 anonim válasza:

Az 1000 kcal meg g....cire kevés!!!! Ennyinél már tartalékol a szervezeted és visszatart minden energiát!!!! Főleg, ha 60 kg feletti vagy, akkor meg nagyon kevés mindenhogyan is az 1000 kcal!!!! Ez így nem jó!!

Amúgy meg meg kellene nézned hogy tényleg jól számolsz-e.

Én láttam már olyat, hogy valaki "1000 kcal"-t evett, de közben az 2000 volt!!!!!

2014. jan. 27. 17:19
 5/9 A kérdező kommentje:

Kalóriabázison számolok ki mindent, grammra pontosan. Sőt, igazából egy átlag napon inkább csak 800, pedig legtöbbször felfele kerekítem az adagokat, grammokat.

De ha ennél többet eszek, akkor meg hízok. Ezelőtt se ettem szemetet, csak picivel többet, mondjuk 1800 kalóriát egy nap és simán híztam. Mikor paleóztam, akkor is. Így fogyok valamennyit, de szerintem nagyon keveset ahhoz képest, hogy milyen keveset eszek és minden nap mozgok 1-2 órát.

Nem nagyok az adagok se amit eszek, gondolhatod, hogy 800-1000 kalóriából nem lehet olyan nagy adagot enni.

2014. jan. 27. 17:57
 6/9 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Én pasi vagyok és paleóztam (paleózok). 24 kilót fogytam 8 hónap alatt. Olyan 2000-2500-3000 kalóriát ettem napoonta. Kíváncsi vagyok kedves kérdező, hogy a te aspektusodban mit jelentett a "paleózás". :)
2014. jan. 28. 00:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Én meg híztam tőle 2 hónap alatt kb 5 kilót, szóval gyorsan abbahagytam.

Nem ettem csak húst, tojást, zöldséget. GYümölcsöt is keveset, épp tél volt, max 2-3 narancs hetente. De húsból ettem zsírosabbat is, tarját, karajt, kolbászt, császárszalonnát, csirkecombot bőrével, de ezt se vittem túlzásba. De nem ettem semmi liszteset, cukrosat, rizsat, krumplit, tejtermélket semmit.

2014. jan. 28. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Valamit valóban rosszul csinalsz ha tényleg betartod ezeket amiket írsz keress orvost:/ lehet vmi eegészségügyi gond:( egyebkent én koplalassal fogytam 7hónap alatt 35 kilót. (és nem lóg a borom se:D)
2014. jan. 28. 11:20
 9/9 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Ez érdekes. Akkor te már valami mutálódott ember vagy sajnos... :S
2014. jan. 29. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!