Szerintetek az alkohol tényleg annyira hízlal mint mondják?
Az alkohol önmagában nem hizlal, viszont mivel a szervezet csak úgy tud tőle megszabadulni, hogy elégeti.
Közben mivel nem a bevitt kalóriát égeti, az lerakódik.
Pedig így van.
Magas energia tartalmú. Ha eszel mellé a megszokott módon, akkor a többlet energia zsírformájában raktározódik.
Ha annyit iszol, hogy olyan másnapos legyél, hogy ne vagy csak alig tudj enni, az persze valamennyire kompenzálja.
Nem tudom, más mit iszik és mennyit, engem mindig meglep, milyen kevés kalória van az alkoholban, amit megiszom... A testre gyakorolt hatásmechanizmusa (már a fogyás szempontjából) nem annyira érdekel, ritkán iszom, de ami a kalóriabevitelemet illeti, azt lecsökkenti, ha iszom, mert ad pár plusz kalóriát, viszont ha iszom, nem eszem, este egy étkezés is kimaradhat, ami nálam sokszáz kalória... A fene se tudja, mi lenne az eredője a dolognak, de nem iszom gyakran.
Másnapos sosem vagyok, való igaz, az is bekavarhat, s erősen emberfüggő :D Én is tudok olyat enni, ami elvileg "hizlal", de utána egy napig renegerálódik a testem, s nem tudok enni semmit... Az attól még nem jó.
Az, hogy kilókban jelentkezik-e sok más tényezőtől függ. De az biztos, hogy az alkohol, mint sok más "üres kalória"
rontja az izom/ testzsír arányt, mert zsírként raktározza a szervezet a hirtelen jött fölösleget.
Az alkohol nem alakul zsírrá. Attól, hogy egy vegyület cukorból erjed, még nem lesz olyan, mint a cukor...
Az alkoholt méregként bontja le a szervezet, ezalatt energia fejlődik, ezért a vele párhuzamosan felszívódó ÉTEL kalóriafölösleget generálhat és a teljes kalóriatartalma elraktározódhat. Tehát az alkohol képes közvetve hizlalni, de csak az előtte-utána bevitt ételen keresztül. A tiszta alkoholtartalomból a teljes lebontása alatt kb. ugyanannyi energia fejlődik grammonként, mint a kristálycukorból – de mivel a szervezet az alkohol és a közbenső bomlástermékek (pl. az ecetsav) gyors kiürítésére törekszik, ezért mindig csak egy része (megfelelő folyadékpótlás mellett csak kis része) megy át a teljes lebontáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!