Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegendő tápanyagot tartalmaz...

Elegendő tápanyagot tartalmaz az alábbi étrend? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben nagyjából minden nap így étkezem:

Reggeli: kb. 150 g túró fehérjeporral és egy kis kókuszreszelékkel

Ebéd: egy kis adag zöldségleves vagy paradicsomleves, hatalmas adag zöldségsaláta egy tojással, 2 szelet sajttal és 2 szelet csirkemell sonkával

Vacsora: grillezett csirke zöld salátával/wok zöldségekkel vagy rántotta sok zöldséggel vagy karfiolos hús vagy tonhalsaláta

Kb. 1200-1500 kcal körül eszem egy nap, megpróbálok a lehető legtöbb fehérjét és a lehető legkevesebb szénhidrátot bevinni. Jó lesz ez így az egészséges fogyáshoz vagy változtassak valamin? Mellette hetente 4-5-ször rendszeresen mozgok legalább egy órát. Köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 10. 07:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Gyulladásokat, autoimmun reakciót a B-kazein, magas inzulinválaszt talán a tejsavó fehérjék.
2014. jan. 10. 10:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Koszonom.
2014. jan. 10. 11:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem rossz, de egy valamiben tévedsz, kérdező.

A szénhidrát NEM az ördögtől való, UGYANÚGY szüksége van rá a szervezetednek, mint zsírra és fehérjére. Az agyi működés alapja! Éppen ezért nagyon is helyes lenne a napodat pont azzal indítani (zabpehely).

Egyedül az EGYSZERŰ szénhidrátokat, mint a cukor, érdemes kerülni, mint a pestist.

2014. jan. 10. 15:10
 14/18 anonim ***** válasza:
A keményítő nem esszenciális, lehet enni de mindig betegségek, hormonzavarok alapja lesz. Egy nőnek meg aztán teljesen felesleges..
2014. jan. 10. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező ha neked ez a mennyiség elég és jól érzed magad mellette, akkor étkezz így, egyáltalán nem rossz! ;)

Én is kipróbáltam a sok fehérje (csirke, hal), zsír és kevés szénhidrát módszert, én rosszul éreztem magam. Egészségügyi gondom is lett (kimaradt fél évre). Most csak nagyon kevés fehérjét eszek, kevés zsírt, viszont sok szénhidrátot (zabpehely, rizs, köles, RENGETEG zöldség, sok gyümölcs) és nekem ez az étrend sokkal jobban bejön, remekül érzem magam és mindenem helyre állt.

Hajrá! :)

2014. jan. 10. 17:20
 16/18 Lipton. ***** válasza:

Reggeli: reggelre gyors felszívódású fehérjére van szükség nem kazeinra :) és sehol nem látok szénhidrátforrást amire szükség van ( hogy jól induljon a napod :D )

Ebéd:zöldség vagy paradicsomleves nem igazán kéne semmi értelmes nincs benne egy tojás az mi a f***om? sajtot is felejtsd el :) és a csirkemellsonkát is

Vacsora: grillezett sonka okés, saláta is,

de nemár hogy egész nap 3 étkezésed lesz mert az fika

2-3 óránként kéne egy teljes étkezés ami soványhúsból valami alacsony glikémiás szénhidrát plusz sok zöldség

estére kell a túró ;)

néha bekaphatsz egy kiskanál lennmagolajat is :D

2014. jan. 10. 18:16
 17/18 anonim ***** válasza:

A kérdezőhöz hasonlóan fel nem fogom, mi az a hatalmas baj a paradicsomlevessel. Vagy a napi 3 evéssel, az szimpatikus, rendes étkezés után nem éhezik meg az ember szinte azonnal.

Reggel nem muszáj szénhidrátot enni, sokan elég jól elvannak anélkül is. Személy szerint reggel enni se tudok, csak lenyomna, attól még fizikai munkát is tudok végezni délelőtt, vannak hozzá tartalékaim. Van, aki így működik.

A makrotápanyagok aránya az egyik dolog, ami erősen megosztja az embereket, kevesen olyan toleránsak, mint én, aki úgy gondolom, bármelyikre lehet alapozni, ha az nekünk jó, értelmes ételeket eszünk s a testünk megkapja a szükséges tápanyagokat. Én a zsírra alapozok, nekem ez így jó, de mindig leírom, hogy van, akinek más a megfelelő.

Kérdező, én meg nem mondom, hogy mindent megfelelően viszel-e be, de az átlagosnál jóval egészségesebbnek tűnik az étkezésed, nagyvonalakban szimpatikus számomra (a túrót sosem éreztem könnyen emészthetőnek s én se szépeket olvastam a tejről, ami összevág testem jelzéseivel, bár nem vagyok hivatalos értelemben laktózérzékeny vagy ilyesmi - de ez az én testem, az pedig a Tied, laikusként nem tudok beleszólni. a sajtot én sem tudom különösebb hibának tartani, az a helyzet, főleg ekkora mennyiségben. ha jólesik, én le nem beszéllel róla, hipokrita is lennék).

Az ételekhez fűződő viszonyt amúgysem lehet csak úgy elvágni. Bizonyos dolgokhoz meg kell érni vagy fokozatosan elhagyni - vagy sem. Van, amit meg tudunk és akarunk tenni az egészségünkért, van, amit nem. Igazán igyekszem megtenni, amit csak tudok, de valahol meg kell húznunk a határt. Bizonyos, állítólag nem teljesen egészséges ételeknél (nem mintha a bolti zöldség és hús maga lenne a tökély és sokszor a mennyiség is sokat számít abban, hogy egészséges-e valami), amik tegyük fel, valóban nem az igaziak, de azért nem hulladékok, merem állítani, hogy több problémát okozna a kényszeres eltávolítás, mint az időnkénti élvezete... Ha valaki rám akarna kényszeríteni egy Ideális Étrendet, a 2. napon törnék-zúznék... Nem lehet kényszerfegyelemmel fogyókúrázni, illetve van, akinek sikerül, de az brutális dolog.

Ennyi kalória szénhidrátszegényen és rendszeres mozgással - én elég határozottan fogynék tőle, az tuti :D A Te paramétereidet nem ismerem, de ígéretes a dolog szerintem. Sok sikert!

2014. jan. 10. 22:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Lipton - hogy jól induljon a napod.

Meg hogy az orvosok se unatkozzanak már. A szénhirdátfogyasztás ilyen elterjedése, természetessége nem egy jó dolog. Nem a zabtól indul jól a napunk.. lehet enni, de baromira nem ideális. Olcsó, jó ez már érv.

2014. jan. 11. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!